• Αλλεργία στο αγελαδινό γάλα κατά τη βρεφική και νηπιακή ηλικία: Είναι τα φυτικά υποκατάστατα γάλακτος του εμπορίου εναλλακτική λύση;

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουδουμνάκη, Ιουλία-Ελευθερία; Πετρίδου, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Ταβλαδάκη, Θεονύμφη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-08
    ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα είναι η πιο συχνά εμφανιζόμενη τροφική αλλεργία ανάμεσα στα παιδιά και στα βρέφη, και τα τελευταία χρόνια, τα περιστατικά εμφάνισής της παρουσιάζουν αύξηση. Το αγελαδινό γάλα είναι ...
  • Πρόληψη καρδιαγγειακού κινδύνου στην παιδική ηλικία.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Εικοσιπεντάκη, Μαρία; Κούρτη, Χριστιάνα; Ριζοπούλου, Χριστίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ζωγραφάκης-Σφακιανάκης, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-07-22
    Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν μείζον πρόβλημα υγείας που είναι μια από τις κύριες αιτίες νοσηρότητας και θνησιμότητας παγκοσμίως. Η καρδιαγγειακή πρόληψη από την παιδική ηλικία κατέχει ουσιαστικό ρόλο στην υγιή ...
  • Χορτοφαγική διατροφή στα παιδιά. Ποια η θέση της στην διατροφή των παιδιών;

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τσεκερίδου, Σοφία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ταβλαδάκη, Θεονύμφη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-01-12
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναλύει πως επιδρούν οι χορτοφαγικές διατροφές στα παιδιά. Στόχος της εργασίας είναι να αποδειχθεί, αν η κατανάλωση χορτοφαγικών διατροφών ελλοχεύει κινδύνους ή είναι ωφέλιμες για τα παιδιά. ...