Αποτελέσματα 1941-1960 από 9332

  • Σύνθεση και εφαρμογή menu ιδρυμάτων. Μελέτη περίπτωσης σπουδαστικής λέσχης ΤΕΙ Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κενδριστάκης, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-05-2013
    Το αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη και δημιουργία μενού ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε πρώτη φάση θα μελετηθούν τα διαθέσιμα εδεσματολόγια που μπορούν να λειτουργήσουν σε μία ...
  • Οργάνωση και λειτουργία του τμήματος houseleeping ξενοδοχειακών μονάδων Α' και Β' κατηγορίας και η συνεργασία του με τ' άλλα τμήματα της ξενοδοχειακής μονάδας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαυρογιάννη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιανουλίδου, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 16-05-2013
    Η εργασία αποσκοπεί αρχικά στην καταγραφή των μεταβλητών και των παραμέτρων εκείνων που αναδεικνύουν τη συμβολή του τμήματος Housekeeping της ξενοδοχειακής μονάδας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον άνθρωπο και το ...
  • E-marketing: προώθηση τουριστικού προϊόντος μέσω διαδικτύου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Φουκαράκη, Ελευθερία; Αναγνωστόπουλος, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-11-2013
    Η συνεχής και αλματώδης πρόοδος της τεχνολογίας και της χρήσης του διαδικτύου, φέρνουν στο προσκήνιο νέες ευκαιρίες για την προώθηση του τουρισμού, τονίζουν την αναγκαιότητα για χρήση αποδοτικότερων και "εξυπνότερων" μεθόδων ...
  • Ο ιαματικός τουρισμός στην Ελλάδα και προοπτικές ανάπτυξης του.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Τάσιος, Ηλίας
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 07-08-2013
    Ο τουρισμός είναι από τις μεγαλύτερες και κυριότερες (εάν όχι η κυριότερη) πηγές εσόδων για την χώρα μας. Μπορεί η κύρια αξιοποίηση του να έχει ξεκινήσει, τα τελευταία 60 περίπου χρόνια , όμως υπάρχει από τα αρχαία χρόνια. ...
  • Αγροτουρισμός. Μελέτη περίπτωσης νομού Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κρανιωτάκη, Χριστιάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-11-2013
    Στην παρούσα εργασία επιχειρείτε να δοθεί ένας ορισμός του εναλλακτικού τουρισμού καθώς και να αναλυθούν οι μορφές του. Επιπλέον, θα γίνει σύγκρισή του με τον κλασσικό τουρισμό, θα αναλυθούν διεξοδικά οι προσπάθειες της ...
  • Τρόποι προώθησης και διαφήμισης της Ρόδου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ανανιάδης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-11-2013
    Στην παρούσα εργασία αναφερόμαστε στην ιστορία της Ρόδου και στις περιόδους που πέρασε δηλαδή, Κλασική, Ρωμαϊκή, Βυζαντινή, Ιπποτική, Οθωμανική και Ιταλική Περίοδος καθώς και στη Μυθολογία του νησιού αλλά και τα σημερινά ...
  • Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες μορφών τουρισμού με περιεχόμενο τη φύση και τον πολιτισμό στο γεωγραφικό διαμέρισμα ΓΟΡΓΟΛΑΪΝΗ.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Αγιομυργιανάκη, Αντιόπη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 02-07-2013
    Η πτυχιακή αυτή έχει ως σκοπό τη μελέτη και την καταγραφή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα και στην Κρήτη αλλά ειδικότερα στο γεωγραφικό διαμέρισμα Γοργολαΐνη του Ν. Ηρακλείου. Ο εναλλακτικός τουρισμός μπορεί ...
  • Γαστρονομικός τουρισμός στην Ελλάδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Φωτιάδου, Άννα; Μπίτζα, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-05-2013
    Στην πτυχιακή μας εργασία θα επιχειρήσουμε να αναπτύξουμε την έννοια του γαστρονομικού τουρισμού και μέσα από την μελέτη που ακολουθεί να εξετάσουμε και να τονίσουμε την σχέση που υπάρχει με την Ελληνικό πολιτισμό και την ...
  • Οι παραδοσιακοί οικισμοί ως μοχλός ανάπτυξης της εναλλακτικής μορφής αγροτουρισμού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Τζουρμάνα, Θεοδοσία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013
    Σκοπός της φοιτήτριας στη παρούσα πτυχιακή εργασία, είναι να εστιάσει και να αναλύσει τα χαρακτηριστικά της μορφής του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα της περίπτωσης του αγροτουρισμού και τον τρόπο με ...
  • Γαστρονομικός τουρισμός και η μελέτη περίπτωσης της Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μακρή, Χαρούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-04-2014
    O γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού o οποίος χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη ενός ειδικού κινήτρου( φαγητό και ποτό). Όταν μιλάμε για γαστρονομικό τουρισμό αναφερόμαστε ουσιαστικά σε μια ...
  • Ο ρόλος του Housekeeping στην όλη λειτουργία του ξενοδοχείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Τυράκη, Θεοδώρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιαννουλίδου, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-05-2013
    Σκοπός της εργασίας είναι να αποδείξει ότι το τμήμα των ορόφων αποτελεί το βασικότερο τμήμα του ξενοδοχείου περιγράφοντας το ρόλο του στην όλη λειτουργία του τμήματος. Στόχος μας είναι να περιγράψουμε όχι μόνο τις ...
  • Χειμερινός, αθλητικός τουρισμός.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Καραβελάκης, Νίκος; Κασωτάκης, Δημήτρης
    Επιβλέπων καθηγητής: Ατσαλάκης, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013
    Η παρούσα εργασία αφορά στην όσο το δυνατόν ευρύτερη και ουσιαστική περιγραφή της προϊστορίας, της γένεσης και της εξέλιξης του Χειμερινού Αθλητικού τουρισμού μέχρι τις μέρες μας. Η εν λόγω επισκόπηση αρχικά παραθέτει ...
  • Ιαματικός τουρισμός: στοιχεία προσφοράς & ζήτησης στην Ελλάδα, συγκρίσεις με τη διεθνή εμπειρία & πρακτική.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κοϊνάκη, Αικατερίνη; Πλουμή, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Κριτσωτάκης, Ευάγγελος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Οι στόχοι της παρούσας εργασίας είναι: -Η εκτίμηση και αξιολόγηση της παρούσας κατάστασης στο χώρο του Ιαματικού Τουρισμού στην Ελλάδα. -Η παρουσίαση της διεθνούς (Ευρωπαϊκής) εμπειρίας και πρακτικής, και η σύγκριση του ...
  • Αγροτουρισμός της Κύπρου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Στυλιανού, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Κομποράκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 09-05-2008
    Αρχικά δίνεται ο ορισμός του Αγροτουρισμού τα χαρακτηριστικά του, το πως αναπτύχθηκε στην Κύπρο και ποίοι οι παράγοντες που τον επηρεάζουν. Στη συνέχεια αναφέρονται γνωστά αγροτουριστικά καταλύματα για όλες τις επαρχίες ...
  • Ο τουρισμός και οι προδιαγραφές οργάνωσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων φιλοξενίας στη χώρα μας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ανταλουδάκη, Ειρήνη; Μαριέττου, Ελευθερία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ρίγγας, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η πτυχιακή μας αφορά τον Τουρισμό και τις Προδιαγραφές Οργάνωσης και Λειτουργίας των Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στην χώρα μας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Ελληνική Οικονομία στηρίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον τουρισμό. Στον ...
  • Λειτουργία και Φ.Π.Α τουριστικού γραφείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Καστρινάκη, Δήμητρα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2008
    Ο τουρισμός έχει εξελιχθεί παγκοσμίως σε μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες, αποτελώντας σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης και απασχόλησης. Η τουριστική αγορά όντας επιρρεπής σε δόκιμες αλλαγές, προερχόμενες ιδιαίτερα από ...
  • Συνεδριακός τουρισμος: εξέλιξη και προοπτικές στην Ελλάδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ξενοκτιστάκη, Νεκταρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τερζάκης, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 09-05-2008
    Αν κανείς περιοριστεί στην εξέταση του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα, μόνο απο την άποψη του αριθμού των επισκεπτών, η πρώτη εντύπωση είναι ότι η σημασία είναι περιορισμένη. Αν όμως συνεξεταστούν και άλλες παράμετροι, ...
  • Η σύγχρονη τεχνολογία στην ανάπτυξη του Front office (reception) ξενοδοχείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαθιουδάκη, Μαρία; Βουλγαρέλη; Χρυσούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιαννουλίδου, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 23-05-2008
    Η υποδοχή του ξενοδοχείου – Front Office, είναι ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του ξενοδοχείου. Είναι ο πρώτος και ο τελευταίος χώρος όπου οι πελάτες μας θα έρθουν σε επαφή με το προσωπικό του ξενοδοχείου. Η υποδοχή του ...
  • Κρητική διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Δραγάσης, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τζωρακολευθεράκης, Ζαχαρίας
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-02-2011
    Η γεωγραφική θέση μιας περιοχής, η αυτόνομη παραγωγή αγαθών, οι εμπορικές σχέσεις και ο βαθμός ανάπτυξης τους, οι κοινωνικές και θρησκευτικές αντιλήψεις, επηρεάζουν, καθορίζουν και τελικώς διαμορφώνουν το διαιτολόγιο των ...
  • Η χρήση της τουριστικής διαφήμισης ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Καρδάρη, Δήμητρα; Μουτουσίδη, Αλεξάνδρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Αυγέλη, Βασιλική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο τουρισμός κατατάσσεται σήμερα διεθνώς μεταξύ των πλέον σημαντικών βιομηχανιών με ταχείς ρυθμούς αύξησης του κύκλου εργασιών του και με σημαντική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη,σε εθνικό επίπεδο,στην απασχόληση και στις ...