Εμφάνιση απλής εγγραφής

Evaluation of labelling practices, for catering products : the relationship of Heraklion consumers with coffee labels and the factors that affect their choice for coffee.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΤουμπακάκη, Δανάη-Ελευθερίαel
dc.creatorToumpakaki, Danai-Eleftheriaen
dc.date.accessioned2021-06-29T09:06:37Z
dc.date.available2021-06-29T09:06:37Z
dc.date.issued2021-06-29
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9936
dc.description.abstractΗ παρούσα ερευνητική προσπάθεια, προκύπτει από το ερώτημα κατά πόσο οι καταναλωτές, στο Ηράκλειο, Κρήτης, έχουν την ικανότητα να αξιολογήσουν ορθά την ποιότητα ενός προϊόντος, σε αυτή την περίπτωση, τον καφέ, ως ρόφημα και σε τι βαθμό επηρεάζεται η καταναλωτική τους συμπεριφορά, από αυτήν. Ταυτόχρονα, γίνεται αξιολόγηση της επίδρασης που έχουν οι συμπληρωματικές υπηρεσίες και ιδιότητες που αφορούν το προϊόν, σε ό,τι αφορά τις ετικέτες που σχετίζονται με το προϊόν, στην αξιολόγηση της αντιληπτής προϊοντικής αξίας του από τον καινούριο καταναλωτή. Βασικότερος σκοπός της εργασίας, είναι να αναδειχθούν τα κριτήρια, τα κίνητρα, και οι παράγοντες, βάσει των οποίων, οι κάτοικοι του Ηρακλείου καταναλώνουν καφέ. Ενώ το καίριο ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει η έρευνα, αφορά το κατά πόσο οι ίδιοι, επηρεάζονται στην απόφαση τους για επιλογή καφέ, από την ύπαρξη ετικετών. Για την ολοκλήρωση της εργασίας, διερευνήθηκαν προγενέστερες, σχετικές έρευνες και βιβλιογραφικές πηγές. Παράλληλα, συντάχθηκε και διανεμήθηκε διαδικτυακό ερωτηματολόγιο, το οποίο απάντησαν 330 άτομα. Το ερωτηματολόγιο, ήταν χωρισμένο σε τρείς ενότητες και περιλάμβανε 16 ερωτήσεις, συνολικά, με δυνατότητα απαντήσεων μίας επιλογής, πολλαπλών επιλογών και κλίμακας Likert. Στα πλαίσια της ομαλής διεξαγωγής της έρευνας, διενεργήθηκε πιλοτική έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 10 άτομα. Τέλος, για την ανάλυση των δεδομένων, έγινε χρήση των εργαλείων της Microsoft (Office) και εξήχθησαν διαγράμματα, σχετικά με κάθε ερώτηση.el
dc.description.abstractThe following research derives from the question, do the consumers, in the city of Heraklion, know how to evaluate correctly, the quality of a product? In this case, coffee’s quality, as a drink. If so, does their behavior gets affected by their perception of quality? At the same time, the impact of the complementary services and properties related to the product, in terms of product labels, on the assessment of its perceived product value, by the new consumer, is evaluated. The primary purpose of this thesis, is to highlight the criteria and the motives, based on which, the coffee consumers, in the city of Heraklion, are consuming coffee. Additionally, the question if they get affected and if so, how much, in their choice for coffee, due to labels existence, is critical. For the completion of this thesis, previous, relevant research and bibliographic sources have been investigated. At the same time, an online questionnaire, was written and distributed, in which 330 people answered. The questionnaire was divided into three sections and included 16 questions, in total, with the possibility of one-choice answer, multiple-choice answer and answers in Likert scale. As part of the smooth conduct of the research, a pilot research was conducted, in which 10 people participated. Finally, for the data analysis, the tools of Microsoft Office were used and were drawn diagrams, for each question.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΔΠΜΣ Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούςel
dc.publisherH.M.U., MSc in MBA for Engineersen
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΑξιολόγηση της σημασίας της ετικέτας σε προϊόντα : η σχέση των καταναλωτών του Ηρακλείου, με τις ετικέτες του καφέ και οι παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή τους, για καφέ.el
dc.titleEvaluation of labelling practices, for catering products : the relationship of Heraklion consumers with coffee labels and the factors that affect their choice for coffee.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΤουμπακάκη, Δανάη-Ελευθερίαel
