• Αξιολόγηση της διατροφικής εικόνας των εφήβων στην Κεφαλονιά.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γαβριελάτου, Ευτυχία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-07-14
    Η εφηβεία είναι αναμφίβολα μια κρίσιμη φάση της ζωής για την σωματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού. Ο έφηβος την περίοδο αυτή αποκτά αυτονομία και εδραιώνει μακροχρόνιες συμπεριφορές που αφορούν την υγεία, ...
  • Διατροφικές συνήθειες μαθητών γυμνασίου αστικών και ημιαστικών κέντρων νησιωτικών περιοχών (περίπτωση Ρόδου).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καραβόλια, Ελπίδα; Συφωνιού, Μιχαλίτσα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-17
    Συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες που έχουν υιοθετήσει οι μαθητές γυμνασίου σε διαφορετικές περιοχές της Ρόδου (αστική - ημιαστική). Αρχικά, θα επικεντρωθούμε στις διαφορές των διατροφικών ...
  • Η δράση και οι προοπτικές του ευρωπαϊκού έργου “MD net” Mediterranean Diet-When Brand Meets People.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γεωργάκη, Δωροθέα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-06-10
    Η μεσογειακή δίαιτα είναι η κληρονομιά πολλών χιλιετιών που έχει προκύψει από τις διάφορες ανταλλαγές μεταξύ των πολιτισμών, των ανθρώπων αλλά και του φαγητού σε όλες της χώρες της Μεσογείου. Με τον όρο “Μεσογειακή ...
  • Η σπατάλη τροφίμων και οι στόχοι για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κούρτελλος, Γιάννης; Χυσόλι, Φιόνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-01
    Η σπατάλη τροφίμων και το φαινόμενο της απώλειας τροφίμων αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα με ποικίλες επιπτώσεις. Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί μία πολύπλοκη κατάσταση που επηρεάζει όλους τους τομείς της αλυσίδας εφοδιασμού ...
  • Κορινθιακή σταφίδα: παραγωγή σήμερα και συμβολή της στην υγεία.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μεζίνη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-10-26
    Η παρούσα εργασία μελετά τις ευεργετικές ιδιότητες της κορινθιακής σταφίδας και τη συμβολή της στην υγεία του ανθρώπου. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζονται στοιχεία για την κορινθιακή σταφίδα (ιστορία, υφιστάμενη κατάσταση-προοπτικές, ...
  • Κώδικας διαχείρισης προσωπικών δεδομένων στην διαιτολογική έρευνα.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καβουσανάκη, Σοφία; Λιλίτση, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-10-06
    Όταν διεξάγεται μία διαιτολογική έρευνα, θεωρείται πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τον Κώδικα διαχείρισης προσωπικών δεδομένων, καθώς η προστασία αυτών αλλά και της ιδιωτικής ζωής αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα (Gray, ...
  • Μέτρα για την εξασφάλιση ποιότητας των τροφίμων μέσα από την Κ.Α.Π (Κοινή Αγροτική Πολιτική).

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κορούνη, Τζέσικα; Ψαρά, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-06-02
    Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί ένα σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας το οποίο απασχολεί έντονα τους καταναλωτές, τις κυβερνήσεις και τους παραγωγούς. Η διασφάλιση ασφάλειας των τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας για αυτό το ...
  • Νέα δεδομένα στο επάγγελμα του διαιτολόγου-διατροφολόγου λόγω της τηλεργασίας.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αεράκης, Χριστόφορος; Νάσου, Παναγιώτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-10-06
    Αναμφίβολα το σκοτάδι της πανδημίας που βιώνουμε θα ήταν διαπερασμένο με μα αχτίδα φωτός αν δεν σκεπαζόταν με το πέπλο μιας οικονομικής κρίσης που δεν έχει «εκπνεύσει» ολοκληρωτικά και μετρά στο τόπο μας ήδη δεκατρία έτη, ...
  • ΟΙ διατροφικές συνήθειες σε περίοδο πανδημίας.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γιώση, Μαρία; Χουστουλάκη, Χαρά
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-03-16
    Η έξαρση του ιού COVID-19 ήταν μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανής κατάσταση την οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ολόκληρος ο πλανήτης. Η πανδημία εξαπλώθηκε με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς και πιθανότατα αφετηρία είχε την αγορά ...
  • Οι διατροφικές συνήθειες των εφήβων και η συμμόρφωση τους με το μεσογειακό διατροφικό πρότυπο στη Δυτική Αττική (Μάνδρα Αττικής).

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δέδε, Παναγιώτα; Τσακώνη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-05-19
    Η Μεσογειακή Διατροφή θεωρείται το σπουδαιότερο μοντέλο υγιεινής διατροφής. Η εφηβεία είναι μία κρίσιμη ηλικία, η διατροφή των εφήβων επηρεάζεται από διάφορους και πολύπλοκους παράγοντες. Ωστόσο αποτελεί μια περίοδο σημαντική ...
  • Οργάνωση διαιτολογικού γραφείου και διαχείριση εργαζομένων σε αυτά.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γκαβέρα, Ευαγγελίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-03-29
    Στη σημερινή πραγματικότητα οι επιχειρήσεις , σε παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκονται σε μία διαδικασία συνεχούς αλλαγής. Οι προκλήσεις και οι απειλές του ευμετάβλητου οικονομικού περιβάλλοντος, η πρόοδος της τεχνολογίας, οι ...
  • Ποικιλίες Κυπριακού οίνου με ιδιαίτερη έμφαση στον τοπικό οίνο Κουμανταρία. - Ποιότητα-Παραγωγή-Εμπόριο.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ξενοφώντος, Κατερίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-18
    Η πτυχιακή αυτή περιγράφει την ιστορία του κρασιού στην Κύπρο και την παράδοση που το ακολουθεί μέχρι και σήμερα. Παρουσιάζονται οι γηγενείς ποικιλίες αμπέλου του νησιού, όπου δύο από αυτές ενώνονται για να δημιουργήσουν ...
  • Πολιτική προώθησης της Μεσογειακής Διατροφής στα σχολεία της Περιφέρειας Κρήτης.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουνελάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-05-25
    Η Μεσογειακή Διατροφή αποτελεί πλέον μέρος της πολιτισμικής κληρονομίας και της παράδοσης μας. Είναι παγκοσμίως γνωστή και δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία από τους ερευνητές ότι αποτελεί ένα από τα καλύτερα και τα πιο ...
  • Προσέγγιση στην διατροφική αξιολόγηση της αξίας του Ελαιόλαδου μέσα από το πρόγραμμα Aristoil.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μιχαηλίδου, Δήμητρα; Πασαριβάκη, Μαρκέλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-07-14
    Το ελαιόλαδο συμπεριλαμβάνεται στα υγειοπροστατευτικά προϊόντα που σχετίζονται με τη μεσογειακή διατροφή. Μέσω της συστηματικής κατανάλωσης ελαιόλαδου ασκούνται αντιοξειδωτικές δράσεις στο DNA, αντιφλεγμονώδεις δράσεις ...
  • Προσέγγιση της διατροφικής επιρροής στην πρακτική της νηστείας.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αποστολοπούλου, Ιωάννα; Ζούρα, Αρετή
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-07-12
    Η Διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου επηρεάζονται από πολλούς εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες όπως η γεωγραφική του τοποθεσία, η οικονομική του θέση, οι προσωπικές πεποιθήσεις αλλά και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις. ...
  • Το καρύδι: Τροφή και καλλιέργεια – Προοπτικές στην ελληνική αγροτική παραγωγή.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κύριο, Βέρα; Τσούκα, Χριστίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-07-14
    Τα ακρόδρυα (ξηροί καρποί) είναι θρεπτικά τρόφιμα, πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά και άλλες βιοδραστικές ενώσεις: υψηλής ποιότητας φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, μέταλλα, τοκοφερόλες, φυτοστερόλες και φαινολικές ενώσεις. ...