• Διατροφή σε τετραπληγικούς ασθενείς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μουζάκα, Σοφία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-03-2011
    Η κάκωση του νωτιαίου μυελού παραμένει μια καταστρεπτική βλάβη του νευρικού συστήματος. Οι σύγχρονες θεραπείες δεν έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην πρόληψη ή την αναστροφή της βλάβης του νωτιαίου μυελού. ...
  • Διατροφή στα δημόσια νοσοκομεία: Η περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τρελλοπούλου, Σταματία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22
    Ο ρόλος της διατροφής είναι πολύ σημαντικός στην υγεία του ανθρώπου αλλά και στην πρόληψη ασθενειών. Το Τμήμα Διατροφής είναι αρμόδιο για την σίτιση των ασθενών στο Νοσοκομείο και αποτελεί ένα σημαντικό χώρο παροχής ...
  • Διατροφή στην βρεφική ηλικία από 0-12 μηνών. Καταγραφή θρεπτικών συστατικών βρεφικού γαλατος, βρεφικών τροφών, σκευασμάτων και ποσοστό κάλυψης στα αντίστοιχα RDI της ηλικίας αυτής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κούλογλου, Γεώργιος; Κουρκούλη, Ματίνα; Νουσινάνος, Ελευθέριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο 1ος χρόνος της ζωής είναι μία από τις σημαντικότερες περιόδους που καθορίζουν τη μετέπειτα εξέλιξη του ανθρώπου. Σε αυτή την ηλικία συμβαίνουν εντυπωσιακές μεταβολές τόσο στη σωματική ανάπτυξη, όσο και στον τρόπο διατροφής ...
  • Διατροφή στην παιδική ηλικία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Λαδάκη, Ιωάννα; Χορτατζάκη, Κατερίνα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Βασική προϋπόθεση για την προσέγγιση του προβλήματος της σωστής διατροφής, είναι η γνώση των απαραίτητων συστατικών που πρέπει να περιέχονται στο διαιτολόγιο, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά. Τα απαραίτητα αυτά συστατικά ...
  • Διατροφή στο μεταβολικό σύνδρομο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γούλας, Μιχαήλ; Παφιώλης, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Δεδεψίδης, Ευάγγελος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 11-09-2015
    Οι συνεχείς αλλαγές στις ανθρώπινες διατροφικές συνήθειες τις τελευταίες δεκαετίες είχε ως αποτέλεσμα παθήσεις όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή πίεση κ.ά. να σημειώσουν εκρηκτική άνοδο. Ο συνδυασμός ...
  • Διατροφή, μεταβολισμός και ψυχολογική διάθεση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σαρρή, Χρύσα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2012
    Στην εργασία αυτή έγινε προσπάθεια να τεκμηριωθεί ή να αναιρεθεί η θεωρία που συσχετίζει την κατανάλωση των τροφίμων με τη διάθεση του ατόμου και τα συναισθήματα που του προκαλούνται καταναλώνοντας συγκεκριμένες ομάδες ...
  • Διατροφικές απαιτήσεις στα ξενοδοχεία απο τα άτομα τρίτης ηλικίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Τζιρβελάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Πεδιαδίτης, Παντελής
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-05-2009
    Η πτυχιακή εργασία που θα διαβάσετε παρακάτω κάνει γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτη ηλικία ιδιαίτερα στην διατροφή αλλά και όταν παράλληλα συνυπάρχουν προβλήματα υγειάς. Αφού τα αναφέρουμε αναλυτικά προτείνουμε ...
  • Διατροφικές γνώσεις και συμμόρφωση στη μεσογειακή διατροφή εργαζόμενων στη σχολή κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τσίπρα, Αργυρώ
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-06-2012
    Σκοπός: Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η μελέτη του επιπέδου διατροφικών γνώσεων καθώς και η συμμόρφωση στη Μεσογειακή διατροφή ενηλίκων που εργάζονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (διοικητικό και διδακτικό προσωπικό), ...
  • Διατροφικές παρεμβάσεις με στόχο την πρόληψη της γυναικείας αθλητικής τριάδας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Διακογεωργίου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Κωστάκη, Άννα; Τρανάκας, Βασίλειος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-08-2014
    Οι αθλούµενες γυναίκες έχουν σηµαντικά ψυχικά και σωµατικά οφέλη στα οποία περιλαµβάνονται η αύξηση της αυτοεκτίµησης, η µείωση της κατάθλιψης και η γενικότερη προαγωγή της υγείας. Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για το ...
  • Διατροφικές στάσεις των αλλοδαπών επισκεπτών της Κρήτης για τα βιολογικά προϊόντα, το 2002.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), ΠΣΕ Διαχείρισης Γεωργικών Οικοσυστημάτων
    Συγγραφείς: Φαφούτας, Ευάγγελος; Σαμπάνης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Καμπουράκης, Μανόλης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Στην παρούσα έρευνα γίνεται μια προσπάθεια διερεύνησης των καταναλωτικών προτύπων των αλλοδαπών επισκεπτών της Κρήτης απέναντι στα Ελληνικά βιολογικά προϊόντα. Η αυξανόμενη ζήτηση για ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα καθώς και ...
