Εμφάνιση απλής εγγραφής

Factors influencing hotel innovation.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΟυρανού, Ερμιόνηel
dc.creatorOuranou, Ermionien
dc.date.accessioned2021-06-28T10:04:53Z
dc.date.available2021-06-28T10:04:53Z
dc.date.issued2021-06-28
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9935
dc.description.abstractΗ καινοτομία χρησιμοποιείται στο ξενοδοχειακό κλάδο, ώστε ένα εξασφαλίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις. Το ερευνητικό ερώτημα της εργασίας είναι οι παράμετροι που συμβάλλουν στην υιοθέτησή της καινοτομίας, και οι κυριότεροι τομείς εφαρμογής. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για την συλλογή των στοιχείων είναι η χρήση δομημένων ερωτηματολογίων. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν για το πόσο σημαντικούς θεωρούν τους παράγοντες που έχουν ήδη εντοπιστεί στη βιβλιογραφία (ανταγωνισμό, κόστος υλοποίησης, σχέση με τους προμηθευτές, εξειδικευμένο προσωπικό, αποδοχή από τους πελάτες, συμμετοχή πελατών, νέες τεχνολογίες, ύπαρξη υποκατάστατων, ύπαρξη πληροφοριών για καινοτομίες), στους τέσσερις κυριότερους τομείς στους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί η καινοτομία στον ξενοδοχειακό κλάδο: σχεδιασμός νέων υπηρεσιών/προϊόντων, χρήση της τεχνολογίας, management/διοίκηση και στρατηγική marketing. Τα στοιχεία που συλλέγησαν μετά τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων αναλύθηκαν ποσοτικά με χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS. Παρουσιάζονται πίνακες κατανομής των ποσοστών για κάθε ερώτηση του ερωτηματολογίου, και τα αποτελέσματα απεικονίζονται σε ιστογράμματα ή πίτες. Γίνεται ομαδοποίηση με τέσσερα κριτήρια για περαιτέρω ποσοτική ανάλυση των δεδομένων. Έπειτα, εφαρμόζεται η μέθοδος ανάλυσης πρωταρχικών παραγόντων και ιεραρχούνται οι παράγοντες για τους τέσσερις τομείς. Από τις ξενοδοχειακές μονάδες που συμπεριλήφθηκαν στο στατιστικό δείγμα, η μεγάλη πλειοψηφία, εφάρμοσε κάποιας μορφής καινοτομίας, ενώ ένα μικρό ποσοστό δεν εφάρμοσε κανενός είδους καινοτομία την τελευταία τριετία. Η μεγάλη πλειοψηφία χρησιμοποίησε νέες ή σημαντικά βελτιωμένα προïόντα/υπηρεσίες, ίσα μοιρασμένες είναι οι εφαρμογές στους τομείς της οργάνωσης/management και του marketing, ενώ το μικρότερο ποσοστό χρησιμοποίησε νέες ή σημαντικά βελτιωμένες μεθόδους παραγωγής προϊόντων/υπηρεσιών. Στην συντριπτική πλειοψηφία εφαρμόσθηκε βελτιωτική καινοτομία, σε μικρότερο ποσοστό ημι-ριζοσπαστική καινοτομία, ενώ ένα ιδιαίτερα μικρό ποσοστό ανέπτυξε ένα εντελώς νέο προïόν/υπηρεσία. Ο κυριότερος λόγος υιοθέτησης καινοτομίας είναι η απόκτηση στρατηγικού πλεονεκτήματος σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, ακολουθούμενος από την ανάγκη ικανοποίησης των πελατών και τέλος τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. O ανταγωνισμός αποτελεί τη βασική κινητήριο δύναμη που ωθεί τα ξενοδοχεία να υιοθετήσουν μια μορφή καινοτομίας. Η διαθεσιμότητα εξειδικευμένου προσωπικού αναγνωρίζεται ως πολύ σημαντικός.el
dc.description.abstractInnovation is used in the hotel industry to ensure a competitive advantage in business. The research question of the work is the parameters that contribute to the adoption of innovation, and the main areas of application. The methodology used to collect the data is the use of structured questionnaires. The participants of the research answered about how important they consider the factors that have already been identified in the literature (competition, implementation costs, relationship with suppliers, specialized staff, customer acceptance, customer participation, new technologies, existence of substitutes, existence of information for innovations ), in the four main areas in which innovation in the hotel industry can be applied: design of new services/products, use of technology, management and marketing strategy. The data collected after completing the questionnaires were quantitatively analyzed using the SPSS statistical package. Percentage tables are presented for each question in the questionnaire, and the results are displayed on histograms or pies. Homogeneity is done with four criteria for further quantitative analysis of the data. Then, the method of analysis of primary factors is applied and the factors for the four sectors are ranked. Of the hotel units included in the statistical sample, the vast majority have implemented some form of innovation, while a small percentage have not implemented any kind of innovation in the last three years. The vast majority used new or significantly improved products / services, the applications in the fields of organization / management and marketing are equally shared, while the smaller percentage used new or significantly improved methods of producing products / services. The vast majority implemented improvement innovation, to a lesser extent semi-radical innovation, while a very small percentage developed a completely new product / service. The main reason for adopting innovation is to gain a strategic advantage in a competitive environment, followed by the need for customer satisfaction and finally the improvement of financial results. Competition is the main driving force that pushes hotels to adopt a form of innovation. The availability of qualified staff is recognized as very important.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ), ΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμούel
dc.publisherH.M.U., School of Management and Economic Sciences (SMES), MSc in Hospitality and Tourism Managementen
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΠαράγοντες που επηρεάζουν την εισαγωγή καινοτομίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.el
dc.titleFactors influencing hotel innovation.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΟυρανού, Ερμιόνηel
