Εμφάνιση απλής εγγραφής

Knowledge and attitude of Greek abdominal patients about gluten free diet.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚοτσώνη, Εμμανουέλα Καλλιόπηel
dc.creatorΣτρουμπάκη, Μαρίαel
dc.creatorKotsoni, Emmanouela Kalliopien
dc.creatorStroumpaki, Mariaen
dc.date.accessioned2021-03-03T10:24:14Z
dc.date.available2021-03-03T10:24:14Z
dc.date.issued2021-03-03
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9786
dc.description.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε βιβλιογραφική ανασκόπηση για την νόσο της κοιλιοκάκης και την δίαιτα ελεύθερης γλουτένης που ακολουθεί η συγκεκριμένη ομάδα ασθενών, ενώ ταυτόχρονα παρατίθενται τρόποι προστασίας και ενημέρωσης των κοιλιοκακικών ασθενών γύρω από τη νόσο και τη διατροφή τους προκειμένου να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Επιπλέον, υλοποιήθηκε διερεύνηση της γνώσης και στάσης των ασθενών με κοιλιοκάκη γύρω από τη δίαιτα ελεύθερης γλουτένης. Στην έρευνα συμμετείχαν μέλη του συλλόγου «Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης» ηλικίας 7 ετών και άνω. Στα άτομα αυτά δόθηκε διαδικτυακά ερωτηματολόγιο για τον Ελληνικό πληθυσμό προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο οι ασθενείς με κοιλιοκάκη γνωρίζουν τη δίαιτα ελεύθερης γλουτένης και τις ιδιαιτερότητες που αυτή παρουσιάζει και κατά πόσο την εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους με ορθό τρόπο. Τέλος, παρατίθεται ένα παράρτημα στο οποίο αναφέρεται το έντονο ενδιαφέρον που λάβαμε από τους ασθενείς και την επιθυμία τους να ασχοληθεί περαιτέρω η επιστημονική κοινότητα για την νόσο και την ποιότητα ζωής τους.el
dc.description.abstractIn the present senior thesis, a literature review of celiac disease and the gluten free diet that the particular patient population follows has been carried out, while at the same time, ways of protection and information of celiac patients are being listened about the disease and their diet/nutrition, in order to enjoy a better quality of life. In addition, an investigation of celiac people’s awareness and attitude towards the gluten free diet has been realized. Members of the Hellenic Coeliac Society, aged seven years old and over, have participated in this inquiry. These people were given a questionnaire, to the Greek population, so as to determine, on the one hand, whether celiac patients are aware of the gluten free diet and its peculiarities, and, on the other hand, whether celiac people implement into action in their daily routine, in a right way. Finally, an appendix is subjoined, which documents the keen interest shown by celiac patients, as well as their strong desire for a further involvement in their disease and well being on behalf of the scientific community.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
dc.titleΔιερεύνηση των γνώσεων Ελλήνων κοιλιοκακικών ασθενών γύρω από τη δίαιτα ελεύθερης γλουτένης.el
dc.titleKnowledge and attitude of Greek abdominal patients about gluten free diet.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚοτσώνη, Εμμανουέλα Καλλιόπηel
heal.creatorNameΣτρουμπάκη, Μαρίαel
heal.creatorNameKotsoni, Emmanouela Kalliopien
heal.creatorNameStroumpaki, Mariaen
heal.publicationDate2021-03-03
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9786
heal.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε βιβλιογραφική ανασκόπηση για την νόσο της κοιλιοκάκης και την δίαιτα ελεύθερης γλουτένης που ακολουθεί η συγκεκριμένη ομάδα ασθενών, ενώ ταυτόχρονα παρατίθενται τρόποι προστασίας και ενημέρωσης των κοιλιοκακικών ασθενών γύρω από τη νόσο και τη διατροφή τους προκειμένου να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Επιπλέον, υλοποιήθηκε διερεύνηση της γνώσης και στάσης των ασθενών με κοιλιοκάκη γύρω από τη δίαιτα ελεύθερης γλουτένης. Στην έρευνα συμμετείχαν μέλη του συλλόγου «Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης» ηλικίας 7 ετών και άνω. Στα άτομα αυτά δόθηκε διαδικτυακά ερωτηματολόγιο για τον Ελληνικό πληθυσμό προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο οι ασθενείς με κοιλιοκάκη γνωρίζουν τη δίαιτα ελεύθερης γλουτένης και τις ιδιαιτερότητες που αυτή παρουσιάζει και κατά πόσο την εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους με ορθό τρόπο. Τέλος, παρατίθεται ένα παράρτημα στο οποίο αναφέρεται το έντονο ενδιαφέρον που λάβαμε από τους ασθενείς και την επιθυμία τους να ασχοληθεί περαιτέρω η επιστημονική κοινότητα για την νόσο και την ποιότητα ζωής τους.el
heal.abstractIn the present senior thesis, a literature review of celiac disease and the gluten free diet that the particular patient population follows has been carried out, while at the same time, ways of protection and information of celiac patients are being listened about the disease and their diet/nutrition, in order to enjoy a better quality of life. In addition, an investigation of celiac people’s awareness and attitude towards the gluten free diet has been realized. Members of the Hellenic Coeliac Society, aged seven years old and over, have participated in this inquiry. These people were given a questionnaire, to the Greek population, so as to determine, on the one hand, whether celiac patients are aware of the gluten free diet and its peculiarities, and, on the other hand, whether celiac people implement into action in their daily routine, in a right way. Finally, an appendix is subjoined, which documents the keen interest shown by celiac patients, as well as their strong desire for a further involvement in their disease and well being on behalf of the scientific community.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
heal.titleΔιερεύνηση των γνώσεων Ελλήνων κοιλιοκακικών ασθενών γύρω από τη δίαιτα ελεύθερης γλουτένης.el
heal.titleKnowledge and attitude of Greek abdominal patients about gluten free diet.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordγλουτένη, νόσος κοιλιοκάκη, δίαιτα ελεύθερης γλουτένης, γνώση, ενημέρωση, προστασία.el
heal.keywordgluten, celiac disease, gluten free diet, awareness, knowledge, protection.en
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΣπυριδάκη, Ασπασίαel
heal.advisorNameSpyridaki, Aspasiaen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής