Εμφάνιση απλής εγγραφής

Gastronomic tourism: the new Farm to Table trend.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚοντογιάννης, Παναγιώτηςel
dc.creatorKontogiannis, Panagiotisen
dc.date.accessioned2020-07-02T07:16:48Z
dc.date.available2020-07-02T07:16:48Z
dc.date.issued2020-07-01
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9556
dc.description.abstractΕισαγωγή: O γαστρονομικός τουρισμός αναδεικνύεται η νέα τάση που επικρατεί στον χώρο του τουρισμού παγκοσμίως. Η Ελλάδα έχει να επιδείξει μια πλούσια ποικιλία προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και μια εξαιρετικά μεγάλη συλλογή παραδοσιακών συνταγών. Παρόλα αυτά, ο γαστρονομικός τουρισμός στην Ελλάδα δεν έχει αναπτυχθεί τόσο ώστε να την κατατάσσει σε μια ανταγωνιστική θέση σε σχέση με την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Σκοπός: Η παρούσα εργασία έχει σκοπό τη διερεύνηση της ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα και παγκόσμια, τις υπάρχουσες τάσεις και την εφαρμογή του Farm to Table, η οποία θα αναλυθεί μέσα από μία μελέτη περίπτωσης και από τη διερεύνηση των απόψεων των Ελλήνων για τον γαστρονομικό τουρισμό. Μεθοδολογία: Για την παρούσα έρευνα επιλέχθηκε η ποσοτική μέθοδος με τη χρήση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου με τη βοήθεια ενός google. Η στατιστική ανάλυση των ερωτηματολογίων έγινε με την χρήση ενός περιγραφικής στατιστικής και τα δεδομένα εξετάστηκαν ως προς τα ποσοστά. Η δημιουργία βάσης δεδομένων, η εισαγωγή αυτών και η ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν από τα ερωτηματολόγια έγινε με το στατιστικό πακέτο excel. Αποτελέσματα: Στην παρούσα μελέτη, έλαβαν μέρος 88 άτομα. Από αυτά τα 84 (95,45%) γνώριζαν τον όρο γαστρονομικό τουρισμό ενώ μόλις 4 (4,55) δεν γνώριζαν48 (54,55%) άτομα γνώριζαν τον όρο farm to table και 40 (45,45) δεν γνώριζαν Τα μεγαλύτερα ποσοστά που θέλουν να επισκεφτούν μία χώρα με βάση την γαστρονομική εμπειρία είναι η Αγγλία και η Ιταλία με 23,81% αντίστοιχα Στην ερώτηση αν αξίζει κάποιος να επισκεφτεί την Ελλάδα για γαστρονομικό τουρισμό, το μεγαλύτερο ποσοστό (72,23%) απάντησε πάρα πολύ Πιστεύουν πολύ στους παράγοντες που είναι ανασταλτικό για την Ελλάδα και χαρακτηριστικά της Ελλάδας που συνθέτουν το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιό της και της νέας τάσης farm to table. Συμπεράσματα: Ο γαστρονομικός τουρισμός και η νέα τάση Farm to Table, μεταξύ πολλών άλλων, συμβάλλουν, τελικά, στο να έρθουν πιο κοντά οι άνθρωποι, και αυτό ίσως προσθέτει ένα μικρό λιθαράκι στο να γίνει ο κόσμος μας λίγο καλύτερος.el
dc.description.abstractIntroduction: Gastronomic tourism is emerging as the new trend in the field of tourism worldwide. Greece has a rich variety of products in the primary sector and an extremely large collection of traditional recipes. However, gastronomic tourism in Greece has not developed enough to rank it in a competitive position compared to Italy, Spain and Portugal. Aim: The present study aims to investigate the development of gastronomic tourism in Greece and worldwide, the current trends and the implementation of Farm to Table, which will be analyzed through a case study and the investigation of Greek views on gastronomic tourism. Methodology: For the present study, the quantitative method was selected using an electronic questionnaire with the help of a google. The statistical analysis of the questionnaires was done using a descriptive statistic and the data were examined in terms of percentages. The creation of a database, their introduction and the analysis of the data that emerged from the questionnaires were done with the statistical package excel. Results: In this study, 88 people participated. Of these 84 (95.45%) knew the term gastronomic tourism while only 4 (4.55) did not know 48 (54.55%) people knew the term farm to table and 40 (45.45) did not know the highest percentages They want to visit a country based on gastronomic experience are England and Italy with 23.81% respectively When asked if it is worth visiting Greece for gastronomic tourism, the largest percentage (72.23%) answered very much They believe a lot to the factors that are inhibiting for Greece and characteristics of Greece that compose the gastronomic x her bakery and the new farm to table trend. Conclusions: Gastronomic tourism and the new Farm to Table trend, among many others, ultimately contribute to bringing people closer, and this may add a little touch to making our world a little better.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμούel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Management and Economic Sciences (SMES), Business Administration and Tourism Dept.en
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΓαστρονομικός τουρισμός: η νέα τάση Farm to Table.el
dc.titleGastronomic tourism: the new Farm to Table trend.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚοντογιάννης, Παναγιώτηςel