heal.creatorNameOuranou, Ermionien
heal.publicationDate2021-06-28
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9935
heal.abstractΗ καινοτομία χρησιμοποιείται στο ξενοδοχειακό κλάδο, ώστε ένα εξασφαλίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις. Το ερευνητικό ερώτημα της εργασίας είναι οι παράμετροι που συμβάλλουν στην υιοθέτησή της καινοτομίας, και οι κυριότεροι τομείς εφαρμογής. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για την συλλογή των στοιχείων είναι η χρήση δομημένων ερωτηματολογίων. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν για το πόσο σημαντικούς θεωρούν τους παράγοντες που έχουν ήδη εντοπιστεί στη βιβλιογραφία (ανταγωνισμό, κόστος υλοποίησης, σχέση με τους προμηθευτές, εξειδικευμένο προσωπικό, αποδοχή από τους πελάτες, συμμετοχή πελατών, νέες τεχνολογίες, ύπαρξη υποκατάστατων, ύπαρξη πληροφοριών για καινοτομίες), στους τέσσερις κυριότερους τομείς στους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί η καινοτομία στον ξενοδοχειακό κλάδο: σχεδιασμός νέων υπηρεσιών/προϊόντων, χρήση της τεχνολογίας, management/διοίκηση και στρατηγική marketing. Τα στοιχεία που συλλέγησαν μετά τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων αναλύθηκαν ποσοτικά με χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS. Παρουσιάζονται πίνακες κατανομής των ποσοστών για κάθε ερώτηση του ερωτηματολογίου, και τα αποτελέσματα απεικονίζονται σε ιστογράμματα ή πίτες. Γίνεται ομαδοποίηση με τέσσερα κριτήρια για περαιτέρω ποσοτική ανάλυση των δεδομένων. Έπειτα, εφαρμόζεται η μέθοδος ανάλυσης πρωταρχικών παραγόντων και ιεραρχούνται οι παράγοντες για τους τέσσερις τομείς. Από τις ξενοδοχειακές μονάδες που συμπεριλήφθηκαν στο στατιστικό δείγμα, η μεγάλη πλειοψηφία, εφάρμοσε κάποιας μορφής καινοτομίας, ενώ ένα μικρό ποσοστό δεν εφάρμοσε κανενός είδους καινοτομία την τελευταία τριετία. Η μεγάλη πλειοψηφία χρησιμοποίησε νέες ή σημαντικά βελτιωμένα προïόντα/υπηρεσίες, ίσα μοιρασμένες είναι οι εφαρμογές στους τομείς της οργάνωσης/management και του marketing, ενώ το μικρότερο ποσοστό χρησιμοποίησε νέες ή σημαντικά βελτιωμένες μεθόδους παραγωγής προϊόντων/υπηρεσιών. Στην συντριπτική πλειοψηφία εφαρμόσθηκε βελτιωτική καινοτομία, σε μικρότερο ποσοστό ημι-ριζοσπαστική καινοτομία, ενώ ένα ιδιαίτερα μικρό ποσοστό ανέπτυξε ένα εντελώς νέο προïόν/υπηρεσία. Ο κυριότερος λόγος υιοθέτησης καινοτομίας είναι η απόκτηση στρατηγικού πλεονεκτήματος σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, ακολουθούμενος από την ανάγκη ικανοποίησης των πελατών και τέλος τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. O ανταγωνισμός αποτελεί τη βασική κινητήριο δύναμη που ωθεί τα ξενοδοχεία να υιοθετήσουν μια μορφή καινοτομίας. Η διαθεσιμότητα εξειδικευμένου προσωπικού αναγνωρίζεται ως πολύ σημαντικός.el
heal.abstractInnovation is used in the hotel industry to ensure a competitive advantage in business. The research question of the work is the parameters that contribute to the adoption of innovation, and the main areas of application. The methodology used to collect the data is the use of structured questionnaires. The participants of the research answered about how important they consider the factors that have already been identified in the literature (competition, implementation costs, relationship with suppliers, specialized staff, customer acceptance, customer participation, new technologies, existence of substitutes, existence of information for innovations ), in the four main areas in which innovation in the hotel industry can be applied: design of new services/products, use of technology, management and marketing strategy. The data collected after completing the questionnaires were quantitatively analyzed using the SPSS statistical package. Percentage tables are presented for each question in the questionnaire, and the results are displayed on histograms or pies. Homogeneity is done with four criteria for further quantitative analysis of the data. Then, the method of analysis of primary factors is applied and the factors for the four sectors are ranked. Of the hotel units included in the statistical sample, the vast majority have implemented some form of innovation, while a small percentage have not implemented any kind of innovation in the last three years. The vast majority used new or significantly improved products / services, the applications in the fields of organization / management and marketing are equally shared, while the smaller percentage used new or significantly improved methods of producing products / services. The vast majority implemented improvement innovation, to a lesser extent semi-radical innovation, while a very small percentage developed a completely new product / service. The main reason for adopting innovation is to gain a strategic advantage in a competitive environment, followed by the need for customer satisfaction and finally the improvement of financial results. Competition is the main driving force that pushes hotels to adopt a form of innovation. The availability of qualified staff is recognized as very important.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ), ΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμούel
heal.academicPublisherH.M.U., School of Management and Economic Sciences (SMES), MSc in Hospitality and Tourism Managementen
heal.titleΠαράγοντες που επηρεάζουν την εισαγωγή καινοτομίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.el
heal.titleFactors influencing hotel innovation.en
heal.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel
heal.typeMaster thesisen
heal.keywordξενοδοχειακή επιχείρηση, καινοτομίαel
heal.keywordhotel enterprise, innovationen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΚαθαράκης, Μιχαήλel
heal.advisorNameKatharakis, Michailen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States