Αποτελέσματα 181-200 από 9332

  • Αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα: πόσο ασφαλής θεωρείται πλέον η κατανάλωση του από τον άνθρωπο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ζαχάρη, Αικατερίνη Ερμιόνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Λαπιδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-23
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό την ανάλυση και τη μελέτη μέσα από επιστημονικές μελέτες του γάλακτος και των προϊόντων του και κατά πόσο θεωρείται ασφαλής η κατανάλωση του για τον άνθρωπο . Ειδικότερα η εργασία ...
  • Εγκυρότητα του μαθηματικού υπολογισμού του Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού: Βιβλιογραφική ανασκόπηση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μέριανου, Χριστιάνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-23
    Οι ανθρωπομετρικές μελέτες έχουν ως ακρογωνιαίο λίθο το εκάστοτε άτομο, ενώ βασικός στόχος αυτών είναι να προσδιοριστούν οι δείκτες εκείνοι που σχετίζονται με διαφορές που παρατηρούνται ακόμα και σε άτομα που ανήκουν στο ...
  • Καρποί με το συνθετικό “berry” στην αγγλική δημώδη ονομασία τους: Η Διατροφική τους αξία και η συμβολή τους στην υγεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χαλαστάρα, Αθανασία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-23
    Τα τελευταία χρόνια, και έπειτα από αλλεπάλληλα διατροφικά σκάνδαλα σε παγκόσμιο επίπεδο, το ενδιαφέρον των ανθρώπων για υγιεινές τροφές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, είναι αυξημένο. Σε αυτό το τοπίο, τα “berries” μπορούν ...
  • Ποιότητα παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών στο νομό Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Διαλεκτάκης, Γεώργιος; Στράτης, Γρηγόριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Ρομπογιαννάκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22
    Ο τουριστικός τομέας όπως και η τουριστική δραστηριότητα είναι αλληλένδετα, ανήκοντας σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που σχετίζονται με το ταξίδι, την ψυχαγωγία και τη διαμονή σε έναν προορισμό. Οι τουριστικές υπηρεσίες και ...
  • Διατροφή στα δημόσια νοσοκομεία: Η περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τρελλοπούλου, Σταματία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22
    Ο ρόλος της διατροφής είναι πολύ σημαντικός στην υγεία του ανθρώπου αλλά και στην πρόληψη ασθενειών. Το Τμήμα Διατροφής είναι αρμόδιο για την σίτιση των ασθενών στο Νοσοκομείο και αποτελεί ένα σημαντικό χώρο παροχής ...
  • Η σημασία του πρωινού γεύματος σε παιδιά σχολικής ηλικίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κανάκη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22
    Στην καθημερινότητα η σωστή δόμηση των γευμάτων όσο και η ποιότητα αυτών καθορίζουν την ισορροπία της διατροφής μας. Το πρωινό χαρακτηρίζεται ως το σημαντικότερο γεύμα της μέρας τόσο στην ενήλικη όσο και στην παιδική ...
  • Ψυχο-Τραυματικά γεγονότα (Ptsd) σε παιδιά προσχολικής, σχολικής, εφηβικής ηλικίας και η επίδραση αυτών στη διατροφή και την ψυχολογία κατά την ενηλικίωση τους.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δασκαλάκη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22
    Τα βιώματα που συχνά έχουν τα παιδιά, ζώντας σε έναν κόσμο με πολλές αλλαγές και απρόβλεπτα γεγονότα ιδιαίτερα στρεσσογόνα τα εμποδίζει να ζήσουν ότι είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο για την ηλικία τους. Καλούνται έτσι ...
  • Διατροφή και διακύμανση του βάρους σε άτομα με σχιζοφρένεια.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γερμανόπουλος, Στέφανος Ευρυσθένης
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22
    Η σχιζοφρένεια είναι μία ψυχωτική διαταραχή αγνώστου αιτιολογίας, που χαρακτηρίζεται από διαταραχές στην σκέψη, τη διάθεση και την συμπεριφορά. Ο δια βίου επιπολασμός της νόσου είναι περίπου 1%. Απαντάται σε όλες τις ...
  • Καρκίνος του παχέως εντέρου και η συσχέτισή του με τη διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μπρίκου, Ελένη; Φουντουλάκης, Μιχαήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22
    Ο καρκίνος του παχέως εντέρου αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα υγείας του σύγχρονου δυτικού κόσμου τα τελευταία τρία χρόνια και μάλιστα πολυπαραγοντικό, αφού για την πρόκλησή του ευθύνονται πολυάριθμοι βλαπτικοί ...
  • Ανάπτυξη εφαρμογής εξερεύνησης οντολογιών από φορητές συσκευές.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), ΠΜΣ Πληροφορική και Πολυμέσα
    Συγγραφείς: Δαμιανάκης, Αλέξανδρος
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-19
    Στη μελέτη αυτή, αναπτύξαμε μια καινοτόμο εφαρμογή Android για την προβολή δεδομένων από οντολογίες OWL. Χρησιμοποιώντας μερικές δοκιμασμένες τεχνολογίες για ανάπτυξη Android, η εφαρμογή έγινε σταθερή και χρησιμοποιήσιμη. ...
