• Εντερικό μικροβίωμα και Μεσογειακή Διατροφή.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βεργούλη, Παναγιώτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνέλλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-04-07
    Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να συσχετιστεί η καλή υγεία του εντερικού μικροβιώματος με την κατανάλωση τροφών που ανήκουν στο φάσμα της λεγόμενης «Μεσογειακής Διατροφής (ΜΔ)» και να παρουσιαστούν τα ευεργετικά οφέλη ...
  • Μέθοδοι προσέγγισης παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό την υιοθέτηση υγιεινής διατροφής . Ενδεδειγμένες στρατηγικές.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ξανθίδης, Ηλίας
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνέλλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-03-03
    Η μεσογειακή διατροφή συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο ισορροπημένες διατροφές παγκοσμίως. Τα οφέλη της είναι ευρέως γνωστά, από μείωση του κινδύνου παθολογικών παθήσεων μέχρι και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Η σχολική ...
  • Ο ρόλος της ζάχαρης και των γλυκαντικών ουσιών στη διατροφή: Έρευνα ως προς την κατανάλωση και την προτίμηση σε νησιά παραμεθορίου (Λέρος – Λέσβος).

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Πρινάρη, Ταξιαρχούλα; Ρήγα, Κατερίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνέλλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-06-10
    H αναζήτηση της γλυκιάς γεύσης είναι ένα έμφυτο χαρακτηριστικό του ανθρώπινου είδους. Γι’ αυτό η χρήση της ζάχαρης αλλά και άλλων γλυκαντικών ουσιών είναι καθημερινό φαινόμενο. Τα γλυκαντικά είναι ουσίες που προστίθενται ...
  • Παραδοσιακά προϊόντα και ελληνική μεσογειακή διατροφή. Θεσμικό πλαίσιο ενωσιακών σημάτων ποιότητας και προοπτικές ανάπτυξης.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σουρβίνος, Ηλίας
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνέλλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-10-27
    Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η απαιτητική καθημερινότητα έχουν απομακρύνει τον Έλληνα από την παραδοσιακή διατροφή και τα οφέλη που αυτή προσφέρει. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει παρατηρηθεί μία τάση στροφής προς την ...
  • Τα οφέλη του Cistus creticus L. στην υγεία του ανθρώπου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κεμάλης, Αλέξανδρος; Κεμάλης, Παναγιώτης; Kemalis, Panagiotis
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνέλλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-09-17
    Οι επιπτώσεις των χρόνιων και εκφυλιστικών ασθενειών στην ανθρώπινη υγεία ποικίλλουν, και παρά την τεχνολογική πρόοδο των τελευταίων 50 ετών, ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές θεραπείες για ασθένειες όπως ο καρκίνος και η ...
  • Το χαρούπι και τα προϊόντα του στην Κρήτη.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χολέβας, Σωτήριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνέλλα; Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-01
    Το χαρούπι εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ένα βασικό μέρος της κρητικής διατροφής αλλά και της ίδιας της ταυτότητας του λαού της Κρήτης. Η κρητική διατροφή, η οποία έχει χαρακτηριστεί σαν μια ιδιαίτερα υγιεινή διατροφή, ...