• Απασχόληση στον τομέα της υγείας. Συγκριτική αξιολόγηση των χωρών της οικονομικής νομισματικής ένωσης (ΟΝΕ) την περίοδο 2010 – 2019.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
    Συγγραφείς: Διαλυνάκη, Μαρία; Φαρσάρης, Μιχαήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Φανουργιάκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-07-28
    Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να γίνει μια συγκριτική αξιολόγηση όσον αφορά την απασχόληση στο τομέα της υγείας στις χώρες μέλη της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) την περίοδο 2010-2019. Αναφερόμαστε ...
  • Έρευνα αναγκών υγείας του πληθυσμού αγροτικών και ημιαστικών περιοχών: το παράδειγμα του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Τερζάκη, Κωνσταντίνα; Τσικριτσάκης, Εμμανουήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Χλιαουτάκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-04-14
    Η παρούσα πτυχιακή έχει στόχο τη διερεύνηση και την ανάδειξη, των αναγκών υγείας των δημοτών του δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Επιμέρους στόχοι της εργασίας 1. Η εκτίμηση του επιπέδου της σωματικής και ψυχικής υγείας των ...
  • Εκτίμηση αναγκών υγείας των ανδρών σε ένα Δήμο της Κρήτης: μια ποιοτική προσέγγιση.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Δημοτάκη, Αναστασία; Μιχάλα, Ανθούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μουδάτσου, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-02-01
    Οι επαγγελματίες, σήμερα, χρησιμοποιούν τους κοινωνικούς προσδιοριστές για να αναδείξουν τις ανάγκες υγείας των ανδρών, βάσει του κοινωνικού μοντέλου (Μαλάμου, 2015). Οι κοινωνικοί προσδιοριστές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: ...
  • Η Διατροφική Αξία Της Βρώσιµης Ελιάς - Η Ελιά ως Λειτουργικό Τρόφιμο.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουρνιδάκης, Ανδρέας
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-03-22
    Στην παρούσα διατριβή συγκεντρώνουµε και αξιολογούµε κριτικά και πρακτικά τη σχετική διαθέσιµη πληροφορία για διατροφική - διαιτολογική και βιο-ιατρική πληροφορία για την επιτραπέζια ελιά. Πιο αναλυτικά θα ερευνηθεί ένα ...
  • Η διατροφική αξία της πατάτας και η θέση της στη Μεσογειακή διατροφή.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αυγουλά, Ανθή; Κάσσου, Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-12-14
    Η πατάτα έχει αποτελέσει και συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο καλλιεργητικής και εμπορικής δραστηριότητας ανά τα χρόνια. Το παραγόμενο λαχανικό, η πατάτα, είναι διαχρονικά ένα από τα κύρια τρόφιμα στην διατροφή των ...
  • Η υπερβολική χρήση κινητού τηλεφώνου ανάμεσα σε νέους ενήλικες στην Ελλάδα και την Κύπρο.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Μιχαήλ, Ευδοκία; Ττοφαρή, Μυριάνθη; Ttofari, Myrianthi
    Επιβλέπων καθηγητής: Μιχελή, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-11-15
    Εισαγωγή: Τα κινητά τηλέφωνα έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο που επικοινωνούμε, αλληλεπιδρούμε και αναζητούμε πληροφορίες. Η ανάπτυξη του smartphone με την πληθώρα των λειτουργιών του, την αυξημένη χωρητικότητα και ...
  • Κορινθιακή σταφίδα: παραγωγή σήμερα και συμβολή της στην υγεία.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μεζίνη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-10-26
    Η παρούσα εργασία μελετά τις ευεργετικές ιδιότητες της κορινθιακής σταφίδας και τη συμβολή της στην υγεία του ανθρώπου. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζονται στοιχεία για την κορινθιακή σταφίδα (ιστορία, υφιστάμενη κατάσταση-προοπτικές, ...
