• Ανάλυση επικινδυνότητας σε ελάχιστα επεξεργασθέντα τρόφιμα (σάντουιτς).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γκιότση, ’Άννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η εργασία αυτή επικεντρώνεται στην ανάλυση επικινδυνότητας των ελάχιστα επεξεργασθέντων τροφίμων και ειδικότερα των σάντουιτς. Περιγράφεται κάθε στάδιο και διαδικασία που ακολουθείται για την ενσωμάτωση του συστήματος HACCP ...
  • Αποτελεσματικότητα προϊοντικής πολιτικής στις κρητικές οινοποιητικές επιχειρήσεις. Η περίπτωση των οίνων βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Καραταράκη, Κατερίνα; Στρατιδάκης, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-09-2009
    Η ελληνική γεωργία μπορεί να γίνει ανταγωνιστική σε ένα περιβάλλον που δημιουργείται από τις νέες τάσεις κατανάλωσης τροφίμων μέσω ήπιων συστημάτων παραγωγής και εκμεταλλευόμενη την αυξανόμενη ζήτηση για καλύτερη ποιότητα. ...
  • Ασφάλεια και υγιεινή εμφιαλωμένου ύδατος.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μακράκη, Ελευθερία; Χανιωτάκη, Φωτεινή
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία, με θέμα "Ασφάλεια και Υγιεινή Εμφιαλωμένου Ύδατος" είχε σκοπό τη διερεύνηση της υπάρχουσας κατάστασης σε επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού. Απαρτίζεται από δύο μέρη, το θεωρητικό και το πειραματικό.Στο ...
  • Διερεύνηση συστημάτων διασφάλισης της υγιεινής των τροφίμων στην Ελλάδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κασιώτη, Σοφία; Νικολού, Σεβαστή
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-05-2009
    Η πρόσβαση στην αγορά ασφαλών τροφίμων είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Όλοι όσοι εμπλέκονται στην παραγωγή , την επεξεργασία, την πώληση και παροχή τροφίμων έχουν ως ρόλο να εξασφαλίσουν ότι τα τρόφιμα που φτάνουν στο τραπέζι ...
  • Διερεύνηση της γνώσης των παραγωγών στην χρήση των φυτοφαρμάκων και της επιβάρυνσης τους στην ανθρώπινη υγεία στην περιοχή της Ιεράπετρας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Δραγασάκη, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-02-2011
    Η Ιεράπετρα όπως πολλές άλλες μεσογειακές πόλεις χαρακτηρίζονται από έντονη αγροτική δραστηριότητα και ως εκ τούτου η οικονομία της στηρίζεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό στην παραγωγή και διάθεση ποικίλων αγροτικών προϊόντων ...
  • Διερεύνηση της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και των παραμέτρων που την επηρεάζουν.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Λαζαράκη, Μαρία; Νεντέλκου, Τζεωρτζέτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-07-2008
    Το νερό και κατ΄ επέκταση τα υδάτινα οικοσυστήματα είναι η σημαντικότερη πηγή ζωής των οργανισμών και είναι σημαντικό τόσο στην διατήρηση της βιοπικοιλότητας στον πλανήτη αλλά και της ίδιας μας της ζωής. Το νερό έχει ...
  • Διερεύνηση του συστήματος σίτισης σε νοσοκομεία της Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μαλλιωτάκη, Ιωάννα; Πατεράκη, Στυλιανή; Τερζιδάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία, με θέμα "Διερεύνηση του Συστήματος Σίτισης σε Νοσοκομεία της Κρήτης" είχε σκοπό τη διερεύνηση της υπάρχουσας κατάστασης στο σύστημα μαζικής σίτισης ασθενών στα Νοσοκομεία της Κρήτης. Απαρτίζεται ...
  • Διερεύνηση τροφογενών λοιμώξεων στο χώρο μαζικής εστίασης του ξενοδοχειακού τομέα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τσιμεντερίδου, Πασχαλίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η εργασία πραγματεύεται ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα που αφορά στις τροφογενείς λοιμώξεις στο χώρο μαζικής εστίασης του ξενοδοχειακού τομέα και τη διερεύνησή τους. Με τα τρόφιμα είναι δυνατό να μεταδοθούν στον άνθρωπο ...
  • Έρευνα κοινής γνώμης για την διατροφική αξία και την υγιεινή του κρέατος και των κρεατοσκευασμάτων στην Κρήτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βουράκη, Σοφία; Γρηγοράκη, Νίκη
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας αφορά την έρευνα τις κοινής γνώμης για την διατροφική αξία και την υγιεινή του κρέατος. Τα βασικά ερωτήματα που προσπαθούν να απαντηθούν είναι η συχνότητα κατανάλωσης κρέατος και ...
  • Επίδραση της πιστοποίησης των αγροτικών προϊόντων στην προώθηση τους με βάση την ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιεργειών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Ντόντου, Ζωή
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-02-2010
    Για την ελληνική γεωργία τα αγροτικά προϊόντα αποτελούν τομέα ζωτικής σημασίας τόσο από οικονομική όσο και από κοινωνική άποψη. Η Ελλάδα συγκεντρώνει σημαντικότατα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης ...
