Εμφάνιση απλής εγγραφής

Organising a diet office and managing human resources in it.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΓκαβέρα, Ευαγγελίναel
dc.creatorGkavera, Evangelinaen
dc.date.accessioned2021-03-29T08:16:52Z
dc.date.available2021-03-29T08:16:52Z
dc.date.issued2021-03-29
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9829
dc.description.abstractΣτη σημερινή πραγματικότητα οι επιχειρήσεις , σε παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκονται σε μία διαδικασία συνεχούς αλλαγής. Οι προκλήσεις και οι απειλές του ευμετάβλητου οικονομικού περιβάλλοντος, η πρόοδος της τεχνολογίας, οι εξελίξεις στις επικοινωνίες και η ταχύτητα μεταβίβασης και ανταλλαγής πληροφοριών απαιτούν πιο αποτελεσματική και ευέλικτη λήψη αποφάσεων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Στα πλαίσια των αλλαγών αυτών, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους της κερδοφορίας και της ανάπτυξης με την εφαρμογή νέων επιχειρησιακών στρατηγικών, με τον ανασχεδιασμό των οργανωτικών τους δομών και με τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων τους με τους εργαζόμενους. Το επιχειρησιακό περιβάλλον απαιτεί από υπεύθυνο για τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού να ασκήσει ένα στρατηγικό και τακτικό ρόλο, προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις των αλλαγών. Γενικότερα, το εργατικό και στελεχικό δυναμικό κάθε επιχείρησης αποτελεί πλέον τον πιο ισχυρό παραγωγικό συντελεστή της. Από την έρευνα προκύπτει ότι στην πράξη , η θεωρία δεν επιβεβαιώνεται καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που αντικρούουν τις ιδανικές συνθήκες για τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων. Οι ικανότητες και η γνώση για το αντικείμενο δεν είναι πάντα ο πρώτος παράγοντας επιλογής ανάλογα με τη φύση της επιχείρησης, δηλαδή αν η επιχείρηση είναι ανεξάρτητη ή μέλος ενός μεγαλύτερου οργανισμού.el
dc.description.abstractIn today's world, businesses are undergoing a process of constant change. The challenges and threats of the volatile economic environment, the advancement of technology, the developments in communications and the speed of information transfer and exchange require more efficient and flexible decision-making to increase competitiveness. In the context of these changes, companies are trying to achieve the goals of profitability and growth by implementing new business strategies, redesigning their organizational structures and redefining their relationships with employees. The business environment requires a person in charge of human resource management to play a strategic and tactical role in order to meet the new requirements and challenges of change. In general, the workforce and staff of each company is now its strongest productive factor. Research shows that in practice, the theory is not confirmed as there are many factors that contradict the ideal conditions for human resource management. Skills and knowledge of the subject are not always the first choice depending on the nature of the business, i.e. whether the business is independent or a member of a larger organization.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
dc.titleΟργάνωση διαιτολογικού γραφείου και διαχείριση εργαζομένων σε αυτά.el
dc.titleOrganising a diet office and managing human resources in it.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΓκαβέρα, Ευαγγελίναel
heal.creatorNameGkavera, Evangelinaen
heal.publicationDate2021-03-29
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9829
heal.abstractΣτη σημερινή πραγματικότητα οι επιχειρήσεις , σε παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκονται σε μία διαδικασία συνεχούς αλλαγής. Οι προκλήσεις και οι απειλές του ευμετάβλητου οικονομικού περιβάλλοντος, η πρόοδος της τεχνολογίας, οι εξελίξεις στις επικοινωνίες και η ταχύτητα μεταβίβασης και ανταλλαγής πληροφοριών απαιτούν πιο αποτελεσματική και ευέλικτη λήψη αποφάσεων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Στα πλαίσια των αλλαγών αυτών, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους της κερδοφορίας και της ανάπτυξης με την εφαρμογή νέων επιχειρησιακών στρατηγικών, με τον ανασχεδιασμό των οργανωτικών τους δομών και με τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων τους με τους εργαζόμενους. Το επιχειρησιακό περιβάλλον απαιτεί από υπεύθυνο για τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού να ασκήσει ένα στρατηγικό και τακτικό ρόλο, προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις των αλλαγών. Γενικότερα, το εργατικό και στελεχικό δυναμικό κάθε επιχείρησης αποτελεί πλέον τον πιο ισχυρό παραγωγικό συντελεστή της. Από την έρευνα προκύπτει ότι στην πράξη , η θεωρία δεν επιβεβαιώνεται καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που αντικρούουν τις ιδανικές συνθήκες για τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων. Οι ικανότητες και η γνώση για το αντικείμενο δεν είναι πάντα ο πρώτος παράγοντας επιλογής ανάλογα με τη φύση της επιχείρησης, δηλαδή αν η επιχείρηση είναι ανεξάρτητη ή μέλος ενός μεγαλύτερου οργανισμού.el
heal.abstractIn today's world, businesses are undergoing a process of constant change. The challenges and threats of the volatile economic environment, the advancement of technology, the developments in communications and the speed of information transfer and exchange require more efficient and flexible decision-making to increase competitiveness. In the context of these changes, companies are trying to achieve the goals of profitability and growth by implementing new business strategies, redesigning their organizational structures and redefining their relationships with employees. The business environment requires a person in charge of human resource management to play a strategic and tactical role in order to meet the new requirements and challenges of change. In general, the workforce and staff of each company is now its strongest productive factor. Research shows that in practice, the theory is not confirmed as there are many factors that contradict the ideal conditions for human resource management. Skills and knowledge of the subject are not always the first choice depending on the nature of the business, i.e. whether the business is independent or a member of a larger organization.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
heal.titleΟργάνωση διαιτολογικού γραφείου και διαχείριση εργαζομένων σε αυτά.el
heal.titleOrganising a diet office and managing human resources in it.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordδιαχείριση ανθρώπινων πόρων, ανθρώπινο δυναμικό, οργάνωση διαιτολογικού γραφείουel
heal.keywordmanagement of human resources, human resources, organization of a diet officeen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΤσικαλάκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameTsikalakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής