Εμφάνιση απλής εγγραφής

Consumer preferences in honey: the case of consumers in Heraklion Crete.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΤσαπράζης, Ελευθέριοςel
dc.creatorTsaprazis, Eleftheriosen
dc.date.accessioned2020-02-26T16:06:02Z
dc.date.available2020-02-26T16:06:02Z
dc.date.issued2020-02-26
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9261
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό την διερεύνηση των προτιμήσεων και της συμπεριφοράς των καταναλωτών στο μέλι. Η εργασία αυτή βασίστηκε μεθοδολογικά στη συλλογή δευτερογενών στοιχείων από παλιότερες έρευνες και βιβλία ( συμπεριφορές των καταναλωτών αλλά και πληροφορίες για το μέλι και την μελισσοκομία), αλλά και πρωτογενών στοιχείων ( με δομημένο ερωτηματολόγιο) τα οποία αφορούν και την πρωτογενή έρευνα για την συμπεριφορά των καταναλωτών στο μέλι της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης. Τα αποτελέσματα της πρωτογενούς έρευνας καταδεικνύουν ότι οι καταναλωτές είναι αρκετά συνειδητοποιημένη και πιο ενήμεροι. Προτιμούν κατά μεγάλη πλειοψηφία να αγοράζουν μέλι από τους μελισσοκόμους και ιδιαίτερα από την Κρήτη. Και τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι οι καταναλωτές, δεν θεωρούν αναφορικά με το μάρκετινγκ ότι η αξία του μελιού είναι υπερεκτιμημένη.el
dc.description.abstractThe purpose of this thesis is to investigate consumers’ behavior and preferences concerning honey. This work was based on the collection of primary data (with structured questionnaires), as well as on secondary data from previous researches and books (consumers’ behavior on honey and beekeeping), related to on consumers’ honey behavior in the city of Heraklion, Crete. The results of this research showed that consumers are really aware and more informed than before. They do prefer to buy honey from beekeepers and especially from the Cretan ones. Finally, it is worth to mention that consumers do not consider the value of honey to be over-valued.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμούel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Management and Economic Sciences (SMES), Business Administration and Tourism Dept.en
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΚαταναλωτικές προτιμήσεις στο μέλι: η περίπτωση των καταναλωτών στο Ηράκλειο Κρήτης.el
dc.titleConsumer preferences in honey: the case of consumers in Heraklion Crete.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΤσαπράζης, Ελευθέριοςel
heal.creatorNameTsaprazis, Eleftheriosen
heal.publicationDate2020-02-26
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9261
heal.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό την διερεύνηση των προτιμήσεων και της συμπεριφοράς των καταναλωτών στο μέλι. Η εργασία αυτή βασίστηκε μεθοδολογικά στη συλλογή δευτερογενών στοιχείων από παλιότερες έρευνες και βιβλία ( συμπεριφορές των καταναλωτών αλλά και πληροφορίες για το μέλι και την μελισσοκομία), αλλά και πρωτογενών στοιχείων ( με δομημένο ερωτηματολόγιο) τα οποία αφορούν και την πρωτογενή έρευνα για την συμπεριφορά των καταναλωτών στο μέλι της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης. Τα αποτελέσματα της πρωτογενούς έρευνας καταδεικνύουν ότι οι καταναλωτές είναι αρκετά συνειδητοποιημένη και πιο ενήμεροι. Προτιμούν κατά μεγάλη πλειοψηφία να αγοράζουν μέλι από τους μελισσοκόμους και ιδιαίτερα από την Κρήτη. Και τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι οι καταναλωτές, δεν θεωρούν αναφορικά με το μάρκετινγκ ότι η αξία του μελιού είναι υπερεκτιμημένη.el
heal.abstractThe purpose of this thesis is to investigate consumers’ behavior and preferences concerning honey. This work was based on the collection of primary data (with structured questionnaires), as well as on secondary data from previous researches and books (consumers’ behavior on honey and beekeeping), related to on consumers’ honey behavior in the city of Heraklion, Crete. The results of this research showed that consumers are really aware and more informed than before. They do prefer to buy honey from beekeepers and especially from the Cretan ones. Finally, it is worth to mention that consumers do not consider the value of honey to be over-valued.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμούel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Management and Economic Sciences (SMES), Business Administration and Tourism Dept.en
heal.titleΚαταναλωτικές προτιμήσεις στο μέλι: η περίπτωση των καταναλωτών στο Ηράκλειο Κρήτης.el
heal.titleConsumer preferences in honey: the case of consumers in Heraklion Crete.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordκαταναλωτής, μέλι, Κρήτηel
heal.keywordconsumer, honey, Creteen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΚουργιαντάκης, Μάρκοςel
heal.advisorNameKourgiantakis, Markosen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States