  • Επίδραση της ποιότητας του νερού στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Κατσίμπρας, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-02-08
    Η ποιότητα του νερού περιγράφει την κατάσταση του νερού, συμπεριλαμβανομένων των χημικών, φυσικών και βιολογικών χαρακτηριστικών του, συνήθως όσον αφορά στην καταλληλότητά του για συγκεκριμένο σκοπό, όπως η κατανάλωση με ...
  • Η αποτελεσματική ηγετική συμπεριφορά ως μέσο επιρροής της απόδοσης των εργαζομένων. Το παράδειγμα της Johnson and Johnson Ελλάδος.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Σκούρτη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-10-2012
    Με το πέρας των χρόνων έχουν διατυπωθεί πολλοί ορισμοί για την ηγεσία. Πολλά διαφορετικά στυλ έχουν προβληματίσει αρκετούς ηγέτες επιχειρήσεων, καθώς παίζουν μεγάλο ρόλο πολλοί παράγοντες όπως ένα ασταθές περιβάλλον όπου ...
  • Η σήμανση ως παράγοντας διασφάλισης της ποιότητας των τροφίμων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αθανασόπουλος, Αστέριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-05-2009
    Η προτεινόμενη πτυχιακή εργασία έχει σκοπό την διερεύνηση των πληροφοριών που παρέχονται μέσα από την σήμανση των τροφίμων, σχετικά με την ποιότητα ,την υγιεινή, την θρεπτική άξια και την πιθανή επικινδυνότητα από αλλεργιογόνες ...
  • Η χρήση εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων στη μαζική παραγωγή οπωροκηπευτικών. Η περίπτωση της Ιεράπετρας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Σαμπροβαλάκη, Ασπασία
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 16-07-2013
    Ανέκαθεν, η γεωργία αποτελούσε έναν από τους κυριάρχους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Στη γεωργική οικονομία τα αγροτικά προϊόντα και ιδιαιτέρα τα οπωροκηπευτικά, καταλαμβάνουν ένα μεγάλο τμήμα της. Η παραγωγή ...
  • Η χρήση των εκθεσιακών χώρων σαν εργαλείο μάρκετινγκ των αγροτικών προϊόντων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Αγ. Νικόλαος)
    Συγγραφείς: Ταβλαδάκη, Γεωργία
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-17
    Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, εξετάζεται ο ρόλος των αγροτικών εκθέσεων στην προβολή και προώθηση την αγροτικών προϊόντων. Αναλύεται o ρόλος του αγροτικού τομέα στη Ελλάδα και λόγο της τεράστιας δυνατότητας παραγωγής, ...
  • Ηλεκτρονική προβολή της βιομηχανίας τροφίμων στην Ελλάδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Παπαδημητρίου, Ελευθερία
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-19
    Η παρούσα εργασία ερευνά και αναλύει πως η Βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα χρησιμοποίει τις νέες τεχνολογίες διαδικτυακής διαδραστικότητας, με τις οποίες μπορεί πλέον να στοχεύσει το ενδιαφερόμενο κοινό πιο αποτελεσματικά ...
  • Μάρκετινγκ αρωματικών φυτών και αιθέριων ελαίων στην Κρήτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Μαυροκουκουλάκη, Ζαχαρένια
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 16-07-2013
    Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά ξεκίνησαν να αποτελούν αντικείμενο μελέτης, έρευνας και επεξεργασίας τα τελευταία χρόνια. Η Κρήτη διαθέτει τις κατάλληλες εδαφοκλιματικές συνθήκες για να φιλοξενήσει αυτού του είδους τις ...
  • Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα και ο ρόλος του στην ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Κουράκης, Παναγιώτης
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-02-2009
    Τα τελευταία 20 χρονιά η οικονομική ανάπτυξη στηρίχτηκε στις κατασκευές την άνθηση του εμπορίου και των υπηρεσιών και στην αύξηση των καταναλωτικών συνηθειών των ελλήνων κυρίως σε εισαγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες από όπου ...
  • Ο ρόλος του ποιοτικού ελέγχου του ελαιόλαδου ως μέσο τεκμηρίωσης του HACCP.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουτουλάκου, Σταυρούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-03-13
    Με το πέρασμα των χρόνων φαίνεται ότι η παραγωγή τροφίμων επηρεάζεται άμεσα από το τι θέλουν οι καταναλωτές : ποιότητα. Αρχικά, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που εξέταζε ο καταναλωτής ήταν η εμφάνιση, τα οργανοληπτικά ...
  • Ο ρόλος των tour operators στη διαμόρφωση πολιτικής ποιότητας στον ξενοδοχειακό χώρο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Μπαρής, Ανδρέας; Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 16-07-2013
    Οι tour operators είναι ένας επαγγελματικός κλάδος της τουριστικής βιομηχανίας με αρκετά μεγάλη επιρροή στην εξέλιξή της. Αναπόσπαστο μέρος της τουριστικής βιομηχανίας είναι και τα ξενοδοχειακά καταλύματα, των οποίων ο ...