heal.creatorNameToumpakaki, Danai-Eleftheriaen
heal.publicationDate2021-06-29
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9936
heal.abstractΗ παρούσα ερευνητική προσπάθεια, προκύπτει από το ερώτημα κατά πόσο οι καταναλωτές, στο Ηράκλειο, Κρήτης, έχουν την ικανότητα να αξιολογήσουν ορθά την ποιότητα ενός προϊόντος, σε αυτή την περίπτωση, τον καφέ, ως ρόφημα και σε τι βαθμό επηρεάζεται η καταναλωτική τους συμπεριφορά, από αυτήν. Ταυτόχρονα, γίνεται αξιολόγηση της επίδρασης που έχουν οι συμπληρωματικές υπηρεσίες και ιδιότητες που αφορούν το προϊόν, σε ό,τι αφορά τις ετικέτες που σχετίζονται με το προϊόν, στην αξιολόγηση της αντιληπτής προϊοντικής αξίας του από τον καινούριο καταναλωτή. Βασικότερος σκοπός της εργασίας, είναι να αναδειχθούν τα κριτήρια, τα κίνητρα, και οι παράγοντες, βάσει των οποίων, οι κάτοικοι του Ηρακλείου καταναλώνουν καφέ. Ενώ το καίριο ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει η έρευνα, αφορά το κατά πόσο οι ίδιοι, επηρεάζονται στην απόφαση τους για επιλογή καφέ, από την ύπαρξη ετικετών. Για την ολοκλήρωση της εργασίας, διερευνήθηκαν προγενέστερες, σχετικές έρευνες και βιβλιογραφικές πηγές. Παράλληλα, συντάχθηκε και διανεμήθηκε διαδικτυακό ερωτηματολόγιο, το οποίο απάντησαν 330 άτομα. Το ερωτηματολόγιο, ήταν χωρισμένο σε τρείς ενότητες και περιλάμβανε 16 ερωτήσεις, συνολικά, με δυνατότητα απαντήσεων μίας επιλογής, πολλαπλών επιλογών και κλίμακας Likert. Στα πλαίσια της ομαλής διεξαγωγής της έρευνας, διενεργήθηκε πιλοτική έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 10 άτομα. Τέλος, για την ανάλυση των δεδομένων, έγινε χρήση των εργαλείων της Microsoft (Office) και εξήχθησαν διαγράμματα, σχετικά με κάθε ερώτηση.el
heal.abstractThe following research derives from the question, do the consumers, in the city of Heraklion, know how to evaluate correctly, the quality of a product? In this case, coffee’s quality, as a drink. If so, does their behavior gets affected by their perception of quality? At the same time, the impact of the complementary services and properties related to the product, in terms of product labels, on the assessment of its perceived product value, by the new consumer, is evaluated. The primary purpose of this thesis, is to highlight the criteria and the motives, based on which, the coffee consumers, in the city of Heraklion, are consuming coffee. Additionally, the question if they get affected and if so, how much, in their choice for coffee, due to labels existence, is critical. For the completion of this thesis, previous, relevant research and bibliographic sources have been investigated. At the same time, an online questionnaire, was written and distributed, in which 330 people answered. The questionnaire was divided into three sections and included 16 questions, in total, with the possibility of one-choice answer, multiple-choice answer and answers in Likert scale. As part of the smooth conduct of the research, a pilot research was conducted, in which 10 people participated. Finally, for the data analysis, the tools of Microsoft Office were used and were drawn diagrams, for each question.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΔΠΜΣ Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούςel
heal.academicPublisherH.M.U., MSc in MBA for Engineersen
heal.titleΑξιολόγηση της σημασίας της ετικέτας σε προϊόντα : η σχέση των καταναλωτών του Ηρακλείου, με τις ετικέτες του καφέ και οι παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή τους, για καφέ.el
heal.titleEvaluation of labelling practices, for catering products : the relationship of Heraklion consumers with coffee labels and the factors that affect their choice for coffee.en
heal.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel
heal.typeMaster thesisen
heal.keywordκαφές, Ηράκλειο, καταναλωτής, επισήμανση, κίνητροel
heal.keywordcoffee, Heraklion, consumer, labelling, motiveen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΑποστολάκης, Αλέξανδροςel
heal.advisorNameApostolakis, Alexandrosen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States