Εμφάνιση απλής εγγραφής

Nutritional assessment of students of the Department of Social Work of ELMEPA.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚωστοπούλου, Ζωήel
dc.creatorΛάγγαρη, Ιουλιανήel
dc.creatorKostopoulou, Zoien
dc.creatorLangari, Ioulianien
dc.date.accessioned2021-04-07T08:04:13Z
dc.date.available2021-04-07T08:04:13Z
dc.date.issued2021-04-07
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9856
dc.description.abstractΗ παρουσία της πανδημίας του Covid-19 την τελευταία περίοδο σε παγκόσμιο επίπεδο αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία, καθώς προκλήθηκαν ξαφνικές αλλαγές στον τρόπο ζωής, μέσω της κοινωνικής αποστασιοποίησης και εγκλεισμού στο σπίτι, με κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Οι πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες διαβίωσης, ενδέχεται να έχουν επηρεάσει όλες τις πληθυσμιακές ομάδες συμπεριλαμβανομένων των νεαρών ενηλίκων. Μεθοδολογία: Στόχος της παρούσας έρευνας είναι η διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών και του τρόπου ζωής των φοιτητών του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο Κρήτης. Η διεύρυνση αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω κατάλληλου ερωτηματολογίου, το οποίο περιλάμβανε 33 ερωτήσεις για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τα κοινωνικο-δημογραφικά χαρακτηριστικά των φοιτητών, τις διατροφικές τους συνήθειες και τον τρόπος ζωής τους τόσο πριν, όσο και κατά την διάρκεια της καραντίνας. Λόγω του εγκλεισμού, το ερωτηματολόγιο διανεμήθηκε στα κατάλληλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αποτελέσματα: Στην παρούσα έρευνα, συγκεντρώθηκαν συνολικά 103 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων ήταν γυναίκες (72.8%), από 21 έως 25 ετών Ελληνικής εθνικότητας. Το 58.3% των ερωτηθέντες είχαν φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), ανέφεραν κατά την πλειοψηφία (63.1%) ότι έχουν παρατηρήσει κάποια μεταβολή του βάρους τους κατά την περίοδο της καραντίνας (52.3% αύξηση και 47.7% μείωση βάρους) και δεν είναι ικανοποιημένοι με το σωματικό τους βάρος (55.3% των ερωτηθέντων), ωστόσο το 74,8% των συμμετεχόντων δεν ακολουθούν κάποια δίαιτα το τελευταίο διάστημα. Το 88.2% των φοιτητών συμμορφώθηκε σε μέτριο βαθμό με τις αρχές της Μεσογειακής διατροφής κατά την περίοδο της καραντίνας, ενώ πριν την καραντίνα εντοπίστηκαν σημαντικές αποκλίσεις στις περισσότερες ομάδες τροφίμων από τις συστάσεις της Μεσογειακής Διατροφής για τον ελληνικό πληθυσμό. Τέλος, παρατηρήθηκαν σημαντικές βελτιώσεις τόσο στη φυσική δραστηριότητα (κυρίως περπάτημα) όσο και στην ποιότητα του ύπνου κατά το διάστημα του εγκλεισμού. Συμπεράσματα: Στην παρούσα έρευνα γίνεται αντιληπτό ότι παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες διαβίωσης λόγω της πανδημίας Covid-19 οι φοιτητές του συγκεκριμένου παραρτήματος φαίνεται ότι στράφηκαν προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής (αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και βελτίωση της ποιότητας του ύπνου) ενώ ταυτόχρονα διαπιστώθηκε μέτρια συμμόρφωση αυτών κατά την πλειοψηφία στην Μεσογειακή διατροφή κατά την περίοδο της καραντίνας. Ωστόσο, καθώς η πανδημία Covid-19 βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, τα δεδομένα της παρούσας έρευνας πρέπει να ελεγχθούν και να διερευνηθούν σε μελλοντικές εκτενέστερες μελέτες που να αφορούν την ιδιαίτερη πληθυσμιακή ομάδα των φοιτητών.el
dc.description.abstractThe presence of the Covid-19 pandemic in the recent period worldwide represents a huge impact on human health as there were caused sudden changes in lifestyle, through social distancing and isolation at home, with social and economic consequences. These unprecedented conditions may have affected all population sections, including young adults. Methodology: The aim of this research is to investigate nutritional habits and the lifestyle of the students at the Department of Social Work ELMEPA in Heraklion, Crete. This enlargement was carried out through an appropriate questionnaire, which included 33 questions for data collection on the socio-demographic characteristics of the students, their eating habits and their way of life both before and during quarantine. Due to confinement, the questionnaire was distributed on the appropriate social media. Results: In the present survey, a total of 103 students were gathered, the majority of which were women (72.8%), from 21 to 25 years old of Greek nationality. 