• Δυνατότητες και προοπτικές επέκτασης της τουριστικής περιόδου σε όλη τη διάρκεια του έτους στην Κρήτη.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ), ΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού
    Συγγραφείς: Παπαδάκης-Κτιστάκης, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Καθαράκης, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-12-06
    Η επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Περιφέρεια Κρήτης είναι ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί όλη την τουριστική επιχειρηματική κοινότητα εδώ και αρκετές δεκαετίες. Η παρούσα εργασία λοιπόν αναζητά μέσα από το οπτικό ...
  • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: η εφαρμογή της στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και η επίδρασή της στο δυνητικό καταναλωτή.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΔΠΜΣ Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς
    Συγγραφείς: Δανιήλ, Δήμητρα-Κορίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Αποστολάκης, Αλέξανδρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-03-30
    Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται το θέμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) και της εφαρμογής της στον ξενοδοχειακό κλάδο. Αφού μελετήθηκε σχετική βιβλιογραφία διαπιστώθηκε το ενδιαφέρον που εμφανίζει το ...
  • Η online επικοινωνία της εταιρικής υπευθυνότητας των ξενοδοχείων της Κρήτης.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ), ΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού
    Συγγραφείς: Παπαδημητράκης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Κουργιαντάκης, Μάρκος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-05-06
    Αντικείμενο της παρούσας Διπλωματικής εργασίας είναι η διαδικτυακή επικοινωνία της Εταιρικής Υπευθυνότητας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Κρήτης με σκοπό να εξεταστεί κατά πόσο τα ξενοδοχεία 5 αστέρων αξιοποιούν το ...
  • Οι ανάγκες δια βίου μάθησης των επιχειρήσεων φιλοξενίας στο Ηράκλειο.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ), ΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού
    Συγγραφείς: Σταυρουλάκη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Κουργιαντάκης, Μάρκος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-01-12
    Η παρούσα μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία με θέμα «Οι Ανάγκες Δια Βίου Μάθησης των Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στο Ηράκλειο» έχει ως σκοπό τη διερεύνηση των εκπαιδευτικών αναγκών του προσωπικού των ξενοδοχείων του Ηρακλείου, ...
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την εισαγωγή καινοτομίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ), ΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού
    Συγγραφείς: Ουρανού, Ερμιόνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Καθαράκης, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-28
    Η καινοτομία χρησιμοποιείται στο ξενοδοχειακό κλάδο, ώστε ένα εξασφαλίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις. Το ερευνητικό ερώτημα της εργασίας είναι οι παράμετροι που συμβάλλουν στην υιοθέτησή της καινοτομίας, ...