Πλοήγηση ανά Επιβλέποντα καθηγητή "Sfakianaki, Eirini"
Αποτελέσματα 41-60 από 110
-
Ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του χαρουπιού στον άνθρωπο.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-11-10Το χαρούπι αποτελεί ένα από τα αρχαϊκά όσπρια, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως τροφή για τους ανθρώπους και τα ζώα. Η λατινική του ονομασία είναι ‘Ceratonia silique’ και ανήκει στην οικογένεια ‘Leguminosae’. Εδώ και πολλά ... -
Η αντιοξειδωτική και καρδιοπροστατευτική δράση της μαστίχας Χίου.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-11-12Στη Χίο, το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο ευδοκιμεί το δέντρο της μαστίχας ή αλλιώς Σχίνος - επιστημονική ονομασία Pistacia lentiscus var. Chia - και η ρητίνη που εκκρίνεται ... -
Η αποτελεσματικότητα της σχολικής παρέμβασης στην πρόληψη και τον έλεγχο της παιδικής παχυσαρκίας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-01Το θέμα της παρούσας εργασίας είναι «Η αποτελεσματικότητα της σχολικής παρέμβασης στην πρόληψη και τον έλεγχο της παιδικής παχυσαρκίας». Στο πρώτο μέρος επιχειρείται να δοθεί η γενική εικόνα της παιδικής παχυσαρκίας σε ... -
Η διατροφή των Ελλήνων από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-10-12Η διατροφή των Ελλήνων έχει μεταλλαχθεί με το πέρασμα του χρόνου. Η κάποτε περιορισμένη σε ποικιλία καθημερινότητα, σιγά σιγά μετετράπη σε μία πλουσιότερη και αρκετά διαφορετική συνήθεια. Τα δημητριακά και τα φρούτα που ... -
Η διατροφική αξία της πατάτας και η θέση της στη Μεσογειακή διατροφή.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-12-14Η πατάτα έχει αποτελέσει και συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο καλλιεργητικής και εμπορικής δραστηριότητας ανά τα χρόνια. Το παραγόμενο λαχανικό, η πατάτα, είναι διαχρονικά ένα από τα κύρια τρόφιμα στην διατροφή των ... -
Η επίδραση της δίαιτας στη ρύθμιση του θυρεοειδή.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-06-20Η παρούσα εργασία είχε στόχο να διερευνήσει την επίδραση της δίαιτας στη ρύθμιση του θυρεοειδή. Δείγμα ευκολίας 100 ατόμων με ασθένεια ή χωρίς ασθένεια του θυρεοειδή συλλέχθηκε για τους σκοπούς της έρευνας. Στη συγκεκριμένη ... -
Η επίδραση της μεσογειακής διατροφής στο σακχαρώδη διαβάτη τύπου 1.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-10-07Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον για τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής στην διατήρηση της υγείας και στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων όπως ο σακχαρώδης διαβήτης. Σύμφωνα με δημοσιευμένα ... -
Η θρεπτική αξία του χαρουπιού και τα πιθανά οφέλη του στην υγεία.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-05-26Η χαρουπιά (Ceratonia siliqua L.) είναι ένα αειθαλές δέντρο το οποίο ανήκει στην οικογένεια Leguminosae (υποοικογένεια Caesalpiniodeae). Η καλλιέργεια της χαρουπιάς εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς και έχει μεγάλη κοινωνικοοικονομική ... -
Η μεσογειακή διατροφή ως ασπίδα προστασίας κατά των μεταβολικών νόσων, μέσω του δείκτη υιοθέτησης MedDietScore.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-08-2014Η μεσογειακή διατροφή, αποτελεί πρότυπο μοντέλο διατροφής εμπνευσμένο από την παραδοσιακή διατροφή κατοίκων της Μεσογείου. Πλήθος ερευνών, κλινικών και επιδημιολογικών, αναφέρουν την σπουδαιότητα της και την σύνδεσή της ... -
Η παχυσαρκία στην ευαίσθητη ηλικία των 6 με 12 ετών και η σχέση της με τα ηλεκτρονικά μέσα ψυχαγωγίας, τη φυσική δραστηριότητα και τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Είναι γεγονός ότι η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που εμφανίζονται στη σύγχρονη εποχή. Πολλοί ερευνητές και επιστήμονες επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στη φυσική κατάσταση των παιδιών και ... -
