Εμφάνιση απλής εγγραφής

The Nutritional Value of Edible Olives - Olives as a Functional Food.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚουρνιδάκης, Ανδρέαςel
dc.creatorKournidakis, Andreasen
dc.date.accessioned2022-03-22T11:28:00Z
dc.date.available2022-03-22T11:28:00Z
dc.date.issued2022-03-22
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10188
dc.description.abstractΣτην παρούσα διατριβή συγκεντρώνουµε και αξιολογούµε κριτικά και πρακτικά τη σχετική διαθέσιµη πληροφορία για διατροφική - διαιτολογική και βιο-ιατρική πληροφορία για την επιτραπέζια ελιά. Πιο αναλυτικά θα ερευνηθεί ένα µεγάλο φάσµα πληροφορίας της επιτραπέζιας ελιάς και ειδικά των ελληνικών ποικιλιών αυτής. Η πληροφορία αυτή θα αφορά τόσο τις απαιτήσεις της καλλιέργειας, της συγκοµιδής και της τυποποίησης όσο και αλλά θέµατα όπως οι εξαγωγές και οι δυνατότητες της χώρας µας στην ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσµια αγορά. Εκτενώς θα αναλυθεί και η διατροφική αξία της επιτραπέζιας ελιάς ανά είδος και άλλες δράσεις της όπως πχ σαν προβιοτικό και λειτουργικό τρόφιµο. Ο κυρίως σκοπός και στόχος είναι να γνωστοποιήσουµε στο ευρη και επιστηµονικό κοινό τα οφέλη ενός τροφίµου που δεν είναι ακόµα τόσο ευρέως διαδεδοµένο αλλά επεκτείνεται και εκτιµάται µε ταχείς ρυθµούς τα τελευταία χρόνια.el
dc.description.abstractIn this dissertation we collect and critically evaluate and evaluate the relevant available information for nutritional - dietary and biomedical information about table olives. A wider range of information on table olives and especially its Greek varieties will be investigated in more detail. This information will concern both the requirements of cultivation, harvest and standardization and other issues such as exports and the potential of our country in the Greek, European and global market. The nutritional value of table olives per species and its other actions such as probiotic and functional food will be extensively analyzed. The main purpose and goal is to inform the general and scientific public about the benefits of a food that is not yet so widespread but is expanding and being appreciated rapidly in recent years.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
dc.titleΗ Διατροφική Αξία Της Βρώσιµης Ελιάς - Η Ελιά ως Λειτουργικό Τρόφιμο.el
dc.titleThe Nutritional Value of Edible Olives - Olives as a Functional Food.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚουρνιδάκης, Ανδρέαςel
heal.creatorNameKournidakis, Andreasen
heal.publicationDate2022-03-22
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10188
heal.abstractΣτην παρούσα διατριβή συγκεντρώνουµε και αξιολογούµε κριτικά και πρακτικά τη σχετική διαθέσιµη πληροφορία για διατροφική - διαιτολογική και βιο-ιατρική πληροφορία για την επιτραπέζια ελιά. Πιο αναλυτικά θα ερευνηθεί ένα µεγάλο φάσµα πληροφορίας της επιτραπέζιας ελιάς και ειδικά των ελληνικών ποικιλιών αυτής. Η πληροφορία αυτή θα αφορά τόσο τις απαιτήσεις της καλλιέργειας, της συγκοµιδής και της τυποποίησης όσο και αλλά θέµατα όπως οι εξαγωγές και οι δυνατότητες της χώρας µας στην ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσµια αγορά. Εκτενώς θα αναλυθεί και η διατροφική αξία της επιτραπέζιας ελιάς ανά είδος και άλλες δράσεις της όπως πχ σαν προβιοτικό και λειτουργικό τρόφιµο. Ο κυρίως σκοπός και στόχος είναι να γνωστοποιήσουµε στο ευρη και επιστηµονικό κοινό τα οφέλη ενός τροφίµου που δεν είναι ακόµα τόσο ευρέως διαδεδοµένο αλλά επεκτείνεται και εκτιµάται µε ταχείς ρυθµούς τα τελευταία χρόνια.el
heal.abstractIn this dissertation we collect and critically evaluate and evaluate the relevant available information for nutritional - dietary and biomedical information about table olives. A wider range of information on table olives and especially its Greek varieties will be investigated in more detail. This information will concern both the requirements of cultivation, harvest and standardization and other issues such as exports and the potential of our country in the Greek, European and global market. The nutritional value of table olives per species and its other actions such as probiotic and functional food will be extensively analyzed. The main purpose and goal is to inform the general and scientific public about the benefits of a food that is not yet so widespread but is expanding and being appreciated rapidly in recent years.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
heal.titleΗ Διατροφική Αξία Της Βρώσιµης Ελιάς - Η Ελιά ως Λειτουργικό Τρόφιμο.el
heal.titleThe Nutritional Value of Edible Olives - Olives as a Functional Food.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordεπιτραπέζια ελιά, υγεία, τρόποι επεξεργασίας, προβιοτικά, εξαγωγές.el
heal.keywordtable olives, health, processing methods, probiotics, exports.en
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΤσαγκαράκης, Κωνσταντίνοςel
heal.advisorNameTsagkarakis, Konstantinosen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής