• Yγιεινή και ασφάλεια στα τεχνικά έργα μηχανολόγου μηχανικού.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΣΜΗΧ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
    Συγγραφείς: Δαγκωνάκης, Δημήτριος; Κατσαπρακάκης, Χρήστος
    Επιβλέπων καθηγητής: Μουτσοπούλου, Αμαλία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-03-26
    Σε κάθε βήμα της ζωής ενός ατόμου υπάρχουν κίνδυνοι που παραμονεύουν και τις περισσότερες φορές οι κίνδυνοι αυτοί έχουν βλαπτικά αποτελέσματα για τα ίδια τα άτομα. Ειδικά οι κίνδυνοι που δημιουργούνται για ένα άτομο κατά ...
  • Ασφάλεια και υγιεινή εμφιαλωμένου ύδατος.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μακράκη, Ελευθερία; Χανιωτάκη, Φωτεινή
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία, με θέμα "Ασφάλεια και Υγιεινή Εμφιαλωμένου Ύδατος" είχε σκοπό τη διερεύνηση της υπάρχουσας κατάστασης σε επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού. Απαρτίζεται από δύο μέρη, το θεωρητικό και το πειραματικό.Στο ...
  • Ασφάλεια και υγιεινή στο βιομηχανικό κλάδο.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΣΜΗΧ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
    Συγγραφείς: Σταμέλου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Μουτσοπούλου, Αμαλία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-09-14
    Η τεχνολογική ανάπτυξη ώθησε και την ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας. Νέα συστήματα και τεχνικές βοηθάνε στην καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη ποσότητα των παραγόμενων αγαθών. Από την άλλη μεριά οι τεχνικές αυτές ...
  • Διαχείριση επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων στην ανατολική Κρήτη: Μελέτη περίπτωσης σε μια μονάδα αποστείρωσης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Θεοδωράκης, Γεώργιος; Μπακριτζάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσουκάτος, Ευάγγελος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-06-15
    Η έρευνά μας έχει τη μορφή μελέτης περίπτωσης του συστήματός διαχείρισης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων στην περιοχή της Ανατολικής Κρήτης, ενώ πιο συγκεκριμένα επικεντρωνόμαστε στη λειτουργία και τις διαδικασίες μιας ...
  • Διαχείριση κινδύνων στα κτιριακά έργα.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΔΠΜΣ Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς
    Συγγραφείς: Πετράκης, Πέτρος
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-04-10
    Το αντικείμενο της συγκεκριμένης Διπλωματικής Εργασίας είναι η διαχείριση κινδύνων στα κτηριακά έργα. Ως κτηριακό έργο νοείται οποιοδήποτε έργο αφορά μία κατασκευή κτηρίου η μία επέμβαση σε υφιστάμενο κτήριο. Ως κίνδυνος ...
  • Διδακτικές σημειώσεις στο μάθημα της "Εργονομίας, Υγιεινή και Ασφάλεια".

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Βλασσόπουλος, Δημήτρης
    Επιβλέπων καθηγητής: Παξινός, Κοσμάς
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-10-2013
    Ο κλάδος της εργονομίας , της υγιεινής και της ασφάλειας στην εργασία είναι πολύ σημαντικός για έναν μηχανολόγο καθώς ο ίδιος θα πρέπει να γνωρίζει τους κανόνες ασφαλείας στο χώρο όπου θα εργαστεί. Το συγκεκριμένο μάθημα ...
  • Δικαιώματα εργαζομένων - υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας: συγκριτική μελέτη ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Τρόλα, Χαρετίνα; Ρούσσου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τζαμαλούκα, Γεωργία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-07-2008
    Στα πλαίσια του επαγγελματικού τομέα, η περιφρούρηση της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία αποτελούν πρωταρχικά δικαιώματα των εργαζομένων. Οι κίνδυνοι επιβάρυνσης της υγείας με επαγγελματικές ασθένειες ή εμφάνισης ...
  • Έρευνα κοινής γνώμης για την διατροφική αξία και την υγιεινή του κρέατος και των κρεατοσκευασμάτων στην Κρήτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βουράκη, Σοφία; Γρηγοράκη, Νίκη
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας αφορά την έρευνα τις κοινής γνώμης για την διατροφική αξία και την υγιεινή του κρέατος. Τα βασικά ερωτήματα που προσπαθούν να απαντηθούν είναι η συχνότητα κατανάλωσης κρέατος και ...
  • Επίπεδο καθαριότητας στις σύγχρονες τουριστικές επιχειρήσεις (θεωρία και πράξη).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Αυγουστάκης, Μιχάλης; Σιδέρης, Αθανάσιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Στην εργασία αυτή εξετάζονται κυρίως οι τουριστικές ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες θεωρούνται η καρδιά του τουριστικού προϊόντος, ξεκινώντας από την δομή τους και συνεχίζοντας στο τμήμα της οροφοκομείας και των επισιτιστικών ...
  • Ερευνα για την καθαριότητα και υγιεινή ασφάλειας των επισιστικών μονάδων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Βασιλοπούλου, Παναγιώτα; Παναρετάκη, Ιωάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερνάρδου, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο σχεδιασμός των εγκαταστάσεων και η διευθέτηση του εξοπλισμού στις κουζίνες των ξενοδοχείων επιδρά άμεσα στο επίπεδο της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και φαγητών που παρασκευάζονται. Η απουσία του σχεδιασμού για ...
