• Αγορά, τεχνολογία, πολιτική παραγωγής σαπουνιού με διάφορες ποιότητες ελαιολάδου και μελέτη σκοπιμότητας σαπωνοποιίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Μπριλής, Αδαμάντιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Σακκάς, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 16-12-2013
    Ο σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας είναι η μελέτη της πιλοτικής παραγωγής με διάφορες ποιότητες ελαιόλαδου. Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία σαπουνιών με καλής ποιότητας ελαιόλαδο(εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο) και ...
  • Απόψεις καταναλωτών για την επίδραση των πιστοποιήσεων στην αγορά ελαιόλαδου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΔΠΜΣ Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς
    Συγγραφείς: Τζαγκαράκης, Μιχαήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Αποστολάκης, Αλέξανδρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-04-14
    Η στροφή των καταναλωτών σε ποιοτικά τρόφιμα είναι πλέον εμφανής τα τελευταία χρόνια, με μεγάλο αριθμό ερευνών να έχουν πραγματοποιηθεί προκειμένου να εξετάσουν τους λόγους αυτής της μεταστροφής, τις αλλαγές στη συμπεριφορά ...
  • Διεθνής αγορά ελαιολάδου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού
    Συγγραφείς: Καλλιακμάνης, Ηλίας
    Επιβλέπων καθηγητής: Θωμαΐδης, Κλεάνθης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-05-22
    Η εργασία αυτή έχει ως στόχο την ανάλυση της διεθνούς αγοράς ελαιολάδου για τα έτη 2007 έως 2017. Γίνεται ανάλυση της καλλιέργειας και επεξεργασίας του καρπού με απώτερο στόχο την μελέτη του παράγοντα ‘’τεχνολογία’’ και ...
  • Έρευνα αγοράς με αντικείμενο την ίδρυση χρηματιστηρίου ελαιόλαδου στην Κρήτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Μαρίνη, Ευστρατία; Πάτα, Δέσποινα; Ποντικάκης, Βασίλειος; Ψύλογλου, Ιωάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Αναστασάκης, Ανδρέας
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-03-05
    Τα τελευταία χρόνια οι αγορές των παραγώγων μέσων αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των αγορών χρήματος και κεφαλαίου, δίνοντας τη δυνατότητα να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις θέσεις τους στις αγορές όπου γίνεται η διαπραγμάτευση ...
  • Ελαιόλαδο και μεσογειακή διατροφή: Οι επιδράσεις της υψηλής κατανάλωσης ελαιολάδου στον ανθρώπινο οργανισμό.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Παπαηλιάκη, Ευαγγελία; Χειμωνέτου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Πιπιλή, Χρυσούλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Στη παρούσα ανάλυση δύο διαιτολόγοι πήραν συνεντεύξεις τηλεφωνικά ή με άμεση επαφή από 242 άτομα στη περιοχή Σητείας. Τα διαιτολογικά ιστορικά αφορούσαν τη διατροφή στο σπίτι τις τελευταίες 24 ώρες. Στη προσπάθεια να ...
  • Ελιά και Ελαιόλαδο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Διάκου, Ευαγγελία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-09-2009
    Το ελαιόλαδο είναι το έλαιο που λαμβάνεται από τους καρπούς του ελαιόδεντρου με μέσα μηχανικά και επεξεργασία φυσική. Είναι ένα προϊόν απολύτως φυσικό που αφομοιώνεται από τον οργανισμό κατά 98% και αποτελεί τη βασικότερη ...
  • Επισκόπηση γονιμότητας εδαφών, θρεπτικής κατάστασης ελαιώνων και ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιολάδου στην περιοχή Χανίων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Δρακακάκη, Ελευθερία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-11-21
    Η σημαντικότητα της ελαιοκαλλιέργειας στον Ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα στην Κρήτη, επιτάσσει την μελέτη των χαρακτηριστικών του εδάφους όπου καλλιεργούνται οι ελιές, της θρέψης των δέντρων αλλά και της ποιότητας του ...
  • Η καλλιέργεια της ελιάς από τη μινωική εποχή έως σήμερα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Απλαδά, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Κουμπούρης, Γιώργος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-06-2010
    Η καλλιέργεια της ελιάς είναι μια από τις σημαντικότερες καλλιέργειες που συνδέονται με την ζωή και την εξέλιξη του ανθρώπου και γενικά την διαβίωσή του χρονικά στα βάθη των αιώνων. Η παρουσία της ελιάς προσέφερε πάντοτε ...
  • Η παραγωγή και εμπορία ελαιολάδου και οίνου από την Ε.Α.Σ. Σητείας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Βελουχάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Κομποράκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η διπλωματική εργασία, έχει ως στόχο να περιγράψει έχοντας ως κεντρικό άξονα την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας, την παραγωγή και την εμπορία του ελαιολάδου και του οίνου. Για αυτό το λόγο και η εργασία πραγματεύεται ...
  • Λειτουργικές ιδιότητες του ελαιολάδου και ανθρώπινη υγεία: Σύγχρονη προσέγγιση 2000-2010.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Πευκιανάκη, Ιωάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Σκοπός της μελέτης είναι η παρουσίαση και η εμβάθυνση των γνώσεων για τις λειτουργικές ιδιότητες του ελαιολάδου στην ανθρώπινη υγεία την τελευταία δεκαετία 2000-2010. Το ελαιόλαδο θεωρείται λειτουργικό τρόφιμο και λόγω της ...
  • Μελέτη αγοράς στον ελαιοκομικό κλάδο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μανασσάκη, Ελένη; Μαρίνου, Άννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σηφάκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 02-12-2011
    Στην παρούσα εργασία γίνεται μία προσπάθεια καταγραφής των στοιχείων του κλάδου του ελαιολάδου. Συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο αναφερόμαστε στην μορφολογία της ελιάς και παρατίθενται ιστορικά στοιχεία για το δέντρο τον ...
  • Μελέτη και ανάλυση ποιότητας ελαιολάδου στην Κρήτη. Μοντέλο προσδιορισμού βέλτιστου τρόπου ανάμιξης ποσοτήτων ελαιολάδου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σαλούστρου, Ευαγγελία
    Επιβλέπων καθηγητής: Μιχαηλίδης, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-05-22
    Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας αποτελεί η μελέτη της βέλτιστης ανάμιξης ποσοτήτων διαφορετικών κατηγοριών ελαιολάδου με στόχο την μεγιστοποίηση των εισπράξεων για τον έμπορο. Πιο αναλυτικά το σύγγραμμα ...
  • Μοντέλο ελαχιστοποίησης κόστους στην ανάμειξη του ελαιολάδου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), ΔΠΜΣ Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς
    Συγγραφείς: Παπαστεφανάκης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Μιχαηλίδης, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-04-08
    Στην παρούσα Διπλωματική Εργασία, έγινε μία πολύ σημαντική προσπάθεια για να προσεγγίσουμε το μοντέλο ελαχιστοποίησης του κόστους αναφορικά με την ανάμιξη διαφόρων ποσοτήτων ελαιολάδου με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ώστε ...
  • Ο κλάδος του ελαιόλαδου στην Ελλάδα, οι τρόποι διάθεσης του στις αγορές, προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαυρουδής, Μαυρίκιος; Χαραλάμπους, Γεωργία
    Επιβλέπων καθηγητής: Βαρδάς, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-08-2014
    Με την παρούσα εργασία επιδιώκεται η προσέγγιση του θέματος της πτυχιακής μας εργασίας, οι τρόποι διάθεσης του στις αγορές, προκλήσεις και προοπτικές στο μέλλον στο τομέα του ελαιόλαδου στην Ελλάδα. Η έρευνα περιλαμβάνει ...
  • Ο κλάδος των οπωροκηπευτικών και του ελαιολάδου στην Ελλάδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Βοντικάκης, Φώτιος; Κουνδουράκης, Γιώργος; Φιτσοδασκαλάκη, Κατερίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Αρβανίτης, Σταύρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-03-2015
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται την παρουσίαση του κλάδου των οπωροκηπευτικών και του ελαιολάδου στην χώρα μας. Ειδικότερα, στο πρώτο μέρος όπου αποτελεί την θεωρητική προσέγγιση, παρουσιάζεται ο κλάδος της γεωργίας ...
  • Ο ρόλος του ποιοτικού ελέγχου του ελαιόλαδου ως μέσο τεκμηρίωσης του HACCP.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουτουλάκου, Σταυρούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-03-13
    Με το πέρασμα των χρόνων φαίνεται ότι η παραγωγή τροφίμων επηρεάζεται άμεσα από το τι θέλουν οι καταναλωτές : ποιότητα. Αρχικά, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που εξέταζε ο καταναλωτής ήταν η εμφάνιση, τα οργανοληπτικά ...
  • Οικονομικά στοιχεία παραγωγής βιολογικού ελαιολάδου στο νομό Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Δρύλλης, Στέλιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Κουμπούρης, Γιώργος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-05-2012
    Σκοπός της παρούσας πτυχιακής διατριβής αποτελεί η συγκέντρωση στοιχείων για το κόστος παραγωγής βιολογικού ελαιόλαδου στον Νομό Ηρακλείου. Θα συμπληρωθούν ερωτηματολόγια από παραγωγούς, από διάφορα μέρη του Νομού Ηρακλείου ...
  • Παράγοντες τελικής ποιότητας ελαιόλαδου: Μέθοδοι συγκομιδής Ελιάς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουρουμπλής, Παναγιώτης; Λάππας, Ελευθέριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Λαπιδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-17
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία απαρτίζεται από τέσσερα (4) κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αφορά γενικά στοιχεία για το ελαιόλαδο. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται η χημική σύσταση του ελαιολάδου. Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει την ...
  • Παραγωγή και εξωτερικό εμπόριο ελαιόλαδου τα τελευταία 15 χρόνια.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού
    Συγγραφείς: Καργάκη, Αικατερίνη; Χαμαλάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Θωμαΐδης, Κλεάνθης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-03-25
    Στη σημερινή εποχή, η μεσογειακή διατροφή αποτελεί άυλη πολιτιστική κληρονομιά και καθοριστικό της γνώρισμα είναι η χρήση του ελαιολάδου. Στη χώρα μας καλλιεργούνται σχεδόν 150 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, τα οποία καλύπτουν ...
  • Παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου στην περιοχή της Σητείας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Νεστοράκης, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Λυδάκης, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-02-2011
    Η αυξανόμενη ανησυχία για τις επιπτώσεις της συμβατικής γεωργίας τόσο στο περιβάλλον όσο και στον άνθρωπο, έχει ως αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για εναλλακτικά, αειφόρικα συστήματα ...