• Έλεγχος των γονιδίων ERULUS και PERSEUS στο φυτό Arabidopsis thaliana.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Μανουσουδάκη, Κλεάνθη
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερβερίδης, Φίλιππος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-12
    Σε αυτή την εργασία επιχειρήθηκε να δοθεί απάντηση στο ερώτημα κατά πόσον ο παράγοντας μεταγραφής RSL4 που εκφράζεται στα ριζικά τριχίδια, μπορεί να είναι υπεύθυνο για την έκφραση πολλών γονιδίων, που είναι ειδικά για τη ...
  • Ανάπτυξη web portal για δυναμική προβολή θεματικών ενοτήτων ΣΤΕΓ/ΦΠ/ΘΕΚΑ.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερβερίδης, Φίλιππος; Μαρκάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-05-2009
    Η πτυχιακή αυτή εργασία αφορά την ανάπτυξη και παρουσίαση του καινούργιου ιστότοπου (website) της Σχολής Τεχνολογίας της Γεωπονίας (ΣΤΕΓ) καθώς και των τμημάτων Φυτικής Παραγωγής (ΦΠ) και Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών ...
  • Ανίχνευση και ταυτοποίηση μέσω μεθοδολογίας PCR και REAL TIME PCR του φυτοπαθογόνου βακτηρίου Clavibacter michiganensis ssp. sepedonicus.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ιωαννίδη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερβερίδης, Φίλιππος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-10-2010
    Η καλλιέργεια της πατάτας κατέχει την τέταρτη, σε οικονομική σημασία, θέση παγκοσμίως. Ο τόπος καταγωγής της είναι η Νότια Αμερική, όπου άγρια είδη της συναντώνται ακόμα και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή γενετικά ...
  • Διάγνωση γενετικής σύστασης βακτηριακών στελεχών Escherichia coli για την ετερόλογη παραγωγή υδροξυτυροσόλης.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΣΓΕΠ), Τμήμα Γεωπονίας
    Συγγραφείς: Αεράκη, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερβερίδης, Φίλιππος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-10-08
    Μία από τις πιο άφθονες φαινολικές ενώσεις που εντοπίζονται στους ιστούς της ελιάς είναι η υδροξυτυροσόλη. Είναι μια ουσία η οποία φέρει πληθώρα ευεργετικών επιδράσεων, όπως η αντιοξειδωτική δράση, η ικανότητα προστασίας ...
  • Η τεχνική της μοριακής αποτύπωσης και η εφαρμογή της με τη χρήση φυτικών πολυφαινολικών βιοενεργών ουσιών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Κεφαλόπουλος, Δημήτριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερβερίδης, Φίλιππος; Στειακάκη, Αίγλη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 31-05-2011
    Κατά συνέπεια, η βασική ιδέα είναι να μεταφέρουμε τους μηχανισμούς αναγνώρισης των βιολογικών συστημάτων όπως των αντισωμάτων/ αντιγόνου ή του ενζύμου/ υποστρώματος, στα πολυμερή δίκτυα με την τεχνική που αποκαλούμε «μοριακή ...
  • Η χρήση της Real time PCR (RT- PCR) για την ανίχνευση γενετικά τροποποιημένων στελεχών βακτηρίου (Escherichia coli).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Λαζανάκη, Βιργινία
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερβερίδης, Φίλιππος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-10-2010
    Η δυνατότητα ανίχνευσης και ποσοτικοποίησης μίας προεπιλεγμένης αλληλουχίας DNA ή RNA μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο σε τομείς όπως η ιατρική (π.χ. για διάγνωση ασθενειών), η μοριακή βιολογία, η ιατροδικαστική και ...
  • Τα αντιοξειδωτικά συστατικά των σταφυλιών και του οίνου και η σημασία τους στην ανθρώπινη υγεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Σβυρινάκης, Ευάγγελος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βεβερίδης, Φίλιππος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-06-2010
    Στην παρούσα εργασία εξετάζουμε τον ρόλο των αντιοξειδωτικών του οίνου και των σταφυλιών καθώς και τις θετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες είναι οργανικές ενώσεις, οι οποίες προστίθενται στις ...