Αποτελέσματα 2201-2220 από 9332

  • Προοπτικές ανάπτυξης και εξέλιξης του νομού Λασιθίου - Οροπέδιου Λασιθίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πετράκη, Ειρήνη; Φαραντάκη, Δήμητρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιαννουλίδου, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Mελετώντας τον νομό Λασιθίου παρατηρούμε ότι υπάρχει μια στασιμότητα και μια αδράνεια ως αναφορά τα έργα κατά την τρέχουσα περίοδο. Χρειάζεται περισσότερη προώθηση και διαφήμιση των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και των ...
  • Μια πρώτη διερεύνηση διεθνώς του τουριστικού μάρκετινγκ στις υπηρεσίες φιλοξενίας και τουρισμού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Εφεντάκη, Δώρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Καραγιάννης, Στέφανος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Αυτή η εργασία στοχεύει στο να συνενώσει τη θεωρία και την πρακτική της φιλοξενίας και του τουριστικού marketing από την άποψη της κατανόησης, εξήγησης και πλήρωσης των αναγκών των καταναλωτών. Η προσέγγιση απ' άκρη σ' ...
  • Η πορεία του ελληνικού τουρισμού σήμερα ελλείψεις-προτάσεις για αναβάθμιση σε σχέση με την μεταολυμπιακή περίοδο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ποθουλάκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Στην παρούσα μελέτη εξετάζεται η σημερινή πορεία του ελληνικού τουρισμού μέσα από την τριαντάχρονη πορεία του, μέχρι το 2005. Ειδικότερα αναλύονται οι ελλείψεις που υπάρχουν στο σημερινό τουριστικό μας προϊόν σε σχέση με ...
  • Ανάπτυξη του μάρκετινγκ στον τουρισμό σαν φιλοσοφία και σαν εργαλείο επιχειρηματικής πρακτικής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ακουμιανάκης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται γενικές αρχές του τουριστικού μάρκετινγκ, που όπως είναι γνωστό, συνέχεια κερδίζει έδαφος σε χώρες με αναπτυσσόμενη τουριστική οικονομία. Η δομή του είναι τέτοια, ώστε να περιγράφει και να ...
  • Εκθεσιακός και επαγγελματικός τουρισμός.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παρπαβάτζας, Ανδρέας; Παπαφίλης, Παναγιώτης
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιαννουλίδου, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο συνεδριακός τουρισμός και ο τουρισμός κινήτρων σχετίζονται με το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό σκοπό, αποτελεί επιλεκτικό τουρισμό, που χαρακτηρίζεται από την πραγματοποίηση υψηλής τουριστικής δαπάνης με μια επέκταση του όρου ...
  • Τουρισμός και σεξουαλικότητα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Νυδριώτη, Ευθυμία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο σύνδεσμος ανάμεσα σε τουρισμό και σεξ είναι πιο πολυπρόσωπος στην πραγματικότητα απ' ό,τι θεωρητικά. Καθώς οι άνθρωποι φεύγουν από τη σιγουριά του σπιτιού τους, αφήνουν πίσω μια κοινωνική βαλίτσα, που περιέχει την ...
  • Οργάνωση και λειτουργία εστιατορίου A LA CARTE.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πορτοκαλάκη, Ουρανία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2009
    Η εργασία αναφέρεται στην οργάνωση που χρειάζεται ενα εστιατόριο a la carte για να λειτουργήσει τα τμήματα τα οποία υπάρχουν μεσα σε αυτό και το προσωπικό το οποίο δουλευει στα τμήματα.
  • Οι επιπτώσεις του Ραλλυ Κυπρος στην Κυπριακή τουριστική βιομηχανία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πεγιάζης, Γιώργος; Παπαμιχαήλ, Βαλάντης
    Επιβλέπων καθηγητής: Ατσαλάκης, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιάσει τις θετικές και αρνητικές επιδράσεις του «Ράλλυ Κύπρος» στην Κυπριακή Τουριστική Βιομηχανία. Το «Ράλλυ Κύπρος», αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που γίνεται στην ...
  • Ο ρόλος των προμηθειών στη σωστή λειτουργία των επισιτιστικών τμημάτων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γαϊτανάς, Μανώλης
    Επιβλέπων καθηγητής: Τζωρακολευθεράκης, Ζαχαρίας
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο όρος προμήθειες αποτελεί μια διαδικασία που περιλαμβάνει την παραλαβή αποθήκευση και διατήρηση του προιόντος πρίν καταναλωθεί. Θα αναφερθούμε στην έρευνα αγοράς, την οργάνωση του τμήματος προμηθειών και τις διαδικασίες ...
  • H αγγειοπλαστική τέχνη των μινωϊτών και η εξέλιξή της. Θραψανό το μέρος όπου η παράδοση συνεχίζεται.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Αγγελάκη, Ευαγγελία; Μαρνελάκη, Μαρίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Από την πολυμορφία της έκφρασης της αιώνιας μεσογειακής φύσης της Κρήτης, άντλησε την φρεσκάδα και την επινοητικότητά του ο Μινωικός πολιτισμός. Αυτή η ίδια πολυμορφία δίδαξε στους κατοίκους της Μινωικής Κρήτης την δημιουργική ...
