• Δευτερογενής πρόληψη εμφράγματος μυοκαρδίου με διατροφική παρέμβαση με κατανάλωση φιστικιών Αιγίνης.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουτρουλή, Ασπασία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-09
    Καρδιακή προσβολή (έμφραγμα) είναι η αιφνίδια διακοπή της ροής του αίματος που προκαλείται από απόφραξη μίας αρτηρίας που αιματώνει την καρδιά και έτσι τα κύτταρά της δεν οξυγονώνονται σωστά. Μετά από την πρώτη καρδιακή ...
  • Διατροφή και συμπληρώματα κατά την προετοιμασία σωματοδόμησης των αθλητών: καταγραφή σε γυμναστήρια.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βούρβαχη, Ιωάννα; Νικολακάκη, Βάσω
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-07-14
    Η εργασία αυτή αφορά τις διατροφικές συνήθειες και τα συμπληρώματα διατροφής που χρησιμοποιούν τα άτομα που ασχολούνται με το bodybuilding (σωματοδόμηση). Στην παρούσα εργασία, γίνεται αναφορά στο άθλημα του bodybuilding ...
  • Η εξέλιξη της διατροφής και του τρόπου ζωής και ο αντίκτυπος τους στην πρωτοβάθμια πρόληψη της υγείας του ανθρώπου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χατζηιωάννου, Γεωργία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-04-05
    Στην παρούσα εργασία αναλύονται οι διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου και οι τρόποι που αυτές επηρέασαν την φυσιολογία του. Η υπόθεση του «Είµαστε ότι τρώµε», αν και προέρχεται από το παρελθόν µε τις παρούσες επιστηµονικές ...
  • Το χαρούπι και τα προϊόντα του στην Κρήτη.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χολέβας, Σωτήριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνέλλα; Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-01
    Το χαρούπι εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ένα βασικό μέρος της κρητικής διατροφής αλλά και της ίδιας της ταυτότητας του λαού της Κρήτης. Η κρητική διατροφή, η οποία έχει χαρακτηριστεί σαν μια ιδιαίτερα υγιεινή διατροφή, ...
  • Τροφές που εμπλέκονται στην καρκινογένεση και η διαιτητική διαχείριση αυτών.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αργυροκαστρίτη, Φωτεινή Μαρία; Κατσιοπούλου, Ευδοκία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη; Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-17
    Στην εποχή μας η ανησυχία για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφών που καταναλώνει ο άνθρωπος είναι μεγάλη, καθώς οι διαιτητικές συνήθειες φαίνεται να αποτελούν το 30-40% των παραγόντων για την ανάπτυξη του καρκίνου. ...