Πλοήγηση ανά Λέξεις κλειδιά "nutrition"
Αποτελέσματα 81-100 από 169
-
Η επίδραση της διατροφής στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-09-2015Η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια η οποία έχει επηρεάσει παγκοσμίως πάνω 120 εκατομμύρια άτομα συμβάλλοντας σημαντικά στην ποιότητα ζωής τους. Ο όρος κατάθλιψη αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα ψυχικών προβλημάτων με κύριο ... -
Η αντίστροφη επιδημιολογία σε αιμοκαθαιρούμενους ασθενείς.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-07-2014Υπόβαθρο: Οι κλασικοί παράγοντες κινδύνου όπως παχυσαρκία, υψηλή αρτηριακή πίεση, δυσλιπιδαιµία, φαίνεται να µην ισχύουν σε άτοµα που µπορεί να αναπτύξουν φλεγµονή και δυσθρεψία λόγω µιας πάθησης. Παρόµοια φαίνεται να είναι ... -
Η αυξητική ορμόνη στον ανθρώπινο οργανισμό: Μεταβολισμός, άσκηση, διατροφή.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-06-2012Η αυξητική ορμόνη (GH) είναι μια από τις ορμόνες της αδενοϋπόφυσης, εκκρίνεται από τα σωματότροφα κύτταρα της υπόφυσης με την επίδραση κυρίως δύο ορμονών, της Ορμόνης Απελευθέρωσης της Αυξητικής Ορμόνης (growth hormone ... -
Η διαιτητική και φαρμακευτική αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης: Διερεύνηση στις στάσεις των ειδικών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-05-2012Η οστική απώλεια, σα συνέπεια της μειωμένης ωοθηκικής λειτουργίας, κατέχει εξέχουσα θέση στην εμμηνοπαυσιακή συμπτωματολογία. Στόχος της παρούσας μελέτης υπήρξε η προσπάθεια διερεύνησης του βαθμού συνεργασίας μεταξύ ιατρών ... -
Η διατροφή κατά την εγκυμοσύνη και η εικόνα σώματος της εγκύου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-12-04Οι γυναίκες σήμερα αλλά και διαχρονικά καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολλούς ρόλους, πέραν όμως από την πίεση της εργαζόμενης, της μητέρας, της συντρόφου και της φίλης καλούνται πάνω από όλα να είναι πάντοτε κομψές και να ... -
Η διατροφή ως αιτιολογικός παράγοντας για τον καρκίνο του στομάχου και του παχέος εντέρου και νοσηλευτική παρέμβαση για τη πρόληψη τους.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
Συγγραφείς:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Σκοπός μας είναι να μελετήσουμε κατά πόσο η διατροφή (τροφές και θρεπτικά συστατικά) δρα σαν προστατευτικός ή επιβαρυντικός παράγοντας στον καρκίνο του στομάχου και του παχέος εντέρου, διότι σημαντικό ποσοστό θανάτων τις ... -
Η διατροφή ως προδιαθέσιμος παράγοντας αλλά και τρόπος αντιμετώπισης της σκλήρυνσης κατά πλάκας: ενημέρωση γιατρών και ασθενών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) είναι μια χρόνια ασθένεια που προσβάλλει το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) και χαρακτηρίζεται από καταστροφή της μυελίνης, του μονωτικού υλικού των νεύρων, μέσω των οποίων μεταφέρεται το νευρικό ... -
Η διατροφική κατάσταση των παιδιών και των εφήβων με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής -υπερκινητικότητας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-23Η ΔΕΠΥ είναι μία από τις πιο διαδεδομένες διαταραχές στην παιδική ηλικία και ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή. Είναι μια πολυπαραγοντική διαταραχή με ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων και με αυξημένο τον κίνδυνο συνοσυρότητας, εκ ... -
Η επίδραση της διατροφής στην αναλογία του φύλου των νεογέννητων του ανθρώπου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Η ανάγκη παρέμβασης του ανθρώπου στην αναλογία των νεογέννητων απογόνων ο-δήγησε στην επινόηση τεχνικών από τα πολύ παλιά χρόνια. Από αυτές αρκετές είχαν ένα χαρακτήρα σαφώς μη επιστημονικό άρα και μη τεκμηριωμένο, αποτελούσαν ... -
Η επίδραση της διατροφής στην εμφάνιση του ηπατοκυτταρικού καρκινώματος.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-03-2013Το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα είναι μία κακοήθης νόσος που αντιπροσωπεύει το 80-85% των επιθηλιακής προέλευσης πρωτοπαθών όγκων του ήπατος. Αποτελεί την πέμπτη σε συχνότητα μορφή νεοπλασίας στον κόσμο και την τρίτη πιο κοινή ... -
Η επίδραση της λεπτίνης γκρελίνης και σεροτονίνης στην διατροφή και στην ψυχολογία του ανθρώπου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-05-09Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη της επίδρασης των τριών ορμονών, γκρελίνη, λεπτίνη και σεροτονίνη στις διατροφικές συνήθειες και στην ψυχολογική διάθεση των ανθρώπων, καθώς και η μελέτη της συναισθηματικής ... -
Η καλλιέργεια του σκόρδου και οι θεραπευτικές του ιδιότητες.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι και το πράσο, αποτελούν τα σημαντικότερα βολβώδη λαχανικά που καλλιεργούνται στην Ελλάδα. Καλλιεργείται κυρίως για τον βολβό του, που χρησιμοποιείται σαν άρτυμα, καρύκευμα σε διάφορα φαγητά ... -
Η μαστίχα Χίου, ένα παραδοσιακό τρόφιμο: Εφαρμογές στη διατροφή και τη Βιο-ιατρική.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013Οι ιδιότητες της Μαστίχας ήταν γνωστές ήδη από την αρχαιότητα. Οι πρώτες αναφορές προέρχονται από τον Ηρόδοτο τον 5ο αιώνα π.Χ. με πολλούς ακόμη αρχαίους συγγραφείς ν’ αναφέρονται στις θεραπευτικές της ιδιότητες, μεταξύ ... -
Η νιασίνη ως συστατικό της ανθρώπινης διατροφής και ως σύγχρονο φάρμακο.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-09-2015Η νιασίνη (B3) είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος των βιταμινών Β. Νιασίνη είναι ο γενικός όρος, ο οποίος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα συστατικά που παρουσιάζουν τις βιολογικές ιδιότητες του νικοτιναμιδίου. ... -
Η παχυσαρκία στην ηλικία 14-18 και η σχέση της με τα ηλεκτρονικά μέσα ψυχαγωγίας, τη φυσική δραστηριότητα και τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-10-2010Η εργασία αυτή αναφέρεται στο πολύ σοβαρό θέμα της εφηβικής παχυσαρκίας και στη σχέση της με τα ηλεκτρονικά μέσα ψυχαγωγίας, τη φυσική δραστηριότητα και τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες. Το υλικό της μελέτης αυτής πάρθηκε ... -
Η σημασία και ο ρόλος διατροφικών ετικετών και η κατανόησή τους από τους καταναλωτές στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-08-2014Σκοπός της παρούσας µελέτης είναι να διευρυνθεί το κατά πόσο ενδιαφέρονται οι καταναλωτές και συγκεκριµένα οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Σητείας για τις διατροφικές ετικέτες καθώς και αν τις διαβάζουν σωστά και δεν ... -
Η σημασία της επαρκούς πρόσληψης σιδήρου και φολικού οξέος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-12-04Μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για μια ανώδυνη εγκυμοσύνη και για έναν φυσιολογικό τοκετό, όπου η υγεία και η ευεξία μητέρας και νεογέννητου φτάνουν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια ... -
Η συμβολή της ψυχολογίας και της διατροφής της γυναίκας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και ένα χρόνο μετά τον τοκετό στο βάρος σώματος του εμβρύου και του νεογνού.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012Η εγκυμοσύνη είναι ένα κομμάτι αλληλένδετο τόσο με τη διατροφή όσο και με την ψυχοπαθολογία της γυναίκας. Το άγχος, η κατάθλιψη και τα ψυχοτραυματικά γεγονότα είναι χαρακτηριστικά συμπτώματα της εγκύου. Η γυναίκα σε αυτό ... -
Θυρεοειδοπάθειες και διατροφή.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αδένες του ενδοκρινικού μας συστήματος και χρειάζεται το ιώδιο για την παραγωγή των ορμονών Τ4 και Τ3. Ο υποθάλαμος και η υπόφυση παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή ... -
Κακή θρέψη και τεχνητή διατροφή με νοσηλευτική παρέμβαση.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Οι διαταραχές της θρέψης σε νοσοκομειακούς ασθενείς αποτελούν ένα σύγχρονο πρόβλημα που σχετίζεται με την νοσηρότητα και θνητότητα. Έχουν γίνει στον τομέα αυτό πολλές έρευνες θεωρητικές και πειραματικές. Αναπτύχθηκαν ...