Πλοήγηση Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses ανά Λέξεις κλειδιά "χαρούπι"
Αποτελέσματα 1-4 από 4
-
Ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του χαρουπιού στον άνθρωπο.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-11-10Το χαρούπι αποτελεί ένα από τα αρχαϊκά όσπρια, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως τροφή για τους ανθρώπους και τα ζώα. Η λατινική του ονομασία είναι ‘Ceratonia silique’ και ανήκει στην οικογένεια ‘Leguminosae’. Εδώ και πολλά ... -
Η θρεπτική αξία του χαρουπιού και τα πιθανά οφέλη του στην υγεία.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-05-26Η χαρουπιά (Ceratonia siliqua L.) είναι ένα αειθαλές δέντρο το οποίο ανήκει στην οικογένεια Leguminosae (υποοικογένεια Caesalpiniodeae). Η καλλιέργεια της χαρουπιάς εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς και έχει μεγάλη κοινωνικοοικονομική ... -
Το χαρούπι και τα παράγωγά του: τρόποι επεξεργασίας, διατροφολογικές και φαρμακευτικές εφαρμογές.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-03-29Το χαρούπι είναι ένα φυτό το οποίο συναντάται στη λεκάνη της Μεσογείου και γίνεται ολοένα και πιο γνωστό τα τελευταία χρόνια για τις πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητές του καθώς και τις χρήσεις του στη βιομηχανία τροφίμων, ... -
Το χαρούπι και τα προϊόντα του στην Κρήτη.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-01Το χαρούπι εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ένα βασικό μέρος της κρητικής διατροφής αλλά και της ίδιας της ταυτότητας του λαού της Κρήτης. Η κρητική διατροφή, η οποία έχει χαρακτηριστεί σαν μια ιδιαίτερα υγιεινή διατροφή, ...