Η σημασία του πρωινού γεύματος σε παιδιά σχολικής ηλικίας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22Στην καθημερινότητα η σωστή δόμηση των γευμάτων όσο και η ποιότητα αυτών καθορίζουν την ισορροπία της διατροφής μας. Το πρωινό χαρακτηρίζεται ως το σημαντικότερο γεύμα της μέρας τόσο στην ενήλικη όσο και στην παιδική ... -
Η συμμόρφωση σε έναν υγιεινοδιαιτητικό τρόπο ζωής, ομάδας καρκινοπαθών στην Έδεσσα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-02-20Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) 1 στους 3 κατοίκους του πλανήτη θα προσβληθεί σε κάποια φάση της ζωής του από καρκίνο. Στη χώρα μας, με βάση τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ... -
Η συνεισφορά των διαιτολόγων στην πρόληψη και διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-11-05Ο σακχαρώδης δαβήτης θεωρείται μια μεταβολική ασθένεια. Μελέτες δείχνουν πως έχει ένα ραγδαίο ρυθμό ανάπτυξης, καθώς και πλέον θεωρείται ως μια από τις πιο συχνές νόσους σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ... -
Ηλικιωμένοι και βιταμίνη D
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-15Η παρούσα εργασία με θέμα « Ηλικιωμένοι και βιταμίνη D» επικεντρώνει το ενδιαφέρον του αναγνώστη στην σπουδαιότητα της ύπαρξης της βιταμίνης και στα επιθυμητά επίπεδα ιδιαίτερα στην τρίτη ηλικία. Η βιταμίνη D είναι πολύ ... -
Θηλασμός και στάση των νέων μητέρων προς αυτόν.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Η σημασία του θηλασμού και τα οφέλη του μητρικού γάλακτος αρχίζουν να γίνονται γνωστά τα τελευταία χρόνια. Η εργασία αυτή έχει σκοπό να αναζητήσει και να καταγράψει τη στάση των νέων μητέρων προς το θηλασμό και τους λόγους ... -
Καρποί με το συνθετικό “berry” στην αγγλική δημώδη ονομασία τους: Η Διατροφική τους αξία και η συμβολή τους στην υγεία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-23Τα τελευταία χρόνια, και έπειτα από αλλεπάλληλα διατροφικά σκάνδαλα σε παγκόσμιο επίπεδο, το ενδιαφέρον των ανθρώπων για υγιεινές τροφές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, είναι αυξημένο. Σε αυτό το τοπίο, τα “berries” μπορούν ... -
Κατάθλιψη και παχυσαρκία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-02-2015Σκοπός της παρούσης μελέτης είναι να διερευνήσει τη σχέση κατάθλιψη – παχυσαρκία αποδεικνύοντας πως η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία αλλά και πως η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει στην κατάθλιψη. Η μεθοδολογία ... -
Καταγραφή διατροφικών συνηθειών προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας (11-18 ετών) στην περιοχή της Θάσου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-05-2009Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Αθήνας τα παιδιά και οι έφηβοι στην Ελλάδα υπερέχουν κατά 2 ή 3 κιλά από τα παιδιά και τους εφήβους στην Αμερική. Η εφηβεία αποτελεί κρίσιμη περίοδο για την ανάπτυξη της ... -
Κατανάλωση πρωτεΐνης και διατροφικά συμπληρώματα πρωτεΐνης, με έμφαση στους αθλητές.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Ο αθλητισμός είναι ένας τρόπος ζωής τον οποίον πολλοί νέοι σήμερα επιλέγουν να ακολουθήσουν. Για να επέλθουν όμως, τα επιθυμητά αποτελέσματα από τον αθλητισμό, όπως οι μεγάλες επιδόσεις, η αρμονική σωματοδομή και ο υγιής, ... -
Κρητική κουζίνα-Αξιολόγηση και σύγκριση αντιλήψεων και πρακτικής εφαρμογής στις επιχειρήσεις εστίασης στους Νομούς Λασιθίου-Ηρακλείου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-17Σκοπός της έρευνας είναι η συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με το αν οι επιχειρηματίες των καταστημάτων μαζικής εστίασης του νομού Λασιθίου και νομού Ηρακλείου ακολουθούν τη Μεσογειακή διατροφή και κατ΄επέκταση αν εφαρμόζουν ...