  • Η βιομηχανία των υπηρεσιών τροφοδοσίας τύπου Catering ως πηγή τροφολοιμώξεων και τροφοτοξινώσεων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δημητρίου, Ευανθία; Ζαφειράκη, Γεωργία
    Επιβλέπων καθηγητής: Λαπιδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-03-29
    Η τροφική δηλητηρίαση αποτελεί ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα υγείας του σύγχρονου δυτικού αλλά και του αναπτυσσόμενου κόσμου και μάλιστα πολυπαραγοντικό, αφού για την πρόκλησή του ευθύνονται πολυάριθμοι βλαπτικοί παράγοντες, ...
  • Θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στη γεωργία με έμφαση σε καλλιέργειες ελιάς και τομάτας θερμοκηπίου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΣΜΗΧ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
    Συγγραφείς: Θεοδωρογλάκη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Μονιάκης, Μύρων
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-04-28
    Στη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία γίνεται ανάπτυξη διαφόρων μεθόδων και τεχνικών ασφαλείας και υγιεινής των εργαζομένων σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και πιο συγκεκριμένα σε καλλιέργειες ελιάς και θερμοκηπιακής τομάτας. ...
  • Μέθοδοι λειτουργίας μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης με διαδικασίες HACCP.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Λεδάκη, Ευστρατία; Χρυσικοπούλου, Κατερίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τζωρακολευθεράκης, Ζαχαρίας
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η διαδικασία HACCP είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την αναγνώριση, εκτίμηση και έλεγχο των πιθανών κινδύνων που προκύπτουν από την παραγωγή των πρώτων υλών έως την παρασκευή τροφών και κατανάλωση τους. Κατά τη διάρκεια ...
  • Μελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου σε εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ειδών διατροφής: Ανώνυμος Α.Ε.Β.Ε. βιομηχανία τροφίμων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Χατζηηλιάδης, Θωμάς
    Επιβλέπων καθηγητής: Μονιάκης, Μύρωνας
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-06-2012
    Ο σκοπός της διεξαγωγής της εκτίμησης κινδύνων είναι να δοθεί η δυνατότητα στον εργοδότη να λάβει γνώση την υπάρχουσα κατάσταση και κατά τρόπο αποτελεσματικό τα αναγκαία μέτρα, για την προστασία της ασφάλειας και της υγείας ...
  • Οργάνωση & διοίκηση επισιτιστικών τμημάτων. Λειτουργία εστιατορίου ως τμήμα ξενοδοχειακής επιχείρησης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γιαμπάνη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερνάρδου, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Σκοπός λοιπόν της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση της οργάνωσης ενός εστιατορίου, και πιο συγκεκριμένα η διάταξη των κεφαλαίων έχει ως εξής: το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί μια εισαγωγή στην ευρύτερη έννοια της λειτουργίας ...
  • Οργάνωση και η λειτουργία του Food & Beverage Management στα μεγάλα ξενοδοχεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σορώτου, Άρτεμις
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερνάρδου, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η εκπόνηση της εργασίας πραγµατοποιήθηκε βάση βιβλιογραφικής Διερεύνησης και συμμετοχικής παρατήρησης στο ξενοδοχείο OLD ENGLAND HOTEL. Αρχικά έγινε µία διατύπωση και οριοθέτηση του θέµατος. Έπειτα ακολούθησε µελέτη ...
  • Ποιοτικά χαρακτηριστικά ηχητικής εγκατάστασης, υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων σε κέντρα διασκέδασης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών (Σ.Εφ.Ε), Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής Τ.Ε. (Ρέθυμνο)
    Συγγραφείς: Γαλανόπουλος, Παναγιώτης; Τριπόδης, Σταμάτιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Ξενικάκης, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-02-2009
    Γενικά δαπανώνται πολλά χρήματα για την αγορά ηχητικών εγκαταστάσεων από τα κέντρα διασκέδασης, αλλά όσο καλές ποιοτικά και να είναι οι επιμέρους βαθμίδες μιας ηχητικής εγκατάστασης ξεχωριστά, δεν έχουμε τα επιθυμητά ...
  • Στοιχεία ατομικής υγιεινής, διατροφή, άσκηση, ελεύθερος χρόνος, μη μισθολογικές παροχές, πρώτες βοήθειες, ψυχολογικοί παράγοντες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Σαριδάκη, Αριστέα
    Επιβλέπων καθηγητής: Παξινός, Κοσμάς
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-07-2014
    Με την εκπόνηση της παρούσας εργασίας, επιδιώκεται να παρουσιαστούν χρήσιμα και σημαντικά στοιχεία που αφορούν θέματα που σχετίζονται, κυρίως, με την ατομική υγιεινή, τη διατροφή, την άσκηση, τον ελεύθερο χρόνο, τις μη ...
  • Σύστημα διαχείρησης της ασφάλειας των τροφίμων - ανάλυση κινδύνων και κρίσιμα σημεία ελέγχου στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (HACCP).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μοτσάκου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερνάρδου, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Είναι γνωστό ότι οι διεθνείς οργανισμοί, που ασχολούνται με τα τρόφιμα εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα αυτοελέγχου και διασφάλισης της υγιεινής των τροφίμων που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά προ 30 ετών στην διαχείριση των τροφίμων ...
  • Συνθήκες υγιεινής & ασφάλειας σε μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), ΠΣΕ Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας
    Συγγραφείς: Βαρελά, Κατερίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μονιάκης, Μύρων
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Αυτή η εργασία αναφέρεται στον επαγγελματικό κίνδυνο, τις αιτίες που τον προκαλούν και τις συνέπειες που έχει σε πολλά επίπεδα. Η πρόληψη ατυχήματος αναφέρεται επίσης, αναλύοντας τους τρόπους και τις πρακτικές εφαρμόστε ...