Εμφάνιση απλής εγγραφής

Carob and carob products: ways of processing, nutrition and pharmaceutical applications.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚουρμούλη, Στυλιανήel
dc.creatorΧαλεπάκη, Άρτεμηςel
dc.creatorKourmouli, Stylianien
dc.creatorChalepaki, Artemisen
dc.date.accessioned2021-03-29T08:18:06Z
dc.date.available2021-03-29T08:18:06Z
dc.date.issued2021-03-29
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9830
dc.description.abstractΤο χαρούπι είναι ένα φυτό το οποίο συναντάται στη λεκάνη της Μεσογείου και γίνεται ολοένα και πιο γνωστό τα τελευταία χρόνια για τις πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητές του καθώς και τις χρήσεις του στη βιομηχανία τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών. Είναι πλούσιο σε ίνες, πρωτεΐνες , πολυφαινόλες και βιταμίνες και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε πληθυσμιακές ομάδες με τροφικές αλλεργίες, δυσανεξία στη γλουτένη ή στις πρωτεΐνες του γάλακτος, αφού τους επιτρέπει να καταναλώνουν προϊόντα με αλεύρι καθώς και γλυκίσματα. Ορισμένα από τα πιο γνωστά προϊόντα του χαρουπιού είναι το χαρουπάλευρο και το χαρουπόμελο, τα οποία προέρχονται από επεξεργασία τόσο του σπόρου όσο και του φύτρου του. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να περιγράψει το φυτό αυτό, τις διαδικασίες επεξεργασίας του καθώς και τις χρήσεις του από τον άνθρωπο.el
dc.description.abstractCarob is a plant that grows in the Mediterranean region, widely known within the last few decades for its multiple beneficial properties, as well as its uses in food, pharmaceutical and cosmetics industry. Rich in fibers, proteins, polyphenols and vitamins, it is particularly useful in people with food allergies and intolerance that are not able to consume gluten or milk products, as well as deserts that contain it. Some of the most popular products that are derived from carob are carob flower and honey. The purpose of this thesis is to describe this plant, its unique characteristics and the ways through which it is processed.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
dc.titleΤο χαρούπι και τα παράγωγά του: τρόποι επεξεργασίας, διατροφολογικές και φαρμακευτικές εφαρμογές.el
dc.titleCarob and carob products: ways of processing, nutrition and pharmaceutical applications.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚουρμούλη, Στυλιανήel
heal.creatorNameΧαλεπάκη, Άρτεμηςel
heal.creatorNameKourmouli, Stylianien
heal.creatorNameChalepaki, Artemisen
heal.publicationDate2021-03-29
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9830
heal.abstractΤο χαρούπι είναι ένα φυτό το οποίο συναντάται στη λεκάνη της Μεσογείου και γίνεται ολοένα και πιο γνωστό τα τελευταία χρόνια για τις πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητές του καθώς και τις χρήσεις του στη βιομηχανία τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών. Είναι πλούσιο σε ίνες, πρωτεΐνες , πολυφαινόλες και βιταμίνες και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε πληθυσμιακές ομάδες με τροφικές αλλεργίες, δυσανεξία στη γλουτένη ή στις πρωτεΐνες του γάλακτος, αφού τους επιτρέπει να καταναλώνουν προϊόντα με αλεύρι καθώς και γλυκίσματα. Ορισμένα από τα πιο γνωστά προϊόντα του χαρουπιού είναι το χαρουπάλευρο και το χαρουπόμελο, τα οποία προέρχονται από επεξεργασία τόσο του σπόρου όσο και του φύτρου του. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να περιγράψει το φυτό αυτό, τις διαδικασίες επεξεργασίας του καθώς και τις χρήσεις του από τον άνθρωπο.el
heal.abstractCarob is a plant that grows in the Mediterranean region, widely known within the last few decades for its multiple beneficial properties, as well as its uses in food, pharmaceutical and cosmetics industry. Rich in fibers, proteins, polyphenols and vitamins, it is particularly useful in people with food allergies and intolerance that are not able to consume gluten or milk products, as well as deserts that contain it. Some of the most popular products that are derived from carob are carob flower and honey. The purpose of this thesis is to describe this plant, its unique characteristics and the ways through which it is processed.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
heal.titleΤο χαρούπι και τα παράγωγά του: τρόποι επεξεργασίας, διατροφολογικές και φαρμακευτικές εφαρμογές.el
heal.titleCarob and carob products: ways of processing, nutrition and pharmaceutical applications.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordχαρούπι, τεχνολογία τροφίμων, επεξεργασία, χαρουπόμελο, χαρουπάλευρο el
heal.keywordcarob, food technology, processing, carob flour, carob honeyen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΛαπιδάκης, Νικόλαοςel
heal.advisorNameLapidakis, Nikolaosen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής