Πλοήγηση Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses ανά Λέξεις κλειδιά "health"
Αποτελέσματα 1-14 από 14
-
Απασχόληση στον τομέα της υγείας. Συγκριτική αξιολόγηση των χωρών της οικονομικής νομισματικής ένωσης (ΟΝΕ) την περίοδο 2010 – 2019.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-07-28Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να γίνει μια συγκριτική αξιολόγηση όσον αφορά την απασχόληση στο τομέα της υγείας στις χώρες μέλη της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) την περίοδο 2010-2019. Αναφερόμαστε ... -
Έρευνα αναγκών υγείας του πληθυσμού αγροτικών και ημιαστικών περιοχών: το παράδειγμα του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-04-14Η παρούσα πτυχιακή έχει στόχο τη διερεύνηση και την ανάδειξη, των αναγκών υγείας των δημοτών του δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Επιμέρους στόχοι της εργασίας 1. Η εκτίμηση του επιπέδου της σωματικής και ψυχικής υγείας των ... -
Εκτίμηση αναγκών υγείας των ανδρών σε ένα Δήμο της Κρήτης: μια ποιοτική προσέγγιση.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-02-01Οι επαγγελματίες, σήμερα, χρησιμοποιούν τους κοινωνικούς προσδιοριστές για να αναδείξουν τις ανάγκες υγείας των ανδρών, βάσει του κοινωνικού μοντέλου (Μαλάμου, 2015). Οι κοινωνικοί προσδιοριστές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: ... -
Η Διατροφική Αξία Της Βρώσιµης Ελιάς - Η Ελιά ως Λειτουργικό Τρόφιμο.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-03-22Στην παρούσα διατριβή συγκεντρώνουµε και αξιολογούµε κριτικά και πρακτικά τη σχετική διαθέσιµη πληροφορία για διατροφική - διαιτολογική και βιο-ιατρική πληροφορία για την επιτραπέζια ελιά. Πιο αναλυτικά θα ερευνηθεί ένα ... -
Η διατροφική αξία της πατάτας και η θέση της στη Μεσογειακή διατροφή.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-12-14Η πατάτα έχει αποτελέσει και συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο καλλιεργητικής και εμπορικής δραστηριότητας ανά τα χρόνια. Το παραγόμενο λαχανικό, η πατάτα, είναι διαχρονικά ένα από τα κύρια τρόφιμα στην διατροφή των ... -
Η υπερβολική χρήση κινητού τηλεφώνου ανάμεσα σε νέους ενήλικες στην Ελλάδα και την Κύπρο.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-11-15Εισαγωγή: Τα κινητά τηλέφωνα έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο που επικοινωνούμε, αλληλεπιδρούμε και αναζητούμε πληροφορίες. Η ανάπτυξη του smartphone με την πληθώρα των λειτουργιών του, την αυξημένη χωρητικότητα και ... -
Κορινθιακή σταφίδα: παραγωγή σήμερα και συμβολή της στην υγεία.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-10-26Η παρούσα εργασία μελετά τις ευεργετικές ιδιότητες της κορινθιακής σταφίδας και τη συμβολή της στην υγεία του ανθρώπου. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζονται στοιχεία για την κορινθιακή σταφίδα (ιστορία, υφιστάμενη κατάσταση-προοπτικές, ... -
Οι επιδημίες και οι πανδημίες τα τελευταία χρόνια και οι αρχές υγιεινής που χρειάστηκε να εφαρμοστούν στο νοσοκομειακό περιβάλλον.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Νοσηλευτικής
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-03-03Στη παρούσα βιβλιογραφική ανασκόπηση, αναγράφονται οι κυριότερες πανδημίες του 20ου αιώνα που προβλημάτισε τόσο τους τομείς υγείας όσο και το ευρύ κοινό. Η Ισπανική Γρίπη 1920, o Ιός πολιομυελίτιδας 1952, η Ασιατική Γρίπη ... -
Οικογενειακά δίκτυα και υποκειμενική αντίληψη της υγείας των ηλικιωμένων.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-05-12Εισαγωγή: Η δημιουργία και η διατήρηση ισχυρών και πολυάριθμων οικογενειακών δικτύων με υψηλή συχνότητα οικογενειακών επαφών συντελεί στη μείωση της λειτουργικής ανικανότητας του ηλικιωμένου και στην αύξηση της ... -
Ποικιλίες Κυπριακού οίνου με ιδιαίτερη έμφαση στον τοπικό οίνο Κουμανταρία. - Ποιότητα-Παραγωγή-Εμπόριο.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-18Η πτυχιακή αυτή περιγράφει την ιστορία του κρασιού στην Κύπρο και την παράδοση που το ακολουθεί μέχρι και σήμερα. Παρουσιάζονται οι γηγενείς ποικιλίες αμπέλου του νησιού, όπου δύο από αυτές ενώνονται για να δημιουργήσουν ... -
Πράσινη κοινωνική εργασία.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-03-29Η πράσινη ή περιβαλλοντική κοινωνική εργασία και οι όροι της, έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν μια συγκεκριμένη προσέγγιση στην πρακτική κοινωνικής εργασίας που βασίζεται στις αρχές της οικολογικής δικαιοσύνης. Το ... -
Τα οφέλη του Cistus creticus L. στην υγεία του ανθρώπου.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-09-17Οι επιπτώσεις των χρόνιων και εκφυλιστικών ασθενειών στην ανθρώπινη υγεία ποικίλλουν, και παρά την τεχνολογική πρόοδο των τελευταίων 50 ετών, ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές θεραπείες για ασθένειες όπως ο καρκίνος και η ... -
Τύποι καφέ, μέθοδοι επεξεργασίας και επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-04-20Η παρούσα εργασία κάνει αναφορά στον καφέ, τις ποικιλίες του, τον τρόπο επεξεργασίας του, τη χημική σύσταση και πως το καβούρδισμα επηρεάζει αυτήν καθώς και τις επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου από την κατανάλωση. Ο καφές ... -
Φυτοφαγική διατροφή σε αθλητές αντοχής, θετικές και αρνητικές επιδράσεις και συστάσεις για τη βέλτιστη υγεία των αθλητών καθώς και την απόδοση τους.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-09Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από το κρέας και η μη κατανάλωση προϊόντων που προέρχονται από αυτό, υιοθετείται όλο και περισσότερο ως πιθανή προσέγγιση για τη βελτίωση της υγείας ενός ατόμου και της αθλητικής απόδοσης σε ...