Αποτελέσματα 2001-2020 από 9026

  • Εφαρμογή και διασφάλιση του συστήματος HACCP σε μια ξενοδοχειακή μονάδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαυρουδή, Βικτωρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τζωρακολευθεράκης, Ζαχαρίας
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Το HACCP είναι ένα σύστημα διασφάλισης της υγιεινής των ειδών διατροφής που καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την οδηγία 93/43 και είναι υποχρεωτικό για τις βιομηχανίες τροφίμων. Για τις επισιτιστικές επιχειρήσεις δεν ...
  • Τουριστικός οδηγός Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Βαμβακάρης, Ευάγγελος; Μπαφίτης, Στέλιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο οδηγός περιγράφει τις τουριστικές πολιτισμικές διαδρομές του κάθε ταξιδιώτη στην Πόλη του Ηρακλείου.
  • Οργάνωση και υλικοτεχνική υποδομη μαγειρίου-ξενοδοχείου ISO-HACCP.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ψυχαράκης, Δημήτριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιαννουλίδου, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Με αυτή την εργασία θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν αναλυτικότερα, να αναπτύξουμε το θέμα ¨Οργάνωση και υλικοτεχνική υποδομή Μαγειρίου¨ σε μία επιχείρηση, όπως μία ξενοδοχειακή μονάδα. Θα προσπαθήσω να προβάλω την τεχνική ...
  • Ο τουρισμός στην Κρήτη την δεκαετία 1990-2000.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γκιόργκας, Πασχάλης; Σχοιναράκης, Εμμανουήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Πεδιαδίτης, Παντελής
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η ανάπτυξη του τουρισμού της Κρήτης ακολουθεί σε γενικές γραμμές τις τάσεις ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού, ο οποίος ξεκινά στη δεκαετία του ’30, σαν οργανωμένος περιηγητικός τουρισμός, με αποκλειστικό σκοπό την επίσκεψη ...
  • Σύστημα διαχείρησης της ασφάλειας των τροφίμων - ανάλυση κινδύνων και κρίσιμα σημεία ελέγχου στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (HACCP).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μοτσάκου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερνάρδου, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Είναι γνωστό ότι οι διεθνείς οργανισμοί, που ασχολούνται με τα τρόφιμα εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα αυτοελέγχου και διασφάλισης της υγιεινής των τροφίμων που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά προ 30 ετών στην διαχείριση των τροφίμων ...
  • Επιπτώσεις του τουρισμού στην οικονομία του τόπου υποδοχής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κυριακάκης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαχριστόπουλος, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η τουριστική δραστηριότητα σε έναν τόπο υποδοχής μπορεί να έχει και αρνητικά και θετικά αντίκτυπα στην οικονομία του. Αν κοιτάξουμε γενικά όλα τα αντίκτυπα που μπορεί να έχει ο τουρισμός,εκτός των οικονομικών όπως ...
  • Ο ρόλος του φυλλαδίου στο μάρκετινγκ τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πολυζώη, Πηγή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Στην τουριστική βιομηχανία η πληροφορία είναι βασική για την πώληση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Ο καταναλωτής χρειάζεται να είναι καλά ενημερωμένος για την κατάσταση της αγοράς, για να μπορέσει να κάνει πιο εύκολα τις ...
  • Οργάνωση μηχανογραφικού συστήματος στο ξενοδοχείο(Front office).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Καραμετάς, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιαννουλίδου, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-02-2009
    Η χρήση των PC στα Ξενοδοχεία είναι αυτό με το οποίο καταπιάνεται το Τέταρτο κεφάλαιο.Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα το ευεργετικό έργο αυτών των μηχανημάτων,των οποίων η χρήση έφερε απλόχερα στον ξενοδοχειακό χώρο λέξεις ...
  • Διπλωματική εργασία με θέμα: βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στην Κέρκυρα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πανάρετου, Ιωάννα- Φρειδερίκη
    Επιβλέπων καθηγητής: Δήμου, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-03-2009
    Στη συγκεκριμένη εργασία γίνεται αναφορά στην Κέρκυρα και παρουσιάζονται διεξοδικά πολλές περιοχές της ιδιαίτερης ομορφιάς και τουριστικής σημασίας. Η πόλη, η οποία αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο, τα ιστορικά μνημεία, οι ...
  • Προοπτικές ανάπτυξης και εξέλιξης του νομού Λασιθίου - Οροπέδιου Λασιθίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πετράκη, Ειρήνη; Φαραντάκη, Δήμητρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιαννουλίδου, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Mελετώντας τον νομό Λασιθίου παρατηρούμε ότι υπάρχει μια στασιμότητα και μια αδράνεια ως αναφορά τα έργα κατά την τρέχουσα περίοδο. Χρειάζεται περισσότερη προώθηση και διαφήμιση των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και των ...