  • Διατροφικές συνήθειες και απαιτήσεις αθλητών και αθλητριών στίβου 12-13-14 ετών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Πιερράκου, Ιφιγένεια
    Επιβλέπων καθηγητής: Τράνακας, Βασίλειος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-07-18
    Η συστηματική ενασχόληση με τον αθλητισμό μεγάλου αριθμού παιδιών στις μέρες μας, καθιστά τις διατροφικές τους ανάγκες, ιδιαίτερα αυξημένες. Η διατροφή έχει έναν σημαντικό ρόλο στην υγεία, αλλά και στις επιδόσεις. Ένα ...
  • Διατροφικές συνήθειες μαθητών Στ΄ δημοτικού σε δυο διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας (Κομοτηνή- Χανιά).

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αρμεντζίδου, Ειρήνη; Πολυχρονάκη, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-05-27
    Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον για την υιοθέτηση ενός υγιεινού προτύπου διατροφής έχει αυξηθεί σημαντικά. Είναι γνωστό ότι οι διατροφικές συνήθειες αλλά και οι διατροφικές γνώσεις που παρατηρούνται κατά την παιδική και ...
  • Διατροφικές συνήθειες του ασθενούς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ - πρόληψη αντιμετώπιση. Έρευνα στο γενικό νοσοκομείο Ρόδου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χατζημανώλη, Βαλάντω; Γεωργαλλή, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι και τύπου ΙΙ, προσβάλλει σήμερα περισσότερα από 30 εκατομμύρια άτομα στον κόσμο, παίρνοντας τις διαστάσεις ενός κύριου φαινομένου στο επίπεδο της δημόσιας υγείας. Σ' αυτή την πτυχιακή εργασία ...
  • Διατροφικές συνήθειες των φοιτητών του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Μελισσουργάκη, Θεονύμφη; Ρεντίφη, Ιωάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλενιανού, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η παρούσα μελέτη, προσπαθεί να διερευνήσει τις διατροφικές συνήθειες των φοιτητών του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης (ηλικίας 18 25), αν οδηγούνται σε κάποιο συγκεκριμένο τρόπο διατροφής και από ποιους παράγοντες επηρεάζονται. ...
  • Διατροφικές συνήθειες, ψυχολογική κατάσταση και συμπτώματα ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση από χώρες του δυτικού κόσμου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γαλανομάτη, Μαριέττα; Γκαράνης, Νικόλαος Χρήστος
    Επιβλέπων καθηγητής: Σπυριδάκη, Ασπασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-01-12
    Η σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) είναι μια χρόνια αυτοάνοση φλεγμονώδης νόσος που εμφανίζεται σε άτομα με γενετική προδιάθεση και προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η αιτιολογία της δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί ωστόσο ...
  • Διατροφική αξιολόγηση των εβδομαδιαίων σιτηρεσιών στους νηπιακούς και παιδικούς σταθμούς των νομών Λασιθίου και Ηρακλείου Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αποστόλου, Αλεξάνδρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Το κεφάλαιο της διατροφής αποτελεί αντικείμενο πολύ μεγάλου επιστημονικού αλλά και πρακτικού ενδιαφέροντος. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σαφές ότι η υγεία μας, η υγεία των ενηλίκων, εξαρτάται κατά μεγάλο ποσοστό από την ...
  • Διατροφική αξιολόγηση χρηστών ηρωίνης σε στάδιο απεξάρτησης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Διαμαντοπούλου, Ελεάνα; Πασχάλη, Ζωή-Νεκταρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-03-2013
    Σκοπός της έρευνας, ήταν να μελετηθούν τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά και να γίνει εκτίμηση της κατάστασης θρέψης χρηστών ηρωίνης, κατά την περίοδο απεξάρτησης. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη του ...
  • Διατροφική και ψυχολογική διερεύνηση ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ερωτόκριτου, Ναθαναέλλα; Αποστόλου, Αθανασία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σπυριδάκη, Ασπασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-09-2015
    Η Σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια αυτοάνοση νευρολογική εκφυλιστική ασθένεια που προκαλεί απομυελίνωση. Η αιτιολογία της είναι ακόμα ασαφής αλλά φαίνεται πως κάποιοι διατροφικοί παράγοντες ενοχοποιούνται. Σκοπός: Στην ...
  • Διατροφική κατάσταση ατόμων τρίτης ηλικίας και συσχέτιση της με τα επίπεδα μοναχικότητας των υπερηλίκων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καραμάνου, Ευφροσύνη; Στάλα, Καλλιόπη
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Κατερίνα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 25-07-2008
    Η τρίτη ηλικία είναι μια πολύ ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα, η οποία δυστυχώς δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας ταλαιπωρούνται από πολλά προβλήματα υγείας. Οι πιο συνηθισμένες ασθένειες που εμφανίζονται ...
  • Διατροφική υποστήριξη ως συμβολή στην αποκατάσταση ασθενούς με νόσο Cushing.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ζαρδέλη, Αφροδίτη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-02-2016
    Εισαγωγή: Η νόσος Cushing προκαλείται από αδενώματα της υπόφυσης, τα οποία παράγουν περισσότερη ACTHμε συνέπεια την υπερβολική παραγωγή και έκκριση κορτιζόλης από τα επινεφρίδια. Η χρόνια υπερέκκριση κορτιζόλης σχετίζεται ...