Αποτελέσματα 2041-2060 από 9026

  • Ποιότητα υπηρεσιών στο ξενοδοχειακό κλάδο στα επισιτιστικά τμήματα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παρασκάκη, Δέσποινα; Γιανναράκης, Νίκος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-07-2009
    Η παρούσα εργασία μελετά την ποιότητα υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό κλάδο και συγκεκριμένα στα επισιτιστικά τμήματα (Τμήμα F&B). Η εμπειρική έρευνα πραγματοποιήθηκε στα επισιτιστικά τμήματα της ξενοδοχειακή αλυσίδας ...
  • Η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η περίπτωση του αγροτουρισμού στην περιοχή των Αρχανών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαργαριτάκη, Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Αυγέλη, Βασιλική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-01-2011
    Η παρούσα πτυχιακή έχει ως θέμα την ανάγκη εξεύρεσης ηπιότερων μορφών τουρισμού, που είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον και την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού στην περιοχή των Αρχανών. Αποτελείται από 5 κεφάλαια. Στο 1ο και ...
  • Σχεδιασμός θεματικών τουριστικών προϊόντων – οπτική προσέγγιση ταξιδιωτικού πρακτορείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: ΤΤόφαλλη, Κυριακή
    Επιβλέπων καθηγητής: Σωτηριάδης, Μάριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-05-2010
    Η παρούσα εργασία αναφέρεται στα τουριστικά προϊόντα όπως αυτά παρουσιάζονται από την πλευρά των ταξιδιωτικών πρακτορείων καθώς επίσης εντοπίζει και αναλύει το ρόλο των ταξιδιωτικών πρακτορείων και τις υπηρεσίες που ...
  • Η αρτοποιία στην σύγχρονη Ελλάδα. Ανάλυση επικινδυνότητας στα κρίσιμα σημεία ελέγχου (HACCP). Οι βασικές αρχές παρακολούθησης και εγκαταστάσεις αυτού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Χαχλιούτης, Χρήστος
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-11-2009
    Το H.A.C.C.P. (Hazard Analysis-Critical Control Points) ή στα Ελληνικά Α.Κ.Κ.Σ.Ε. (Ανάλυση Κινδύνου στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου), αποτελεί μια συστηματική προσέγγιση στην αναγνώριση, την εκτίμηση της επικινδυνότητας καθώς ...
  • Διοίκηση ολικής ποιότητας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σημερινά δεδομένα και εξελίξεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παπατσωνάκη, Πηνελόπη; Καλαϊτζή, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-05-2009
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία εκπονείται με σκοπό να παρουσιάσει τη σκοπιμότητα εφαρμογής της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας στον Ξενοδοχειακό Τομέα και αναλύει εκτενώς όλες τις πληροφορίες που εισάγουν τον αναγνώστη στην έννοια ...
  • Διατροφικές απαιτήσεις στα ξενοδοχεία απο τα άτομα τρίτης ηλικίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Τζιρβελάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Πεδιαδίτης, Παντελής
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-05-2009
    Η πτυχιακή εργασία που θα διαβάσετε παρακάτω κάνει γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτη ηλικία ιδιαίτερα στην διατροφή αλλά και όταν παράλληλα συνυπάρχουν προβλήματα υγειάς. Αφού τα αναφέρουμε αναλυτικά προτείνουμε ...
  • Ιαματικός τουρισμός: περιπτωσιολογική μελέτη λουτρών Αιδηψού Έυβοιας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γεωργίου, Αργυρώ
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-07-2009
    Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και συγκεκριμένα ο ιαματικός τουρισμός, αποτελώντας μια ήπια μορφή εναλλακτικού τουρισμού, μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια εξεύρεσης ενός αναπτυξιακού μοντέλου που θα ...
  • Επαγγελματικός τουρισμός η επίδραση τους στις ξενοδοχειακής μονάδας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Περικλέους, Ανδρέας
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-09-2009
    Στην παρούσα διπλωματική εργασία θα αναλυθεί ο επαγγελματικός τουρισμός και η επίδραση του στης ξενοδοχειακές μονάδες της Κύπρου και θα εξετάσει επίσης μέσο συλλογής δεδομένων εάν η Λεμεσός αποτελεί κατάλληλο προορισμό για ...
  • Έλεγχος των τροφίμων και ποτών στην ξενοδοχειακή βιομηχανία με την χρήση του Fidelio.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Αλατσής, Σεργκέϊ-Κωνσταντίνος; Κωνσταντινομανωλάκης, Σταύρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-02-2011
    Το θέμα της πτυχιακής έχει ως αντικείμενο τη μελέτη του ελέγχου τροφίμων και ποτών και τη συμβολή του ξενοδοχειακού προγράμματος FIDELIO σ’ αυτόν. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει την πρότυπη άσκηση του ελέγχου στις επιχειρήσεις. ...
  • Διαδικασία ίδρυσης, οργάνωσης και λειτουργίας ξενοδοχειακής επιχείρησης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Καλημέρη, Καλλιόπη; Κιουρτσιδάκη, Αντωνία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-07-2009
    Σκοπός της παρούσας εργασίας, είναι η γενικότερη παρουσίαση και ανάλυση των επιμέρους παραμέτρων, που αφορούν την ίδρυση, την οργάνωση και τη λειτουργία των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων. Σε πρώτο στάδιο, γίνεται μία αναφορά ...