  • Μια πρώτη διερεύνηση διεθνώς του τουριστικού μάρκετινγκ στις υπηρεσίες φιλοξενίας και τουρισμού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Εφεντάκη, Δώρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Καραγιάννης, Στέφανος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Αυτή η εργασία στοχεύει στο να συνενώσει τη θεωρία και την πρακτική της φιλοξενίας και του τουριστικού marketing από την άποψη της κατανόησης, εξήγησης και πλήρωσης των αναγκών των καταναλωτών. Η προσέγγιση απ' άκρη σ' ...
  • Η πορεία του ελληνικού τουρισμού σήμερα ελλείψεις-προτάσεις για αναβάθμιση σε σχέση με την μεταολυμπιακή περίοδο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ποθουλάκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Στην παρούσα μελέτη εξετάζεται η σημερινή πορεία του ελληνικού τουρισμού μέσα από την τριαντάχρονη πορεία του, μέχρι το 2005. Ειδικότερα αναλύονται οι ελλείψεις που υπάρχουν στο σημερινό τουριστικό μας προϊόν σε σχέση με ...
  • Ανάπτυξη του μάρκετινγκ στον τουρισμό σαν φιλοσοφία και σαν εργαλείο επιχειρηματικής πρακτικής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ακουμιανάκης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται γενικές αρχές του τουριστικού μάρκετινγκ, που όπως είναι γνωστό, συνέχεια κερδίζει έδαφος σε χώρες με αναπτυσσόμενη τουριστική οικονομία. Η δομή του είναι τέτοια, ώστε να περιγράφει και να ...
  • Εκθεσιακός και επαγγελματικός τουρισμός.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παρπαβάτζας, Ανδρέας; Παπαφίλης, Παναγιώτης
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιαννουλίδου, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο συνεδριακός τουρισμός και ο τουρισμός κινήτρων σχετίζονται με το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό σκοπό, αποτελεί επιλεκτικό τουρισμό, που χαρακτηρίζεται από την πραγματοποίηση υψηλής τουριστικής δαπάνης με μια επέκταση του όρου ...
  • Τουρισμός και σεξουαλικότητα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Νυδριώτη, Ευθυμία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο σύνδεσμος ανάμεσα σε τουρισμό και σεξ είναι πιο πολυπρόσωπος στην πραγματικότητα απ' ό,τι θεωρητικά. Καθώς οι άνθρωποι φεύγουν από τη σιγουριά του σπιτιού τους, αφήνουν πίσω μια κοινωνική βαλίτσα, που περιέχει την ...
  • Οργάνωση και λειτουργία εστιατορίου A LA CARTE.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πορτοκαλάκη, Ουρανία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2009
    Η εργασία αναφέρεται στην οργάνωση που χρειάζεται ενα εστιατόριο a la carte για να λειτουργήσει τα τμήματα τα οποία υπάρχουν μεσα σε αυτό και το προσωπικό το οποίο δουλευει στα τμήματα.
  • Οι επιπτώσεις του Ραλλυ Κυπρος στην Κυπριακή τουριστική βιομηχανία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πεγιάζης, Γιώργος; Παπαμιχαήλ, Βαλάντης
    Επιβλέπων καθηγητής: Ατσαλάκης, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιάσει τις θετικές και αρνητικές επιδράσεις του «Ράλλυ Κύπρος» στην Κυπριακή Τουριστική Βιομηχανία. Το «Ράλλυ Κύπρος», αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που γίνεται στην ...
  • Ο ρόλος των προμηθειών στη σωστή λειτουργία των επισιτιστικών τμημάτων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γαϊτανάς, Μανώλης
    Επιβλέπων καθηγητής: Τζωρακολευθεράκης, Ζαχαρίας
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο όρος προμήθειες αποτελεί μια διαδικασία που περιλαμβάνει την παραλαβή αποθήκευση και διατήρηση του προιόντος πρίν καταναλωθεί. Θα αναφερθούμε στην έρευνα αγοράς, την οργάνωση του τμήματος προμηθειών και τις διαδικασίες ...
  • H αγγειοπλαστική τέχνη των μινωϊτών και η εξέλιξή της. Θραψανό το μέρος όπου η παράδοση συνεχίζεται.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Αγγελάκη, Ευαγγελία; Μαρνελάκη, Μαρίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Από την πολυμορφία της έκφρασης της αιώνιας μεσογειακής φύσης της Κρήτης, άντλησε την φρεσκάδα και την επινοητικότητά του ο Μινωικός πολιτισμός. Αυτή η ίδια πολυμορφία δίδαξε στους κατοίκους της Μινωικής Κρήτης την δημιουργική ...
  • Ερευνα των μορφών παραχώρησης ξενοδοχειακής τεχνογνωσίας και ανάληψης διοίκησης και διαχείρησης ξενοδοχείων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ανθοπούλου, Μελπομένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Μάριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η συγκεκριμένη εργασία πραγματοποιήθηκε με στόχο να παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουν οι ξενοδοχειακές αλυσίδες σήμερα αλλά και κατά πόσο οι διοικήσεις των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων έχουν κατανοήσει τη ...