  • Παρουσίαση διαδρομών ειδικών μορφών τουρισμού για το νομό Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ρεμιδιανάκη, Μιχαηλίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τερζάκης, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-18
    Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες με πλούσιο φυσικό και θαλάσσιο πλούτο - βουνά , θάλασσες και η οποία μπορεί να προτείνει διαφορετικές δραστηριότητες στους τουρίστες. Πιο συγκεκριμένα, το νησί της Κρήτης και ειδικότερα ο νομός ...
  • Παράγοντες τελικής ποιότητας ελαιόλαδου: Μέθοδοι συγκομιδής Ελιάς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουρουμπλής, Παναγιώτης; Λάππας, Ελευθέριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Λαπιδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-17
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία απαρτίζεται από τέσσερα (4) κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αφορά γενικά στοιχεία για το ελαιόλαδο. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται η χημική σύσταση του ελαιολάδου. Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει την ...
  • Κρητική κουζίνα-Αξιολόγηση και σύγκριση αντιλήψεων και πρακτικής εφαρμογής στις επιχειρήσεις εστίασης στους Νομούς Λασιθίου-Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κοτοπούλου, Θεοδότα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-17
    Σκοπός της έρευνας είναι η συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με το αν οι επιχειρηματίες των καταστημάτων μαζικής εστίασης του νομού Λασιθίου και νομού Ηρακλείου ακολουθούν τη Μεσογειακή διατροφή και κατ΄επέκταση αν εφαρμόζουν ...
  • Διατροφικές συνήθειες μαθητών γυμνασίου αστικών και ημιαστικών κέντρων νησιωτικών περιοχών (περίπτωση Ρόδου).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καραβόλια, Ελπίδα; Συφωνιού, Μιχαλίτσα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-17
    Συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες που έχουν υιοθετήσει οι μαθητές γυμνασίου σε διαφορετικές περιοχές της Ρόδου (αστική - ημιαστική). Αρχικά, θα επικεντρωθούμε στις διαφορές των διατροφικών ...
  • Συμπληρώματα διατροφής για την κάλυψη ημερήσιων αναγκών και η συμβολή διαιτητικών συμπληρωμάτων στην απώλεια βάρους.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αντωνάκη, Βασιλική; Ιακωβίδου, Θέμιδα
    Επιβλέπων καθηγητής: Λαπιδάκης, Νικόλαος; Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-17
    Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συμπληρώματα διατροφής ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας τους. Τα συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται συνήθως περιλαμβάνουν βιταμίνες, ανόργανα άλατα, πρωτεΐνες, κρεατίνη και διάφορες «εργογενικές» ...
  • Υλοποίηση πληροφοριακού συστήματος για αεροπορική εταιρία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Βιτσαξάκη, Ελισάβετ; Δημητριάδου, Δήμητρα; Λαμπρούδη, Χριστίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-17
    Τα πληροφοριακά συστήματα, είναι τα συστήματα εκείνα που συγκεντρώνουν μεγάλους όγκους δεδομένων, τα επεξεργάζονται, τα αποθηκεύουν και τα διαμοιράζουν. Δικαίως λοιπόν χρησιμοποιούνται αυτά τα συστήματα σε μεγάλες εταιρίες ...
  • Καταναλωτικές προτιμήσεις σε προϊόντα οίνου: Η περίπτωση των καταναλωτών στην Κεντρική Αττική.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Βαρδίκου, Γεωργία-Μαρία; Μελισσουργού, Παρασκευή
    Επιβλέπων καθηγητής: Κουργιαντάκης, Μάρκος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-17
    Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση των καταναλωτικών προτιμήσεων σε προϊόντα οίνου και πιο συγκεκριμένα η μελέτη των καταναλωτικών προτιμήσεων σε προϊόντα οίνου στην κεντρική Αττική. Για την έρευνα μοιράστηκε ...
  • Ανάλυση των τιμών των μετοχών των ελληνικών τραπεζών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Βλαχάκης, Ιωάννης; Γρηγοράκη, Αικατερίνα; Ζούρη, Ρεντόνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φλώρος, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-17
    Οι τράπεζες από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκαν άρχισαν να έχουν έναν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην ζωή των ανθρώπων, ενώ παράλληλα η σημασία τους αυξανόταν μαζί με την χρησιμότητά τους. Καθώς αυξανόταν η δύναμή τους ...
  • Ο ρόλος της Μεσογειακής Διατροφής στην κατάσταση θρέψης ασθενών τελικού σταδίου με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ευθυμίου, Όλγα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-16
    Ελάχιστα είναι τα διαθέσιμα δεδομένα στη διεθνή βιβλιογραφία για το ρόλο της Μεσογειακής Διατροφής στην κατάσταση θρέψης ασθενών τελικού σταδίου Χρόνιας Νεφρικής Ανεπάρκειας. Η πλειοψηφία των μελετών, αναφέρει ότι η ...
  • Διαδικτυακή παρέμβαση σε άτομα με διατροφικές διαταραχές.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δήμα, Δέσποινα; Μπέμπης, Γεώργιος; Παπαϊωάννου, Ηλιάνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-16
    Οι διατροφικές διαταραχές κρίνονται ως πολυπαραγοντικά ψυχιατρικά νοσήματα που χαρακτηρίζονται από έντονα διαταραγμένες διατροφικές συμπεριφορές, σκέψεις και συναισθήματα που σχετίζονται με την εικόνα και το βάρος σώματος. ...