  • Ο τουρισμός υγείας ως εναλλακτική μορφή στην Ελλάδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Τζανετή, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ρίγγας, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 11-12-2009
    Η εργασία που ακολουθεί πραγματεύεται τον Τουρισμό υγείας ως εναλλακτική μορφή στην Ελλάδα, και αναλύονται οι προοπτικές ανάπτυξής της στην Ελλάδα. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια γενική αναφορά στον τουρισμό, στην έννοια ...
  • Ιδρυση και οργάνωση ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Χριστοφή, Χριστιάνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σωτηριάδης, Μάριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-10-2009
    Η πτυχιακή αυτή εργασία με τον τίτλο «Ίδρυση και οργάνωση ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου» αποτελεί ένα βασικό εγχειρίδιο το οποίο θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τις προϋποθέσεις που χρειάζονται τόσο τα παρόντα όσο και τα ...
  • Ο αθλητικός τουρισμός στην Ελλάδα και διεθνώς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαππούρας, Ανδρέας
    Επιβλέπων καθηγητής: Ατσαλάκης, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 03-07-2009
    Αντικείμενο της παρούσης εργασίας είναι η μελέτη του Αθλητικού Τουρισμού. Πρόκειται για μια μορφή Τουρισμού που στις μέρες μας άρχισε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και να υλοποιείται από όλο και περισσότερες χώρες ανά τον ...
  • Η γυναίκα της υπαίθρου σε σχέση με τον τουρισμό:μελέτη αγροτουριστικών συνεταιρισμών στην Ελλάδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Χαλκιαδάκη, Μαρίνα; Διακοσταμάτη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιαννουλίδου, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-05-2009
    Η εργασία αποτελείται από έξι κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλ αναγνώστη στο θέμα της εργασίας. Στο δεύτερο αναλύονται οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ειδικότερα ο αγροτουρισμός. Στη συνέχεια στο τρίτο κεφάλαιο περιφέρεια ...
  • Συνεδριακός τουρισμός στο νομό Ηρακλείου: υποδομές, πρόσβαση, αξιοθέατα, μέλλον.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Φράγκου, Άννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 13-05-2009
    Σε αυτήν την εργασία , γίνεται μία παρουσίαση συνεδριακών χώρων και οι δυνατότητες εξοπλισμού τους με τα απαραίτητα για την διεξαγωγή ενός συνεδρίου καθώς και μία παρουσίαση της πόλης του Ηρακλείου ως τουριστικού προορισμού ...
  • Οργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων σε ξενοδοχεία πόλεως μέσα στα πλαίσια αστικού τουρισμού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ξενοφώντος, Βέρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-06-2009
    Ο αστικός τουρισμός, είναι μια εναλλακτική και σημαντική μορφή του τουρισμού που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται από την δεκαετία του 80’, και μέχρι σήμερα διατηρεί αυξητικές τάσεις. Όπως η ονομασία του φανερώνει πρόκειται ...
  • Οργανωμένα ταξίδια: έννοια, τουριστικό προϊόν, διοργανωτής, πωλητής, καταναλωτής, σύναψη σύμβασης, δικαιώματα και υποχρεώσεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαραθάκη, Άρτεμις
    Επιβλέπων καθηγητής: Κουμάνης, Σταμάτης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 07-07-2009
    Οργανωμένο ταξίδι όπως αυτό ορίζεται στο Π.Δ., άρθρο 2 παράγραφος 1, είναι ο «προκαθορισμένος συνδυασμός τουλάχιστον δύο εκ των ακολούθων στοιχείων δηλαδή, μεταφοράς , διαμονής , άλλων τουριστικών υπηρεσιών μη συμπληρωματικών ...
  • Υγειονομική και χωροταξική οργάνωση των επισιτιστικών τμημάτων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σκόδρα, Μαρία; Παρασκευοπούλου, Αγγελική
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-07-2009
    Σκοπός της εργασίας αυτής, είναι να αναλύσουμε την οργάνωση και διοίκηση των επισιτιστικών τμημάτων μιας ξενοδοχειακής μονάδας και στη συνέχεια, την υγιεινή και την ασφάλεια των προϊόντων που παρέχουν στους καταναλωτές ...
  • Οικοτουρισμός: μία εναλλακτική μορφή τουρισμού στο σημερινό αναπτυξιακό πρότυπο της Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γεωργίτση, Αναστασία
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 03-11-2009
    Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία έχει σκοπό να αναλύσει και να περιγράψει την έννοια του οικοτουρισμού και να προσδιορίσει το πώς αυτή η ιδέα σχετίζεται με τις επιχειρήσεις, τον τουρίστα, το κράτος, τις τοπικές κοινωνίες ...
  • Ο ρόλος και η σημασία των ταξιδιωτικών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου με ειδική προσέγγιση στη μετεξέλιξη και προσαρμογή τους στο νέο οικονομικοκοιωνικό περιβάλλον.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Δουβλέτη, Αργυρώ
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 25-01-2011
    Είναι φανερό πως τα ταξιδιωτικά πρακτορεία αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας , συνδέοντας το τουριστικό προϊόν με την τουριστική ζήτηση. Δηλαδή τα τουριστικά πρακτορεία μεσολαβούν στο να ...