• Αγχώδη ψυχοσωματικά συμπτώματα και η διατροφή - Ψυχολογική τους αντιμετώπιση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δαφνομήλη, Παρασκευή; Κωτάκη, Δέσποινα; Πρίφτη, Ιφιγένεια
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2012
    Το άγχος είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα όπου η πηγή από την όποια προέρχεται είναι άγνωστη. Σε περιόδους άγχους συμβαίνουν διάφορες βιολογικές αλλαγές στο σώμα του ατόμου με σκοπό να διατηρηθεί η ομοιόσταση του οργανισμού ...
  • Αντίληψη εικόνας σώματος γυναικείου πληθυσμού ηλικίας 18-45 ετών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βούλτεψη, Μαργαρίτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Σκοπός της πτυχιακή αυτής εργασίας, είναι να διερευνήσει τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι γυναίκες το σώμα τους και κατά πόσο η αντίληψη αυτή επηρρεάζει την ποιότητα της ζωής τους. Πρόκειται για επιλογή 100 ερωτηματολογίων ...
  • Βιβλιογραφική Συσχέτιση μεταξύ Διατροφικών Διαταραχών και Διαταραχών Προσωπικότητας

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μάμαλης, Χαρίλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-08-30
    Η παρούσα πτυχιακή αποσκοπεί στο να διερευνήσει τη συνύπαρξη των διαταραχών προσωπικότητας με τις διατροφικές διαταραχές και να προτείνει εάν και εφόσον υπάρχουν, τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης . Η προσωπικότητα ...
  • Διαδικτυακή παρέμβαση σε άτομα με διατροφικές διαταραχές.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δήμα, Δέσποινα; Μπέμπης, Γεώργιος; Παπαϊωάννου, Ηλιάνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-16
    Οι διατροφικές διαταραχές κρίνονται ως πολυπαραγοντικά ψυχιατρικά νοσήματα που χαρακτηρίζονται από έντονα διαταραγμένες διατροφικές συμπεριφορές, σκέψεις και συναισθήματα που σχετίζονται με την εικόνα και το βάρος σώματος. ...
  • Διατροφή και διακύμανση του βάρους σε άτομα με σχιζοφρένεια.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γερμανόπουλος, Στέφανος Ευρυσθένης
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22
    Η σχιζοφρένεια είναι μία ψυχωτική διαταραχή αγνώστου αιτιολογίας, που χαρακτηρίζεται από διαταραχές στην σκέψη, τη διάθεση και την συμπεριφορά. Ο δια βίου επιπολασμός της νόσου είναι περίπου 1%. Απαντάται σε όλες τις ...
  • Διατροφικές συμπεριφορές και μεσογειακός τρόπος ζωής φοιτητών Διατροφής και Διαιτολογίας.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Φαγογένης, Άγγελος
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-06-18
    Η διατροφική συμπεριφορά είναι o συνδυασμός διάφορων μεταβλητών, που συντελούν στην απόφαση του ατόμου για την ποιότητα, την ποσότητα και το είδος του φαγητού που θα καταναλώσει και επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. ...
  • Διατροφικές συνήθειες παιδιών με αυτισμό.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σταυριανού, Χριστίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-04-10
    Η βιβλιογραφία προτάσσει ότι σε σύγκριση με τα τυπικά αναπτυσσόμενα παιδιά, τα παιδιά με αυτισμό παρουσιάζουν πιο συχνά διατροφικά προβλήματα και διαταραγμένες διατροφικές συμπεριφορές. Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν ...
  • Διατροφική - συμβουλευτική παρέμβαση στις παρακάτω αναπτυξιακές διαταραχές: Σύνδρομο Down, Αυτισμός, Σύνδρομο Asperger και Σύνδρομο Prader-Willi.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γαλάνη, Μαριάνθη; Καλεσοπούλου, Χρυσάνθη
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 11-09-2015
    Στην συγκεκριμένη εργασία έγινε βιβλιογραφική ανασκόπηση για την συμπεριφορική και διατροφική αντιμετώπιση κάποιων αναπτυξιακών διαταραχών. Οι αναπτυξιακές διαταραχές που αναλύονται είναι ο Αυτισμός, το σύνδρομο Asperger ...
  • Διατροφική Συμβουλευτική Παρέμβαση σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Νικολόπουλος, Δημήτριος; Ράμμος, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-03-2013
    Στόχος: Η επίδραση της Συμβουλευτικής Διατροφικής Παρέμβασης για την βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής, σε παιδιά 8-12 ετών , η ανάλυση της προσωπικότητάς τους και εκτίμηση του κατά πόσο ...
  • Εικόνα σώματος και διατροφικές συνήθειες που καταγράφονται στους φοιτητές του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας Σητείας σε σχέση με τους φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γκέργκη, Ελευθερία; Τσακμακίδης, Εμμανουήλ; Χαλά, Αυγούστα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-03-2013
    Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να διερευνηθεί και να συγκριθεί η σχέση των διατροφικών διαταραχών, της εικόνας σώματος και των διατροφικών συνηθειών των φοιτητών Διατροφής-Διαιτολογίας Σητείας και των φοιτητών κοινωνιολογίας ...
  • Εικόνα σώματος κατά την εφηβεία και η επιρροή της στη διατροφική συμπεριφορά.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κλεισαρχάκη, Όλγα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-04-2011
    Η εφηβεία είναι μία περίοδος μεταβατική , όπου το άτομο έρχεται αντιμέτωπο με τις σωματικές , γνωστικές και κοινωνικές αλλαγές της ανάπτυξης του. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε ελάττωση των αισθημάτων της αυτοαξίας ...
  • Εικόνα σώματος, διατροφικές διαταραχές και προσωπικότητα χορευτών επαγγελματικού επιπέδου άνω των 18 ετών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ζαφειροπούλου, Λουκία; Μαρκοπούλου, Βέρρα; Παπαγεωργίου, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-04-04
    Η διερεύνηση της ανησυχίας για την εικόνα σώματος, της τάσης για εμφάνιση διατροφικών διαταραχών, της προσωπικότητας αλλά και της ύπαρξης επίγνωσης κατά τη λήψη τροφής χορευτών επαγγελματικού επιπέδου άνω των 18 ετών. ...
  • Εκτίμηση της διατροφικής ανασφάλειας χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Αττικής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κριτσίνη-Κουστένη, Όλγα; Μακαρατζή, Βασιλική
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-04-04
    Η χρήση ουσιών και η εξάρτηση από αυτές προξενεί σημαντική επιβάρυνση στα άτομα και στις κοινωνίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η τοξικοεξάρτηση και η χρήση παράνομων ουσιών σχετίζονται με προβλήματα υγείας, την ανέχεια, τη βία, ...
  • Εκτίμηση της ποιότητας ζωής και διατροφής των ασθενών που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ηλία, Στυλιανή
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία; Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-02-2015
    Η Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προοδευτική απώλεια της νεφρικής λειτουργίας με την πάροδο του χρόνου. Περιγράφει μία κλινική οντότητα, που προκαλεί βλάβη στα νεφρά και επηρεάζει την ...
  • Εφηβική παχυσαρκία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μαρούλη, Σοφία
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Οι άνθρωποι, εδώ και χιλιάδες χρόνια, είχαν την τάση να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εξωτερική τους εμφάνιση. Ένα σημείο που έδιναν έμφαση ήταν το βάρος, θεωρώντας την πρόσληψη βάρους και την αποθήκευση σωματικού λίπους ...
  • Η επίδραση της διατροφής στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χατζήραϊ, Αουρόρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-09-2015
    Η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια η οποία έχει επηρεάσει παγκοσμίως πάνω 120 εκατομμύρια άτομα συμβάλλοντας σημαντικά στην ποιότητα ζωής τους. Ο όρος κατάθλιψη αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα ψυχικών προβλημάτων με κύριο ...
  • Η διατροφή κατά την εγκυμοσύνη και η εικόνα σώματος της εγκύου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κονταξάκη, Ειρήνη; Μπαντουβάκη, Κατερίνα; Νάτσο, Μαρινέλλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-12-04
    Οι γυναίκες σήμερα αλλά και διαχρονικά καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολλούς ρόλους, πέραν όμως από την πίεση της εργαζόμενης, της μητέρας, της συντρόφου και της φίλης καλούνται πάνω από όλα να είναι πάντοτε κομψές και να ...
  • Η διατροφική κατάσταση των παιδιών και των εφήβων με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής -υπερκινητικότητας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βεργή, Αθηνά Άννα; Καρβέλα, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-23
    Η ΔΕΠΥ είναι μία από τις πιο διαδεδομένες διαταραχές στην παιδική ηλικία και ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή. Είναι μια πολυπαραγοντική διαταραχή με ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων και με αυξημένο τον κίνδυνο συνοσυρότητας, εκ ...
  • Η επίδραση της λεπτίνης γκρελίνης και σεροτονίνης στην διατροφή και στην ψυχολογία του ανθρώπου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Πέιου, Αρετή
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-05-09
    Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη της επίδρασης των τριών ορμονών, γκρελίνη, λεπτίνη και σεροτονίνη στις διατροφικές συνήθειες και στην ψυχολογική διάθεση των ανθρώπων, καθώς και η μελέτη της συναισθηματικής ...
  • Η συμβολή της ψυχολογίας και της διατροφής της γυναίκας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και ένα χρόνο μετά τον τοκετό στο βάρος σώματος του εμβρύου και του νεογνού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Νικολάου, Χρυστάλλα; Κοντολέων, Αλεξάνδρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Η εγκυμοσύνη είναι ένα κομμάτι αλληλένδετο τόσο με τη διατροφή όσο και με την ψυχοπαθολογία της γυναίκας. Το άγχος, η κατάθλιψη και τα ψυχοτραυματικά γεγονότα είναι χαρακτηριστικά συμπτώματα της εγκύου. Η γυναίκα σε αυτό ...