ΟΙ διατροφικές συνήθειες σε περίοδο πανδημίας.
Eating habits in a pandemic period.
Date
2021-03-16Author
Γιώση, Μαρία
Χουστουλάκη, Χαρά
Giosi, Maria
Choustoulaki, Chara
Metadata
Show full item recordAbstract
Η έξαρση του ιού COVID-19 ήταν μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανής κατάσταση την οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ολόκληρος ο πλανήτης. Η πανδημία εξαπλώθηκε με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς και πιθανότατα αφετηρία είχε την αγορά τροφίμων της Γουχάν. Το κάθε έθνος αναγκάστηκε να υιοθετήσει μέτρα κατά της εξάπλωσης του COVID-19 τα οποία είχαν δραματικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του, η πλειοψηφία των οποίων παρέμειναν κλειστές ενώ οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να παραμείνουν σε καραντίνα βγαίνοντας μόνο για τις απαραίτητες ανάγκες τους. Η βιομηχανία τροφίμων απέκτησε καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, καθώς εφοδίαζε σούπερ μάρκετ με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Τα φαρμακεία ήταν επίσης σε επαγρύπνιση ακολουθώντας τους κανόνες υγειηνής ενώ το σημαντικότερο έργο εκτέλεσαν οι ιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας κατά του COVID-19. Η παρούσα εργασία αφορά τις διατροφικές συνήθειες που απέκτησαν ή αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν οι πολίτες που βίωσαν την καραντίνα μέσα από τα αυστηρά μέτρα που έθεσε η χώρα μας έναντι στην εξάπλωση του ιού και πως αυτές μεταβλήθηκαν ή όχι εν όψει εγκλεισμού. Για τις ανάγκες της έρευνας δημιουργήθηκε ένα ερωτηματολόγιο 20 ερωτήσεων έτσι ώστε να ληφθούν αποτελέσματα τα οποία θα επεξεργαστούν στατιστικά έτσι ώστε να έχουμε μία εμπεριστατωμένη έρευνα. Το ερωτηματολόγιο δόθηκε και απαντήθηκε από πολίτες του Ηρακλείου και της Φλώρινας προκειμένου να εξεταστούν οι διαφορές στις διατροφικές συνήθειες των δυο περιοχών. The outbreak of COVID-19 was an unprecedented and unprecedented situation that the whole planet had to deal with. The pandemic spread at an extremely rapid pace and most likely originated in the Wuhan food market. Each nation was forced to adopt measures against the spread of COVID-19 which had dramatic economic and social consequences for its citizens and businesses, the majority of which remained closed while workers were forced to remain in quarantine leaving only for essential needs. The food industry played a key role during the closure, supplying supermarkets with food and basic necessities. Pharmacies were also on alert following the rules of hygiene while the most important work was performed by doctors and nurses in hospitals and intensive care units against COVID-19. The present paper concerns the eating habits acquired or forced to be adopted by the citizens who experienced quarantine through the strict measures set by our country against the spread of the virus and how they changed or not in view of inclusion.
For the needs of the research, a questionnaire of 17 questions was created in order to obtain results which will be statistically processed so that we have a thorough research. The questionnaire was given and answered by citizens of Heraklion and Florina in order to study the differences about eating habits between the two areas.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info