Εμφάνιση απλής εγγραφής

Food waste and goals to deal the problem.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚούρτελλος, Γιάννηςel
dc.creatorΧυσόλι, Φιόναel
dc.creatorKourtellos, Giannisen
dc.creatorChysoli, Fionaen
dc.date.accessioned2021-06-01T08:24:50Z
dc.date.available2021-06-01T08:24:50Z
dc.date.issued2021-06-01
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9913
dc.description.abstractΗ σπατάλη τροφίμων και το φαινόμενο της απώλειας τροφίμων αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα με ποικίλες επιπτώσεις. Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί μία πολύπλοκη κατάσταση που επηρεάζει όλους τους τομείς της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων, αλλά και τους ίδιους τους καταναλωτές. Η σπατάλη τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο ανά έτος αγγίζει το κόστος των 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (FAO,2011), ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπολογίζεται πως περίπου 88 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων απορρίπτονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε χρόνο (European Court of Auditors, 2016). Ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων και η μείωση των αποβλήτων πρέπει να θεωρηθούν ως μέσο για την επίτευξη άλλων στόχων, όπως η βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας και της διατροφής, η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η μείωση της πίεσης στους πόρους νερού και γης και μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα και την οικονομική ανάπτυξη Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η παρουσίαση του φαινομένου της σπατάλης τροφίμων, η ανάλυση των αιτιών εμφάνισής του, αλλά και η αναφορά στους στόχους αντιμετώπισής του.el
dc.description.abstractFood waste and the phenomenon of food loss is a major problem with a variety of consequences. Food waste is a complex situation that affects all sectors of the food supply chain, but also consumers themselves. Worldwide food waste costs $ 1.7 trillion a year (FAO, 2011), and the European Commission estimates that approximately 88 million tonnes of food are disposed of in European Union countries each year (European Court of Auditors, 2016). Reducing food waste should be εγαρδεδ as a means to another end, such as improving food security and nutrition, reducing greenhouse gas emissions, reducing water and land resource pressures, and increase productivity and economic growth. The aim of this dissertation is to present the phenomenon of food waste, the analysis of the causes of its occurrence, but also the reference to the objectives of its solution.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
dc.titleΗ σπατάλη τροφίμων και οι στόχοι για την αντιμετώπιση του προβλήματος.el
dc.titleFood waste and goals to deal the problem.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚούρτελλος, Γιάννηςel
heal.creatorNameΧυσόλι, Φιόναel
heal.creatorNameKourtellos, Giannisen
heal.creatorNameChysoli, Fionaen
heal.publicationDate2021-06-01
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9913
heal.abstractΗ σπατάλη τροφίμων και το φαινόμενο της απώλειας τροφίμων αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα με ποικίλες επιπτώσεις. Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί μία πολύπλοκη κατάσταση που επηρεάζει όλους τους τομείς της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων, αλλά και τους ίδιους τους καταναλωτές. Η σπατάλη τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο ανά έτος αγγίζει το κόστος των 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (FAO,2011), ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπολογίζεται πως περίπου 88 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων απορρίπτονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε χρόνο (European Court of Auditors, 2016). Ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων και η μείωση των αποβλήτων πρέπει να θεωρηθούν ως μέσο για την επίτευξη άλλων στόχων, όπως η βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας και της διατροφής, η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η μείωση της πίεσης στους πόρους νερού και γης και μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα και την οικονομική ανάπτυξη Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η παρουσίαση του φαινομένου της σπατάλης τροφίμων, η ανάλυση των αιτιών εμφάνισής του, αλλά και η αναφορά στους στόχους αντιμετώπισής του.el
heal.abstractFood waste and the phenomenon of food loss is a major problem with a variety of consequences. Food waste is a complex situation that affects all sectors of the food supply chain, but also consumers themselves. Worldwide food waste costs $ 1.7 trillion a year (FAO, 2011), and the European Commission estimates that approximately 88 million tonnes of food are disposed of in European Union countries each year (European Court of Auditors, 2016). Reducing food waste should be εγαρδεδ as a means to another end, such as improving food security and nutrition, reducing greenhouse gas emissions, reducing water and land resource pressures, and increase productivity and economic growth. The aim of this dissertation is to present the phenomenon of food waste, the analysis of the causes of its occurrence, but also the reference to the objectives of its solution.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
heal.titleΗ σπατάλη τροφίμων και οι στόχοι για την αντιμετώπιση του προβλήματος.el
heal.titleFood waste and goals to deal the problem.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordσπατάλη τροφίμων, απώλεια τροφίμων, βιώσιμη ανάπτυξη, κυκλική οικονομία, καταναλωτής.el
heal.keywordfood waste, food loss, sustainable development, circular economy, consumer.en
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΤσικαλάκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameTsikalakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής