• Βασικές αρχές οργάνωσης δημόσιου νοσοκομείου ή ιδιωτικού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μωραϊτη, Ελισσάβετ; Γκολέμη, Μαρσέλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαυρικάκης, Αλέξανδρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-05-2012
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στην οργάνωση των νοσοκομειακών μονάδων και στις λειτουργίες τους. Στα πρώτα κεφάλαια αναφέρονται αρχές οργάνωσης και λειτουργίες των νοσοκομείων. Επιπλέον, παρουσιάζονται θέματα που ...
  • Επιχειρηματικότητα και νέες τεχνολογίες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Φούρλα, Αριστέα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γκαλανάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Με τον όρο επιχειρηματικότητα εννοούμε την διαδικασία που περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες, δραστηριότητες και ενέργειες που συνδέονται με τον εντοπισμό των ευκαιριών και την δημιουργία μιας οργάνωσης που θα τις αξιοποιεί ...
  • Ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία του τουριστικού γραφείου με ειδική αναφορά στο σχεδιασμό, την διαμόρφωση, προωθηση και πώληση του τουριστικού πακέτου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ρηγούτσου, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Οι λόγοι που οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν διακοπές είναι ασαφείς. Η ανάγκη τους να ταξιδέψουν, πολλές φορές χαρακτηρίζεται περισσότερο από την επιθυμία τους να ξεφύγουν από την καθημερινότητα παρά το ενδιαφέρον τους να ...
  • 'Ιδρυση, οργάνωση, λειτουργία των επιχειρήσεων (Ειδική αναφορά στο Μάρκετινγκ).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Τσικανδυλάκης, Διομήδης
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 12-02-2015
    Ο όρος «οργάνωση» είναι ένας όρος που, αν και έχει απασχολήσει αρκετά τους επιστήμονες τα τελευταία χρόνια, εντούτοις η έννοιά του δεν είναι ακόμη και σήμερα πλήρως κατανοητή. Πολλές φορές λέγεται από τους ειδικούς ότι «με ...
  • Ο συνεδριακός τουρισμός σε Ελλάδα και Κύπρο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μιχαήλ, Ανδρέας; Ευαγόρου, Έφη-Βαλάντο
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2015
    Η οργάνωση συνεδρίων αποτελεί ίσως έναν από τους πλέον αναπτυσσόμενους και δυναμικούς κλάδους για το τουριστικό προϊόν. O Συνεδριακός τουρισμός σε Ελλάδα και Κύπρο, αναλύει προβλήματα τα όποια παρουσιάζονται στην οργάνωση ...
  • Ο τουρισμός και οι προδιαγραφές οργάνωσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων φιλοξενίας στη χώρα μας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ανταλουδάκη, Ειρήνη; Μαριέττου, Ελευθερία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ρίγγας, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η πτυχιακή μας αφορά τον Τουρισμό και τις Προδιαγραφές Οργάνωσης και Λειτουργίας των Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στην χώρα μας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Ελληνική Οικονομία στηρίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον τουρισμό. Στον ...
  • Ο τρόπος λήψης αποφάσεων στην μονοπρόσωπη εταιρία περιορισμένης ευθύνης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κλαμπώνη, Χριστίνα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε είναι ένας ιδιαίτερος εταιρικός τύπος που εισήχθει στο ελληνικό δίκαιο με το άρθρο 2 του Π.Δ. 279/93 και σε συμμόρφωση προς την δωδέκατη Κοινοτική Οδηγία 98/667, προστέθηκε στον Ν. 3190/1955 το άρθρο ...
  • Οργάνωση & διοίκηση επισιτιστικών τμημάτων. Λειτουργία εστιατορίου ως τμήμα ξενοδοχειακής επιχείρησης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γιαμπάνη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερνάρδου, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Σκοπός λοιπόν της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση της οργάνωσης ενός εστιατορίου, και πιο συγκεκριμένα η διάταξη των κεφαλαίων έχει ως εξής: το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί μια εισαγωγή στην ευρύτερη έννοια της λειτουργίας ...
  • Οργάνωση εστιατορίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κουντάντου, Δήμητρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Πεδιαδίτης, Παντελής
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 11-07-2008
    Με τον όρο εστιατόριο εννοούμε μία μεγάλη ποικιλία επισιτιστικών καταστημάτων που είναι απαραίτητα για να ικανοποιούν τις γαστρονομικές απαιτήσεις των ανθρώπων της κοινωνίας μας. Έτσι έχουμε χώρους που χαρακτηρίζονται ως ...
  • Οργάνωση και διοίκηση Boutique ξενοδοχείων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαρκάκης, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Πεδιαδίτης, Παντελής
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-07-2011
    Η παρούσα εργασία έχει στόχο να μελετήσει την οργάνωση και τη διοίκηση ενός μπουτίκ ξενοδοχείου. Η οργάνωση είναι μία έννοια που μπορεί να δεχθεί αρκετές ερμηνείες. Αρχικά μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι οργάνωση είναι μία ...
  • Οργάνωση και διοίκηση παραπόνων στις τουριστικές υπηρεσίες σε ξενοδοχειακές μονάδες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σωμαράκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σωτηριάδης, Μάριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-11-2010
    Στα πλαίσια της παρούσας πτυχιακής εργασίας θα αναλυθεί και θα τεκμηριωθεί η έννοια και η σημασία της αποτελεσματικής Οργάνωσης και Διοίκησης των παραπόνων. Η διερεύνηση του συγκεκριμένου θέματος γίνεται σκόπιμη, δεδομένου ...
  • Οργάνωση και η λειτουργία του Food & Beverage Management στα μεγάλα ξενοδοχεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σορώτου, Άρτεμις
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερνάρδου, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η εκπόνηση της εργασίας πραγµατοποιήθηκε βάση βιβλιογραφικής Διερεύνησης και συμμετοχικής παρατήρησης στο ξενοδοχείο OLD ENGLAND HOTEL. Αρχικά έγινε µία διατύπωση και οριοθέτηση του θέµατος. Έπειτα ακολούθησε µελέτη ...
  • Οργάνωση και λειτουργία επιχειρήσεων εξωτερικών catering. Μέθοδοι οργάνωσης εκδηλώσεων, προδιαγραφές, νομοθεσία, HACCP.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Χαντζή, Βασιλική
    Επιβλέπων καθηγητής: Τριανταφύλλου, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-07-2010
    Η σύγχρονη τάση για πραγματοποίηση κοινωνικών αλλά και επιχειρηματικών εκδηλώσεων μεγάλου βεληνεκούς ώθησε τις επιχειρήσεις να ασχοληθούν με τον κλάδο της οργάνωσης και τροφοδοσίας εκδηλώσεων. Η παρούσα πτυχιακή εργασία ...
  • Οργάνωση και λειτουργία εστιατορίου A LA CARTE.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πορτοκαλάκη, Ουρανία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2009
    Η εργασία αναφέρεται στην οργάνωση που χρειάζεται ενα εστιατόριο a la carte για να λειτουργήσει τα τμήματα τα οποία υπάρχουν μεσα σε αυτό και το προσωπικό το οποίο δουλευει στα τμήματα.
  • Οργάνωση και λειτουργία κεντρικού bar ξενοδοχείου 5 αστέρων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μπαλασάκης, Δημήτρης
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-02-2012
    Το main bar ενός ξενοδοχείου αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα στο επισιτιστικό τμήμα του ξενοδοχείου τόσο για τα κέρδη που αποφέρει όσο και για τις δημόσιες σχέσεις που αναπτύσσει με τους πελάτες της επιχείρησης. Τα ...
  • Οργάνωση και λειτουργία της ΔΕΥΑ Χανίων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πολιτάκη, Βασιλική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η ΔΕΥΑΧ συστήθηκε σε εφαρμογή του νόμου 1069/80 το 1980 κ διοικείται από 11 μελες συμβουλίου. Κάτω από την εποπτεία του Δ.Σ βρίσκεται ο Γ.Δ κ η πρόσληψη του προσωπικού γίνεται συμφώνα με το τρόπο πρόσληψης των Ο.Τ.Α. Δυο ...
  • Οργάνωση και λειτουργία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μονοφατσίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Βλαχάκη, Δήμητρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Κομποράκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η διπλωματική εργασία έχει ως στόχο να περιγράψει την οργάνωση και τη λειτουργία με κεντρικό άξονα την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μονοφατσίου. Κατά την διάρκεια των τριάντα επτά χρόνων λειτουργίας της, έχει καταφέρει ...
  • Οργάνωση και λειτουργία του συνεταιρισμού φαρμακοποιών Ξάνθης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μπερμπερίδου, Παρασκευή
    Επιβλέπων καθηγητής: Νιονάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Τι είναι συνεταιρισμός; Συνεταιρισμός είναι μια αυτόνομη ένωση προσώπων, που ενώνονται εθελοντικά ( προαιρετικά ) για να αντιμετωπίσουν τις κοινές οικονομικές , κοινωνικές ,πολιτιστικές ανάγκες και επιδιώξεις μέσα από μια ...
  • Οργάνωση και λειτουργίες ολυμπιακού χωριού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ζησάκης, Θεοχάρης
    Επιβλέπων καθηγητής: Ατσαλάκης, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο ΟΕΚ, συμμετέχοντας ενεργά στη μεγάλη εθνική προσπάθεια της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, και με στόχο να καλύψει τις αυξημένες στεγαστικές ανάγκες των δικαιούχων του στην Αττική, ανέλαβε το έργο ...
  • Οργάνωση και τεχνική εστιατορίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κοντογεωργάκος, Επαμεινώνδας; Οικονομίδης, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Θεοδωράκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-03-2010
    Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να καταγράψει τις ιδανικές συνθήκες για την ομαλή λειτουργία εστιατορειακών μονάδων που όμως δεν θα συγκρούεται με τους κανόνες ασφαλείας, τους κανόνες υγιεινής, το περιβάλλον, με τα συμφέροντα ...