  • Ερευνα των μορφών παραχώρησης ξενοδοχειακής τεχνογνωσίας και ανάληψης διοίκησης και διαχείρησης ξενοδοχείων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ανθοπούλου, Μελπομένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Μάριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η συγκεκριμένη εργασία πραγματοποιήθηκε με στόχο να παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουν οι ξενοδοχειακές αλυσίδες σήμερα αλλά και κατά πόσο οι διοικήσεις των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων έχουν κατανοήσει τη ...
  • Προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης στο νομό Κυκλάδων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σαραλιώτη, Σοφία; Στεργίου, Παναγιώτης
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιαννουλίδου, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Αντικείμενο αυτής της μελέτης είναι ο νομός Κυκλάδων και συγκεκριμένα οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του νομού. Αναλύουμε την ήδη υπάρχουσα τουριστική ανάπτυξη και κάνουμε προτάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη. Η πτυχιακή ...
  • Κρητική διατροφή και τουρισμός μια σχέση με προοπτικές.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κωνσταντινίδη, Αγνή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Οι Κρητικοί διαμόρφωσαν τη διατροφή τους με βάση τα προϊόντα που οι ίδιοι παράγουν. Εκτός από αυτά που προαναφέρθηκαν είναι και τα γαλακτοκομικά, όπως μυζήθρα, γραβιέρα, φέτα, παραδοσιακό στακοβούτυρο που χρησιμοποιείται ...
  • Οργάνωση & διοίκηση επισιτιστικών τμημάτων. Λειτουργία εστιατορίου ως τμήμα ξενοδοχειακής επιχείρησης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γιαμπάνη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερνάρδου, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Σκοπός λοιπόν της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση της οργάνωσης ενός εστιατορίου, και πιο συγκεκριμένα η διάταξη των κεφαλαίων έχει ως εξής: το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί μια εισαγωγή στην ευρύτερη έννοια της λειτουργίας ...
  • Δημόσιες σχέσεις στο τουρισμό και ειδικότερα στις ξενοδοχειακές μονάδες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Βερνάδος, Παντελής
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 13-05-2008
    Η πρώτη επίσημη και επώνυμη εφαρμογή των Δ.Σ. στη χώρα μας έγινε το 1951, όταν ο Ε.Ο.Τ. προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάθεση ενός εξαμηνιαίου προγράμματος διαφημίσεων και Δ.Σ. Πέρασαν 55 χρόνια από την εισαγωγή του θεσμού ...
  • Διαδικασίες ανάπτυξης και εφαρμογής του συστήματος HACCP στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ξενοδοχείων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαρίνου, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Τζωρακολευθεράκης, Ζαχαρίας
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Στις μέρες μας όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και γενικά όλες οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης προσπαθούν ή έχουν ήδη εφαρμόσει το σύστημα HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point - Ανάλυση Επικινδυνότητας στα ...
  • Μέτρα προώθησης του ελλληνικού τουριστικού προιόντος στο εξωτερικό.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σερπετόπουλος, Αλφρέδος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο τουρισμός σαν κλάδος παραγωγικής δραστηριότητας, αποτελεί σημαντικό παράγοντα οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ανάπτυξης. Επομένως, η συμβολή του τουρισμού στη γενικότερη προσπάθεια ...
  • Επιπτώσεις-προοπτικές εξέλιξης του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαντζουράνη, Καλλιόπη; Τζιφάκη, Χρυσή
    Επιβλέπων καθηγητής: Ρίγγας, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η Ελλάδα έχει ανάγκη τον ποιοτικό τουρισμό, που θα βασίζεται στις αρχές της αειφορίας, δημιουργώντας ένα παράλληλο αλλά και εξειδικευμένο τουριστικό προϊόν, το οποίο θα αναδεικνύει το ιδιαίτερο και αυθεντικό της πρόσωπο. ...
  • Επιπτώσεις στο ψυχολογικό κοινωνικό φαινόμενο του τουρισμού. Προβληματισμοί για το μέλλον του τουριστικού κλάδου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Λαμπροπούλου, Κατερίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαχρηστόπουλος, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Υστερα από αρκετη μελετη και προσπαθεια να αντιληφθει κανεις, τι είναι το τουριστικο φαινομενο, ποιους επηρεαζει ειτε θετικα ειτε αρνητικα και τι προσφερει γενικοτερα ο τουριστικος κλαδος σε κάθε χωρα και σε κάθε ανθρωπο ...
  • Διοίκηση προσωπικού: σχεδιασμός εργασίας-αξιολόγηση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μπομπολάκης, Ηλίας
    Επιβλέπων καθηγητής: Τζωρακολευθεράκης, Ζαχαρίας
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Στις μέρες μας, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το κομμάτι της σωστής διοίκησης προσωπικού. Υπάρχουν ακόμα επιχειρήσεις οι οποίες έχουν μείνει πίσω σε αυτό το κομμάτι. Βλέπουν το προσωπικό ως δαπάνη της ...