Ποικιλίες Κυπριακού οίνου με ιδιαίτερη έμφαση στον τοπικό οίνο Κουμανταρία. - Ποιότητα-Παραγωγή-Εμπόριο.
The varieties of Cypriot wine with special emphasis on the local wine Commandaria. Quality – Production – Trade.
View/ Open
Date
2021-06-18Author
Ξενοφώντος, Κατερίνα
Xenofontos, Katerina
Metadata
Show full item recordAbstract
Η πτυχιακή αυτή περιγράφει την ιστορία του κρασιού στην Κύπρο και την παράδοση που το ακολουθεί μέχρι και σήμερα. Παρουσιάζονται οι γηγενείς ποικιλίες αμπέλου του νησιού, όπου δύο από αυτές ενώνονται για να δημιουργήσουν το ξεχωριστό και μοναδικό κρασί της Κύπρου, την Κουμανταρία. Η Κουμανταρία, το γλυκόπιοτο αυτό κρασί, αποτελεί τον πρώτο οίνο που παράχθηκε στην Κύπρο. Είναι πιστοποιημένο προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π) και ίσως είναι το αρχαιότερο κρασί του κόσμου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της Κουμανταρίας, αλλά και στη διαδικασία παραγωγής της, η οποία παρασκευάζεται σύμφωνα με τους κανονισμούς παραγωγής των Π.Ο.Π προϊόντων. Επιπλέον, με στοιχεία από τον αντίστοιχο φορέα για τον κλάδο της οινοποιίας, περιγράφεται η παραγωγή της Κουμανταρίας αλλά και άλλων οίνων που παράγονται στο νησί και δίνονται επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή, την εξαγωγή και την κατανάλωση των κρασιών. Τέλος, συμπεριλαμβάνονται τα οφέλη κατανάλωσης οίνου στην υγεία και η προστασία που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό. This dissertation describes the history of the wine in Cyprus and the tradition that follows it to this day. The indigenous varieties of the island are presented, which two of them come together to create the unique wine of Cyprus, Commandaria. Commandaria is a sweet wine and it is the first wine produced in Cyprus. Is a certified prodyct of Protect Designati9on of Origin (PDO), and it is propably the oldest wine in the world. Ephasis is given to the organoleptic characteristics of Commandaria, but also to its production process, in accordance with the regulation that is given for the production of PDO products. Furthermore, data collected from the corresponding department of the Ministry of Agricylture, are describing the production of Commandaria and other wines that are produced in the island, and also provides information on the production, export and consumption of these wines. Lastly, it describes the importance of wine consumption in and the benefits and protection that wine gives to human health.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info