58.3% of the respondents had a normal body mass index (BMI), the majority (63.1%) reported that they have noticed some change in their weight during the quarantine period (52.3% weight gain and 47.7% weight loss) and are not satisfied with their body weight (55.3% of respondents), however 74.8% of participants have been not following a diet lately. 88.2% of the students complied to a moderate extent with the principles of the Mediterranean diet during the quarantine period, while before the quarantine significant divergence was identified in most food groups from the recommendations of the Mediterranean Diet for the Greek population. Finally, significant improvements were observed in both physical activity (mainly walking) as well as in the quality of sleep during confinement. Conclusions: In the present research it is understood that despite the unprecedented living conditions due to the Covid-19 pandemic the students of this Annex seems to have turned to a healthier lifestyle (increasing physical activity and improving the quality of sleep) while at the same time moderate compliance of the majority was found in the Mediterranean diet during the quarantine period. However, as the Covid-19 pandemic is still progressing, the data of the present investigation should be tested and investigated at the future detailed studies concerning this particular population section of students.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
dc.titleΔιατροφική αξιολόγηση φοιτητών του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ.el
dc.titleNutritional assessment of students of the Department of Social Work of ELMEPA.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚωστοπούλου, Ζωήel
heal.creatorNameΛάγγαρη, Ιουλιανήel
heal.creatorNameKostopoulou, Zoien
heal.creatorNameLangari, Ioulianien
heal.publicationDate2021-04-07
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9856
heal.abstractΗ παρουσία της πανδημίας του Covid-19 την τελευταία περίοδο σε παγκόσμιο επίπεδο αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία, καθώς προκλήθηκαν ξαφνικές αλλαγές στον τρόπο ζωής, μέσω της κοινωνικής αποστασιοποίησης και εγκλεισμού στο σπίτι, με κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Οι πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες διαβίωσης, ενδέχεται να έχουν επηρεάσει όλες τις πληθυσμιακές ομάδες συμπεριλαμβανομένων των νεαρών ενηλίκων. Μεθοδολογία: Στόχος της παρούσας έρευνας είναι η διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών και του τρόπου ζωής των φοιτητών του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο Κρήτης. Η διεύρυνση αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω κατάλληλου ερωτηματολογίου, το οποίο περιλάμβανε 33 ερωτήσεις για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τα κοινωνικο-δημογραφικά χαρακτηριστικά των φοιτητών, τις διατροφικές τους συνήθειες και τον τρόπος ζωής τους τόσο πριν, όσο και κατά την διάρκεια της καραντίνας. Λόγω του εγκλεισμού, το ερωτηματολόγιο διανεμήθηκε στα κατάλληλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αποτελέσματα: Στην παρούσα έρευνα, συγκεντρώθηκαν συνολικά 103 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων ήταν γυναίκες (72.8%), από 21 έως 25 ετών Ελληνικής εθνικότητας. Το 58.3% των ερωτηθέντες είχαν φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), ανέφεραν κατά την πλειοψηφία (63.1%) ότι έχουν παρατηρήσει κάποια μεταβολή του βάρους τους κατά την περίοδο της καραντίνας (52.3% αύξηση και 47.7% μείωση βάρους) και δεν είναι ικανοποιημένοι με το σωματικό τους βάρος (55.3% των ερωτηθέντων), ωστόσο το 74,8% των συμμετεχόντων δεν ακολουθούν κάποια δίαιτα το τελευταίο διάστημα. Το 88.2% των φοιτητών συμμορφώθηκε σε μέτριο βαθμό με τις αρχές της Μεσογειακής διατροφής κατά την περίοδο της καραντίνας, ενώ πριν την καραντίνα εντοπίστηκαν σημαντικές αποκλίσεις