  • Οι επιδημίες και οι πανδημίες τα τελευταία χρόνια και οι αρχές υγιεινής που χρειάστηκε να εφαρμοστούν στο νοσοκομειακό περιβάλλον.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Βελανάκη, Κυριακή; Μιχαλακοπούλου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ζωγραφάκης-Σφακιανάκης, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-03-03
    Στη παρούσα βιβλιογραφική ανασκόπηση, αναγράφονται οι κυριότερες πανδημίες του 20ου αιώνα που προβλημάτισε τόσο τους τομείς υγείας όσο και το ευρύ κοινό. Η Ισπανική Γρίπη 1920, o Ιός πολιομυελίτιδας 1952, η Ασιατική Γρίπη ...
  • Οικογενειακά δίκτυα και υποκειμενική αντίληψη της υγείας των ηλικιωμένων.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Βασιλάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Μιχελή, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-05-12
    Εισαγωγή: Η δημιουργία και η διατήρηση ισχυρών και πολυάριθμων οικογενειακών δικτύων με υψηλή συχνότητα οικογενειακών επαφών συντελεί στη μείωση της λειτουργικής ανικανότητας του ηλικιωμένου και στην αύξηση της ...
  • Ποικιλίες Κυπριακού οίνου με ιδιαίτερη έμφαση στον τοπικό οίνο Κουμανταρία. - Ποιότητα-Παραγωγή-Εμπόριο.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ξενοφώντος, Κατερίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-18
    Η πτυχιακή αυτή περιγράφει την ιστορία του κρασιού στην Κύπρο και την παράδοση που το ακολουθεί μέχρι και σήμερα. Παρουσιάζονται οι γηγενείς ποικιλίες αμπέλου του νησιού, όπου δύο από αυτές ενώνονται για να δημιουργήσουν ...
  • Πράσινη κοινωνική εργασία.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Βροντάκη, Θεονύμφη; Ζώτου, Ευαγγελία; Καρακίτσου, Πολυξένη; Λίτσι, Μανώλη
    Επιβλέπων καθηγητής: Ράτσικα, Νικολέτα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-03-29
    Η πράσινη ή περιβαλλοντική κοινωνική εργασία και οι όροι της, έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν μια συγκεκριμένη προσέγγιση στην πρακτική κοινωνικής εργασίας που βασίζεται στις αρχές της οικολογικής δικαιοσύνης. Το ...
  • Τα οφέλη του Cistus creticus L. στην υγεία του ανθρώπου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κεμάλης, Αλέξανδρος; Κεμάλης, Παναγιώτης; Kemalis, Panagiotis
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνέλλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-09-17
    Οι επιπτώσεις των χρόνιων και εκφυλιστικών ασθενειών στην ανθρώπινη υγεία ποικίλλουν, και παρά την τεχνολογική πρόοδο των τελευταίων 50 ετών, ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές θεραπείες για ασθένειες όπως ο καρκίνος και η ...
  • Τύποι καφέ, μέθοδοι επεξεργασίας και επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μαργέλος, Παναγιώτης; Σαμαριτάκης, Ιωάννης; Τριανταφυλλόπουλος, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Σπυριδάκη, Ασπασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-04-20
    Η παρούσα εργασία κάνει αναφορά στον καφέ, τις ποικιλίες του, τον τρόπο επεξεργασίας του, τη χημική σύσταση και πως το καβούρδισμα επηρεάζει αυτήν καθώς και τις επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου από την κατανάλωση. Ο καφές ...
  • Φυτοφαγική διατροφή σε αθλητές αντοχής, θετικές και αρνητικές επιδράσεις και συστάσεις για τη βέλτιστη υγεία των αθλητών καθώς και την απόδοση τους.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βλαζάκης, Στυλιανός; Χατζάκη, Ευαγγελία
    Επιβλέπων καθηγητής: Βενιαμάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-09
    Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από το κρέας και η μη κατανάλωση προϊόντων που προέρχονται από αυτό, υιοθετείται όλο και περισσότερο ως πιθανή προσέγγιση για τη βελτίωση της υγείας ενός ατόμου και της αθλητικής απόδοσης σε ...