• Διεθνής αγορά ελαιολάδου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού
    Συγγραφείς: Καλλιακμάνης, Ηλίας
    Επιβλέπων καθηγητής: Θωμαΐδης, Κλεάνθης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-05-22
    Η εργασία αυτή έχει ως στόχο την ανάλυση της διεθνούς αγοράς ελαιολάδου για τα έτη 2007 έως 2017. Γίνεται ανάλυση της καλλιέργειας και επεξεργασίας του καρπού με απώτερο στόχο την μελέτη του παράγοντα ‘’τεχνολογία’’ και ...
  • Παραγωγή και εξωτερικό εμπόριο ελαιόλαδου τα τελευταία 15 χρόνια.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού
    Συγγραφείς: Καργάκη, Αικατερίνη; Χαμαλάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Θωμαΐδης, Κλεάνθης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-03-25
    Στη σημερινή εποχή, η μεσογειακή διατροφή αποτελεί άυλη πολιτιστική κληρονομιά και καθοριστικό της γνώρισμα είναι η χρήση του ελαιολάδου. Στη χώρα μας καλλιεργούνται σχεδόν 150 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, τα οποία καλύπτουν ...
  • Ποιότητα και νοθεία ελαιολάδου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Λαποκωνσταντάκης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-01
    Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να καταγραφούν στοιχεία για τη διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου, την ποιότητα και τη νοθεία του. Θα γίνει προσπάθεια να παρουσιαστούν τα κριτήρια και οι παράμετροι που χρησιμοποιούνται ...
  • Προσέγγιση στην διατροφική αξιολόγηση της αξίας του Ελαιόλαδου μέσα από το πρόγραμμα Aristoil.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μιχαηλίδου, Δήμητρα; Πασαριβάκη, Μαρκέλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-07-14
    Το ελαιόλαδο συμπεριλαμβάνεται στα υγειοπροστατευτικά προϊόντα που σχετίζονται με τη μεσογειακή διατροφή. Μέσω της συστηματικής κατανάλωσης ελαιόλαδου ασκούνται αντιοξειδωτικές δράσεις στο DNA, αντιφλεγμονώδεις δράσεις ...
  • Το ελαιόλαδο και η συμβολή του στο πεπτικό σύστημα του ανθρώπου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τζουμάκας, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-12
    Απώτερος σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη της συμβολής του ελαιόλαδου στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα. Αποφασίστηκε η ενασχόλησή μας με το συγκεκριμένο ζήτημα, λόγω των πολλαπλών ωφελειών που έχουν ...
  • Το ελαιόλαδο και η συμβολή του στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μαγκιώση, Αθανασία; Πίνδη, Βασιλική
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-03-03
    Το ελαιόλαδο είναι η κύρια πηγή λίπους στη Μεσογειακή διατροφή, η οποία συνδέεται με χαμηλή θνησιμότητα για καρδιαγγειακές παθήσεις. Παρ 'όλα αυτά, τα δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση ελαιόλαδου και τα πρωτεύοντα τελικά ...