heal.creatorNameKontogiannis, Panagiotisen
heal.publicationDate2020-07-01
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9556
heal.abstractΕισαγωγή: O γαστρονομικός τουρισμός αναδεικνύεται η νέα τάση που επικρατεί στον χώρο του τουρισμού παγκοσμίως. Η Ελλάδα έχει να επιδείξει μια πλούσια ποικιλία προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και μια εξαιρετικά μεγάλη συλλογή παραδοσιακών συνταγών. Παρόλα αυτά, ο γαστρονομικός τουρισμός στην Ελλάδα δεν έχει αναπτυχθεί τόσο ώστε να την κατατάσσει σε μια ανταγωνιστική θέση σε σχέση με την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Σκοπός: Η παρούσα εργασία έχει σκοπό τη διερεύνηση της ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα και παγκόσμια, τις υπάρχουσες τάσεις και την εφαρμογή του Farm to Table, η οποία θα αναλυθεί μέσα από μία μελέτη περίπτωσης και από τη διερεύνηση των απόψεων των Ελλήνων για τον γαστρονομικό τουρισμό. Μεθοδολογία: Για την παρούσα έρευνα επιλέχθηκε η ποσοτική μέθοδος με τη χρήση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου με τη βοήθεια ενός google. Η στατιστική ανάλυση των ερωτηματολογίων έγινε με την χρήση ενός περιγραφικής στατιστικής και τα δεδομένα εξετάστηκαν ως προς τα ποσοστά. Η δημιουργία βάσης δεδομένων, η εισαγωγή αυτών και η ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν από τα ερωτηματολόγια έγινε με το στατιστικό πακέτο excel. Αποτελέσματα: Στην παρούσα μελέτη, έλαβαν μέρος 88 άτομα. Από αυτά τα 84 (95,45%) γνώριζαν τον όρο γαστρονομικό τουρισμό ενώ μόλις 4 (4,55) δεν γνώριζαν48 (54,55%) άτομα γνώριζαν τον όρο farm to table και 40 (45,45) δεν γνώριζαν Τα μεγαλύτερα ποσοστά που θέλουν να επισκεφτούν μία χώρα με βάση την γαστρονομική εμπειρία είναι η Αγγλία και η Ιταλία με 23,81% αντίστοιχα Στην ερώτηση αν αξίζει κάποιος να επισκεφτεί την Ελλάδα για γαστρονομικό τουρισμό, το μεγαλύτερο ποσοστό (72,23%) απάντησε πάρα πολύ Πιστεύουν πολύ στους παράγοντες που είναι ανασταλτικό για την Ελλάδα και χαρακτηριστικά της Ελλάδας που συνθέτουν το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιό της και της νέας τάσης farm to table. Συμπεράσματα: Ο γαστρονομικός τουρισμός και η νέα τάση Farm to Table, μεταξύ πολλών άλλων, συμβάλλουν, τελικά, στο να έρθουν πιο κοντά οι άνθρωποι, και αυτό ίσως προσθέτει ένα μικρό λιθαράκι στο να γίνει ο κόσμος μας λίγο καλύτερος.el
heal.abstractIntroduction: Gastronomic tourism is emerging as the new trend in the field of tourism worldwide. Greece has a rich variety of products in the primary sector and an extremely large collection of traditional recipes. However, gastronomic tourism in Greece has not developed enough to rank it in a competitive position compared to Italy, Spain and Portugal. Aim: The present study aims to investigate the development of gastronomic tourism in Greece and worldwide, the current trends and the implementation of Farm to Table, which will be analyzed through a case study and the investigation of Greek views on gastronomic tourism. Methodology: For the present study, the quantitative method was selected using an electronic questionnaire with the help of a google. The statistical analysis of the questionnaires was done using a descriptive statistic and the data were examined in terms of percentages. The creation of a database, their introduction and the analysis of the data that emerged from the questionnaires were done with the statistical package excel. Results: In this study, 88 people participated. Of these 84 (95.45%) knew the term gastronomic tourism while only 4 (4.55) did not know 48 (54.55%) people knew the term farm to table and 40 (45.45) did not know the highest percentages They want to visit a country based on gastronomic experience are England and Italy with 23.81% respectively When asked if it is worth visiting Greece for gastronomic tourism, the largest percentage (72.23%) answered very much They believe a lot to the factors that are inhibiting for Greece and characteristics of Greece that compose the gastronomic x her bakery and the new farm to table trend. Conclusions: Gastronomic tourism and the new Farm to Table trend, among many others, ultimately contribute to bringing people closer, and this may add a little touch to making our world a little better.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμούel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Management and Economic Sciences (SMES), Business Administration and Tourism Dept.en
heal.titleΓαστρονομικός τουρισμός: η νέα τάση Farm to Table.el
heal.titleGastronomic tourism: the new Farm to Table trend.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordγαστρονομικός τουρισμός, παραδοσιακό προϊόν, farm to tableel
heal.keywordgastronomic tourism, traditional product, farm to tableen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΑπλαδάς, Γεώργιοςel
heal.advisorNameApladas, Georgiosen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States