στις περισσότερες ομάδες τροφίμων από τις συστάσεις της Μεσογειακής Διατροφής για τον ελληνικό πληθυσμό. Τέλος, παρατηρήθηκαν σημαντικές βελτιώσεις τόσο στη φυσική δραστηριότητα (κυρίως περπάτημα) όσο και στην ποιότητα του ύπνου κατά το διάστημα του εγκλεισμού. Συμπεράσματα: Στην παρούσα έρευνα γίνεται αντιληπτό ότι παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες διαβίωσης λόγω της πανδημίας Covid-19 οι φοιτητές του συγκεκριμένου παραρτήματος φαίνεται ότι στράφηκαν προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής (αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και βελτίωση της ποιότητας του ύπνου) ενώ ταυτόχρονα διαπιστώθηκε μέτρια συμμόρφωση αυτών κατά την πλειοψηφία στην Μεσογειακή διατροφή κατά την περίοδο της καραντίνας. Ωστόσο, καθώς η πανδημία Covid-19 βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, τα δεδομένα της παρούσας έρευνας πρέπει να ελεγχθούν και να διερευνηθούν σε μελλοντικές εκτενέστερες μελέτες που να αφορούν την ιδιαίτερη πληθυσμιακή ομάδα των φοιτητών.el
heal.abstractThe presence of the Covid-19 pandemic in the recent period worldwide represents a huge impact on human health as there were caused sudden changes in lifestyle, through social distancing and isolation at home, with social and economic consequences. These unprecedented conditions may have affected all population sections, including young adults. Methodology: The aim of this research is to investigate nutritional habits and the lifestyle of the students at the Department of Social Work ELMEPA in Heraklion, Crete. This enlargement was carried out through an appropriate questionnaire, which included 33 questions for data collection on the socio-demographic characteristics of the students, their eating habits and their way of life both before and during quarantine. Due to confinement, the questionnaire was distributed on the appropriate social media. Results: In the present survey, a total of 103 students were gathered, the majority of which were women (72.8%), from 21 to 25 years old of Greek nationality. 58.3% of the respondents had a normal body mass index (BMI), the majority (63.1%) reported that they have noticed some change in their weight during the quarantine period (52.3% weight gain and 47.7% weight loss) and are not satisfied with their body weight (55.3% of respondents), however 74.8% of participants have been not following a diet lately. 88.2% of the students complied to a moderate extent with the principles of the Mediterranean diet during the quarantine period, while before the quarantine significant divergence was identified in most food groups from the recommendations of the Mediterranean Diet for the Greek population. Finally, significant improvements were observed in both physical activity (mainly walking) as well as in the quality of sleep during confinement. Conclusions: In the present research it is understood that despite the unprecedented living conditions due to the Covid-19 pandemic the students of this Annex seems to have turned to a healthier lifestyle (increasing physical activity and improving the quality of sleep) while at the same time moderate compliance of the majority was found in the Mediterranean diet during the quarantine period. However, as the Covid-19 pandemic is still progressing, the data of the present investigation should be tested and investigated at the future detailed studies concerning this particular population section of students.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
heal.titleΔιατροφική αξιολόγηση φοιτητών του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ.el
heal.titleNutritional assessment of students of the Department of Social Work of ELMEPA.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordδιατροφικές συνήθειες, μεσογειακή διατροφή, τρόπος ζωής, φοιτητές πανεπιστημίου, πανδημία covid-19, καραντίναel
heal.keywordeating habits, mediterranean diet, lifestyle, university students, covid-19 pandemic, quarantineen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΣφακιανάκη, Ειρήνηel
heal.advisorNameSfakianaki, Eirinien
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής