• Αυγοτάραχο Μεσολογγίου , το χαβιάρι της Αιτωλοακαρνανίας : θρεπτική αξία , παραγωγή , διακίνηση και κατανάλωση.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σταμούλη, Θεοδώρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-10-27
    Τα προϊόντα από αυγά ψαριού είναι πολύ διαδεδομένα σε όλες τις αγορές ανά τον κόσμο. Στον Ελλαδικό χώρο το πιο γνωστό προϊόν από αυγά ψαριού παράγεται στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου –Αιτωλικού. Είναι το μόνο στη κατηγορία ...
  • Η διατροφική αξία της πατάτας και η θέση της στη Μεσογειακή διατροφή.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αυγουλά, Ανθή; Κάσσου, Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-12-14
    Η πατάτα έχει αποτελέσει και συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο καλλιεργητικής και εμπορικής δραστηριότητας ανά τα χρόνια. Το παραγόμενο λαχανικό, η πατάτα, είναι διαχρονικά ένα από τα κύρια τρόφιμα στην διατροφή των ...
  • Η θρεπτική αξία του χαρουπιού και τα πιθανά οφέλη του στην υγεία.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κηπαράκη, Δήμητρα; Τσιροπούλου, Αδαμαντία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-05-26
    Η χαρουπιά (Ceratonia siliqua L.) είναι ένα αειθαλές δέντρο το οποίο ανήκει στην οικογένεια Leguminosae (υποοικογένεια Caesalpiniodeae). Η καλλιέργεια της χαρουπιάς εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς και έχει μεγάλη κοινωνικοοικονομική ...
  • Οι επιδράσεις των τρουφών στην ανθρώπινη υγειά.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αρβανίτη, Μαρία Θηρεσία
    Επιβλέπων καθηγητής: Λαπιδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-06-11
    Οι τρούφες είναι ένας είδος μανιταριών, που αναπτύσσονται κάτω από το έδαφος, με υψηλή εμπορική αξία και ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομία, λόγω του έντονου αρώματός τους και της ευχάριστης γεύσης τους. Παράλληλα, οι τρούφες ...